Polskie i spolszczone mody pod Skyrim 94123 90

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 2.07.2014 roku

Wyświetleń 94123

Odpowiedzi 90

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Zucklov podasz linka do tego civils war repairs ?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Żelazko - w ten sposob co napisaleś to umiem, ale nie na tyle, żeby napierdalać questy czy cala fabule w innych grach po angielsku.

Tzn. że nie umiesz, albo umiesz słowa/wyrażenia ale nie możesz je zrozumieć ze względu na brak kontaktu z wymową angielską.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/18526/?
Polecam jeszcze to co do poprawy durnych ficzerów po wojnie domowej:
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/23309/?
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/23793/?

Ten mod na naprawe wojny - na jakiej zasadzie on dziala? Bo wojne juz skonczylem, wygrali gromowladni z moją wielką pomocą. Wystarczy, ze teraz to zainstaluje, i od razu wszystko wraca do normy?

Żelazko - tak, w ten sposób.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
umiesz słowa/wyrażenia ale nie możesz je zrozumieć ze względu na brak kontaktu z wymową angielską.
Wymową? Skyrim, a jeszcze ważniejsze jego mody mają dubbing? :O
Może jednak zagram.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skyrim ma dubbing w tym Polski, wiele modów ma dubbingi, mniejsza część dubbingi Polskie.

Poza tym musze przyznac, że Polski dubbing Skyrima wyszedł świetnie, bardzo klimatyczny a aktorzy idealnie zagrali swoje role. Postacie arystokrackie mają wyniosle, zuchwale glosy, magowie znowu tajemnicze, zamyslone, jakby umysłem ciągle byli gdzies indziej. Wojownicy i barbarzyncy mają głosy ostre, treściwe. Znowu "rycerze" (ja to tak nazywam, gdyż w Skyrim rycerzy nie ma - chodzi po prostu o mądrzejszych wojowników) mają glosy pełne szacunku i doświadczenia.

Nawet Piotr Fronczewski czy jak mu tam zagrał idealnie role Paarthurnaxa - na szczegolny zachwyt zaslugują te słówka i półsłówka w języku smoka. Paarthurnax sprawia wrażenie baaardzo starego, mądrego mędrca.

Miraak też ma głos bardzo dobry, podobnie zresztą co Harkon.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Nie rozumiem po co ci mody puki co, na początek starczy ci tylko SkyUI bo trzeba przyznać że okna ekwipunku, craftingu itp po prostu nie wyszyły Bethesdzie. Najpierw przejdź sobie Wątek główny,  Akademie magów, Gildię złodziei, Zadania Towarzyszy, Zadania daedryczne(najlepiej po stronie bóstwa, będziesz tym złym ale jest frajda), Mroczne Bractwo(rozwiń je też maksymalnie), Wojnę Domową, Downguarda, Dragonborna(w tym poboczne questy na Czarne Księgi), rozwiń sobie maksymalnie dom w Hearthfire, przygarnij jakieś dzieciaki, ohajtaj się i wbij sobie poziom 81, dopiero wtedy przydają się mody na questy.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Skyrim ma dubbing w tym Polski, wiele modów ma dubbingi, mniejsza część dubbingi Polskie.

Poza tym musze przyznac, że Polski dubbing Skyrima wyszedł świetnie, bardzo klimatyczny a aktorzy idealnie zagrali swoje role. Postacie arystokrackie mają wyniosle, zuchwale glosy, magowie znowu tajemnicze, zamyslone, jakby umysłem ciągle byli gdzies indziej. Wojownicy i barbarzyncy mają głosy ostre, treściwe. Znowu "rycerze" (ja to tak nazywam, gdyż w Skyrim rycerzy nie ma - chodzi po prostu o mądrzejszych wojowników) mają glosy pełne szacunku i doświadczenia.

Nawet Piotr Fronczewski czy jak mu tam zagrał idealnie role Paarthurnaxa - na szczegolny zachwyt zaslugują te słówka i półsłówka w języku smoka. Paarthurnax sprawia wrażenie baaardzo starego, mądrego mędrca.

Miraak też ma głos bardzo dobry, podobnie zresztą co Harkon.
Prawda, polski dubbing wyszedł bardzo dobrze, jednak oryginalny jest czasem wciąż lepszy. Mówię tu zwłaszcza o DLC; polski dubbing Miraaka jest dobry, ale oryginalny jest wręcz wyśmienity.
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DQSEmGJS5vs
Nie rozumiem po co ci mody puki co, na początek starczy ci tylko SkyUI bo trzeba przyznać że okna ekwipunku, craftingu itp po prostu nie wyszyły Bethesdzie. Najpierw przejdź sobie Wątek główny,  Akademie magów, Gildię złodziei, Zadania Towarzyszy, Zadania daedryczne(najlepiej po stronie bóstwa, będziesz tym złym ale jest frajda), Mroczne Bractwo(rozwiń je też maksymalnie), Wojnę Domową, Downguarda, Dragonborna(w tym poboczne questy na Czarne Księgi), rozwiń sobie maksymalnie dom w Hearthfire, przygarnij jakieś dzieciaki, ohajtaj się i wbij sobie poziom 81, dopiero wtedy przydają się mody na questy.
Kategorycznie odradzam, po pierwsze jak ma się poziom 81 (albo nawet wyższy używając Legendarnych umiejętności czy Skyrim Community Uncappera) to żaden przeciwnik i żadne zadanie (z wyjątkiem Ebonowego Wojownika) nie stanowi zagrożenia, jesteśmy po prostu zbyt potężni, ale po drugie i ważniejsze instalowanie dużych modów w środku rozgrywki to skazanie swojego save'a na śmierć. A nie chciałbyś uszkodzić swojego save, to prowadzi do dużych powikłań w grze. Co prawda są save cleanery, ale działają one tylko i wyłącznie w wypadku odinstalowania jakiegoś moda.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie rozumiem po co ci mody póki co, na początek starczy ci tylko SkyUI bo trzeba przyznać że okna ekwipunku, craftingu itp po prostu nie wyszyły Bethesdzie. Najpierw przejdź sobie Wątek główny,  Akademie magów, Gildię złodziei, Zadania Towarzyszy, Zadania daedryczne(najlepiej po stronie bóstwa, będziesz tym złym ale jest frajda), Mroczne Bractwo(rozwiń je też maksymalnie), Wojnę Domową, Downguarda, Dragonborna(w tym poboczne questy na Czarne Księgi), rozwiń sobie maksymalnie dom w Hearthfire, przygarnij jakieś dzieciaki, ohajtaj się i wbij sobie poziom 81, dopiero wtedy przydają się mody na questy.

Wojna zakonczona, Akademia Zimowa Twierdza w trakcie, Gildia zlodzieji skonczona, Towarzysze zablokowani - sprawdze Twoje poraty jak skoncze Dragonborna, Dragonborn w trakcie, Heartfire skonczone calkowicie + żona i dwoje dzieci w domu. Natomiast questy zawsze są potrzebne a takze Zucklov ma racje jesli chodzi o poziom.

EDIT: Co do dubbingu - no nie wiem. Mi sie bardziej podoba glos Miraaka w wersji Polskiej, ale to juz kwestia gustu.

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
https://www.youtube.com/watch?v=cQog9lkyH8k

Kogoś trzeba zachęcać?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak wyjdzie po Polsku.

KOMPUTER:
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nom, tylko wtedy. Byłem świadkiem zdumiewających zdolności komunikacyjnych, w języku angielskim, Werewolfa.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6478
Propsy3052
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nawet animacje wyglądają na mniej sztuczne xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/37994/?

Pytanko czy ten mod jest po polsku? Czy jest w nim polski dubbing?

A tak w ogóle to nie zakładająć nowego tematu. Szukam Polskich modów do wersji 1.93  legendary edidtion  z polskim dubbingiem, Jakiś fajnych dodających bronie, zadania, pancerze, może lokacje. Żadnych modów dla funu lub też ułatwiających grę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/37994/?

Pytanko czy ten mod jest po polsku? Czy jest w nim polski dubbing?

A tak w ogóle to nie zakładająć nowego tematu. Szukam Polskich modów do wersji 1.93  legendary edidtion  z polskim dubbingiem, Jakiś fajnych dodających bronie, zadania, pancerze, może lokacje. Żadnych modów dla funu lub też ułatwiających grę.

Jest spolszczenie, nie ma dubbingu.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/49197/?

https://docs.google.com/document/d/1OuAmdISrBLGUxveLTJDPUlWe2HaZWfHn-u8iLwIw708/edit?pli=1

KOMPUTER:
Spoiler

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki Werewolf, a mam jeszcze jedno pytanie,  Czy ten mod Falskaar, zamienia nie które zadania, lokacje, bronie itp, Czy dodaje nowe? Bo nie chciałbym żeby ten mod na przykład zabierał mi wątki gry które są originalnie, Tylko żeby dodał coś od siebie. A i czy ten mod ułatwia grę? Bo mam nadzieję że nie.

Post połączony: 2014-12-19, 23:37
Że nie mogę edytować posta. Dziękuje Werewolf za link poniżej.

Post połączony: 2014-12-19, 23:52
Dobra kolejne pytanie. Żeby nie było, nie posiadam skyrima na steamie, tylko ściągnąłem wersje prophet. I czy mogę używać  SkyUi i SKSE. I co te 2 programy dodają,  Czy one działają coś w sposób że w tych programach włączam mody? Od razu przepraszam za nikłą wiedzę na temat modów do skyrim, ale pierwszy raz się za to zabieram. Kiedyś przeszedłem Skyrima(jakieś pół tora roku temu) I chciałem pograć od nowa, ale za to z tymi dodatkami :)

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zapraszam - tutaj i tu jest uniwersalne spolszczenie pod mody do Skyrima.

Nauczcie się komunikatywnego angielskiego wy jełopy!

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Czy ten mod Falskaar, zamienia nie które zadania, lokacje, bronie itp, Czy dodaje nowe? Bo nie chciałbym żeby ten mod na przykład zabierał mi wątki gry które są originalnie, Tylko żeby dodał coś od siebie.
Polecam przeczytać to, co autor napisał na stronie ze swoim modem.
Dobra kolejne pytanie. Żeby nie było, nie posiadam skyrima na steamie, tylko ściągnąłem wersje prophet.
Wszystkie poradniki dotyczące programów zewnętrznych są dostosowane do wersji Steamowej, bo to jest jedyna legalna, tak więc nikt ci tu z tym nie pomoże. Co do włączania - znów poczytaj sobie na stronie twórców www.skse.silverlock.org

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Nie.

Dzięki Werewolf, a mam jeszcze jedno pytanie,  Czy ten mod Falskaar, zamienia nie które zadania, lokacje, bronie itp, Czy dodaje nowe? Bo nie chciałbym żeby ten mod na przykład zabierał mi wątki gry które są originalnie, Tylko żeby dodał coś od siebie. A i czy ten mod ułatwia grę? Bo mam nadzieję że nie.
Post połączony: Wczoraj o 23:37Że nie mogę edytować posta. Dziękuje Werewolf za link poniżej.
Post połączony: Wczoraj o 23:52Dobra kolejne pytanie. Żeby nie było, nie posiadam skyrima na steamie, tylko ściągnąłem wersje prophet. I czy mogę używać  SkyUi i SKSE. I co te 2 programy dodają,  Czy one działają coś w sposób że w tych programach włączam mody? Od razu przepraszam za nikłą wiedzę na temat modów do skyrim, ale pierwszy raz się za to zabieram. Kiedyś przeszedłem Skyrima(jakieś pół tora roku temu) I chciałem pograć od nowa, ale za to z tymi dodatkami

Tak, mod Faalskar dodaje nowe zadania, wyspe, lokacje, bronie chyba nawet i krzyki. Ogolnie fajny mod.

Ten link co dalem - https://docs.google.com/document/d/1OuAmdISrBLGUxveLTJDPUlWe2HaZWfHn-u8iLwIw708/edit?pli=1

To jest lista spolszczeń najlepszych ludzi polonizujacych mody do Skyrima. Spolonizują wlasciwie wszystko.

KOMPUTER:
Spoiler

karasiu

karasiu

Użytkownicy
posty39
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Co cie upoważnia do obrażania drugiej osoby, bez jakiejkolwiek wiedzy o mnie? Akurat zdarzyło mi się pracować w Anglii, mój język jest na poziomie komunikacyjnym, nie miałem żadnego problemu aby się z Anglikiem dogadać. Super wysłałeś także bilety lotnicze do Londynu, spoko byłem już w Londynie. Ogólnie miasto szału nie robi( za dużo ciapatych i w ogóle turystów) Wole jednak nasz cichszy Szczecin. 

Werewolf mam jeszcze pytanie o co chodzi w tym modzie SKSE, SKYUI,  domyślam się że SKYUI jest tylko dla zmiany interfejsu, natomiast SKSE? Najbardziej zależy mi na modzie:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/24913/?

Tylko nie wiem czy ten mod należy do takich co sam przywołuje( bo takich nie chcę) Chciałbym aby te potworki same sobie biegały po mapie.

0 użytkowników
Do góry