Wyciąganie modeli z Two Worlds 5176 18

O temacie

Autor Szaku

Zaczęty 3.08.2014 roku

Wyświetleń 5176

Odpowiedzi 18

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wyciągnąłem z gry modele ale są zapisane w CHV, MTR i VDF. Problem jest taki że nie wiem czym otworzyć te pliki i jak wyeksportować je w 3d. Proszę o szybką pomoc :)

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gizbor przeszukałem całe inside i przeczytałem temat Dragomira.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Po pierwsze, to temat do moddingu innych gier (dział na forum)
Po drugie, poczekaj aż się RomeK zaloguje, on chyba siedział w moddingu TW. 
Po trzecie, był kiedyś skrypt do blendera, ale szybko usunęli. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szaku

Wyciąganie modeli z Two Worlds
#4 2014-08-03, 21:39(Ostatnia zmiana: 2014-08-07, 20:18)
http://themodders.org/index.php?topic=13714.0 jak sama nazwa wskazuje modding two worlds 2 ale nikt sie tego nie czepia. Spokojnie poczekam mam czas. Po co mi piszesz o tym skrypcie skoro go nie ma  :facepalm:

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Poszukaj w modach do Skyrima, albo napisz do RomKa na PW :D

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeden mądry się pokazał, co do skyrima to na nexusie nic nie było a na workshopie nie bede pobierał bo mam pirata i steam mi zblokuje gre. Napisze do RomKa.

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szaku

Wyciąganie modeli z Two Worlds
#7 2014-08-11, 21:31(Ostatnia zmiana: 2014-08-11, 23:50)
Uzyskać pomoc lub chociaż pierdoloną odpowiedź u was to kurwa jest niemożliwe, przyjdzie kurwa kilku zjebów i podają inne fora lub piszą że ten temat należy do innego działu a chuj mnie to obchodzi kurwa. Ja chce uzyskać sensowną pierdoloną odpowiedź na pytanie które kurwa zadałem. Pozdro 600 ale jak takie macie kurwa podejście do osób które chcą się czegoś dowiedzieć to idźcie się pierdolić. Każdy kurwa na początku chuja wiedział i żebrał od innych ale macie to w dupie. Narq spierdalam z tego forum. :facepalm:

EDIT: Teraz pewnie będzie się użalać że jestem gimbaza albo chuj wie jeszcze kto, jak nie wiecie kim jestem to kurwa nie piszcie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie tym tonem. Jak nikt nie wie, to jakiej odpowiedzi oczekujesz?

gothic1210
  • Gość
EDIT: Teraz pewnie będzie się użalać że jestem gmbaza albo chuj wie jeszcze kto, jak nie wiecie kim jestem to kurwa nie piszcie.
Dokładnie tak. Ja zacznę.
Dawno takiego gimbusiarstwa i chamstwa nie widziałem.
Możesz być nawet prezydentem Obamą. Mam to w dupie. Słoma ci z butów wystaje i swoim "stanowiskiem"* jej tak łatwo nie ukryjesz.

*pewnie Rektor w Wyższej Szkole Robienia Hałasu, albo inne gówno :facepalm:

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znajomy mi napisał że się odezwaliście, śmiać mi się chcę bo dopiero jak obraziłem ludzi to ktoś postanowił się odezwać. Moje pytanie dotyczące Two Worlds było proste, napisałem do RoMka ale on też ma to w dupie. Outlander nie chce się z tobą sprzeczać bo widać już że i tak będziesz robił z siebie kretyna. Przeglądałem forum wiele razy i widziałem bardzo dużo tematów gdzie nawet nikt nie postanowił napisać głupiego "sorry ale nie wiemy".

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ojepierdolekurwamać :facepalm: Człowieku. czy ty tu przyszedłeś oczekując jakieś atencji? Że pomimo tego, nikt nic nie wie na temat twojego problemu, napisze "Sorry nie wiem, ale nie martw się jutro też jest dzień, na pewno ktoś ci pomoże xDDDDDDDD"... Jeżeli pusto w temacie to znaczy, że nikt nie wie, a do tego nie ma ochoty przekopywać połowy internetów by pomóc jakiemuś nołnejmowi, bo równie dobrze sam możesz to zrobić. Więc zrób tak jak obiecałeś i wypierdalaj :) 

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja wiem, bawiłem się tym chwile, tyle że teraz po twoich debilnych postach nie mam nawet zamiaru odpowiadać.
Wcześniej zwyczajnie nie widziałem.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cragann ale mi możesz pomóc, bo potrzebne mi tarcze ^^

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ooo dopiero jak kogoś obraziłem pojawił się ktoś co napisał coś sensownego.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Jóź tyle nie marudź. Mogłeś napisać do google  "How to rip models from games" i znalazł byś parę programów które umieją tego zrobić. 

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Siemanko. Szaku, wybacz, że nie odpisałem Ci na PW, lecz jakoś umknęło to mojej uwadze. Co do twojego problemu, to nie jestem w stanie Ci pomóc, gdyż nie zajmowałem się nigdy moddingiem TW, a jedynie prowadziłem portal o grach Reality Pump, jednak nie cieszył się on dużym rozgłosem i zamknąłem go jakieś 3 lata temu o ile dobrze pamiętam. Pozdrawiam.

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cofam te wylgaryzmy itp i przepraszam tych co obraziłem. Mark56 post Gizbora. RoMek ok spoko.

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Temat do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry