Przenoszenie pomieszczeń 2186 5

O temacie

Autor kubavc

Zaczęty 22.07.2014 roku

Wyświetleń 2186

Odpowiedzi 5

kubavc

kubavc

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy

kubavc

Przenoszenie pomieszczeń
2014-07-22, 15:48(Ostatnia zmiana: 2014-07-22, 16:21)
 Siemka!

Dzisiaj postanowiłem zrobić  swojego 1 moda. W tym modzie ma być klasztor. Mam już zbroje  itd. Ale klasztor leży w opłakanym stanie  :F Chciałem przenieść kilka pokoi z oryginalnego klasztoru nk  ale niewiem czemu nie mogę jak mam to zrobić? Może być tutek. Drugi problem jest w tym że jak tworzę paczkę z modem muszę osobno dodawać wszystko, da się to inaczej zrobić?  :hmmm: ?

????????????????????????????????????????????????????????//

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Tak, w paczce jak robisz w Gothic VDF to po prawej stronie masz okienko wybierasz folder interesujący Cię, np Anims i wpisujesz *ANIMS dajesz + następnie bulid volume i zbudowało Ci paczke z wszystkimi plikami ANIMS, działą też z innymi, ścieżka ma być Gothic2/_Work/data/Anims/_Compiled

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli używasz blendera z pluginem Kerraxa, to do projektu świata na którym operujesz, zimportuj sobie plik NewWorld_Part_Monastery_01.3ds (File -> Import -> Kerrax 3d studio mesh (.3ds)) z katalogu Meshes\Level\NewWorld (w oknie, które się pojawi, zaznacz opcję Merge imported objects with current scene). Następnie w trybie edycji (Edit Mode) zaznaczasz sobie wszystko (domyślnie klawisz [A]) i odznaczasz to, co chcesz zostawić. To co zaznaczone kasujesz, a później przechodzisz w tryb Obiect Mode. Zaznaczasz to, co zostało z klasztoru oraz świat, do którego chcesz to dodać. Łączysz oba obiekty kombinacją [ctrl] + [J]. Następnie otwierasz ponownie w trybie edycji i już możesz robić z tym co chcesz.

kubavc

kubavc

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ja mam to zrobić jaki plugin Kerraxa? Czy to trzeba ino w spacer czy nie?

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty156
Propsy163
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak chcesz "przenieść kilka pokoi", to bez jakiegoś programu do grafiki 3D się nie obejdzie. TU jest bardzo dobry poradnik Gumena do Blendera.
A jak nie, to chyba jedynym, co możesz zrobić samym Spacerem, jest eksport całego oryginalnego klasztoru. Otwierasz plik NewWorld_Part_Monastery_01.3ds, kompilujesz świat, światło i zapisujesz jako zen. Wodę już masz rozmrożoną, więc przy tym nie musisz dłubać.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Ja polecam Ci yten tutorial:

Tutorial o przenoszeniu pomieszczeń

Tu masz wszystko dobrze wytłumaczone :)

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry