Poszukiwanie gry o myszkach ▲ 1665 0

O temacie

Autor Szaromrok

Zaczęty 4.12.2014 roku

Wyświetleń 1665

Odpowiedzi 0

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od kilku dni poszukuję jednej małej gry z lat 1996-1998. Napisano ją na Windows 95/win32 , nie miała nic wspólnego z DOSem. Jest to jedna z większych zagadek mojego dzieciństwa.
Chodziło w niej o łapanie w bańki i późniejsze wypuszczanie pojedyńczych osobników w tak, aby utworzyć grupę minimum trzech myszek o tym samym kolorze. Taka grupa opuszczała planszę, a gracz otrzymywał za nią punkty.
Myszki występowały w czterech kolorach i poruszały się zgodnie ze wskazówkami zegara...
Spoiler
rozumiesz
nikt nie pamięta myszek
ciebie jeszcze na świecie nie było
a ja mam tą muzykę w głowie
UMPAPA UMPAPA TURURURURU RURU RURU TUTUTUTU RURU RURU TUTUTUTUTU RURU RURU! TUTUTUTUTU TU TU RURU UMPAPA
I ICH TAK BYŁO CORAZ WIĘCEJ I WIĘCEJ
CHODZIŁY SKURWYSYNY W KÓŁKO
ZGODNIE ZE WSKAZÓWKAMI ZEGARA
A TY JE LAPALAS W BANKI
I PROBOWALAS USTAWIC RZADEK Z TRZECH MYSZEK
11/10
NAJLEPSZA GRA W JAKA GRALEM ;-;

Jedyną wzianką, na jaką udało mi się do tej pory trafić było pytanie jednego z użytkowników forum escapistmagazine:
OK. So I have been trying to figure out the name of this game and its driving me nuts. It was a game that I played in the late 90s, early 2000s. It was a computer game. You had to line up mice of different colors and when you lined them up, they disappeared behind a door or a gate opened or something like that. (I think the goal was that at each stage you had to get a specific combination of colored mice). and i remember the mice being really adorable. Any ideas on the name of the game?
http://www.escapistmagazine.com/forums/read/9.166417-Old-Games-you-remember-playing-but-cant-remember-the-name-of?page=370

Wyglądała ona mniej-więcej tak:
.
+ coś na kształt melodii pogrywającej podczas gry: https://www.dropbox.com/s/holbepk7fvg0t63/myszki.mp3?dl=0

Jeśli ktoś posiada jakieś informacje na temat tej gry, zostanie moim bogiem i wybuduję mu ołtarz.
Dziękuję za uwagę. :<

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry