Opinie, wrażenia po przejściu gry [temat zawiera spoilery] 129661 247

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 129661

Odpowiedzi 247

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie
Po drugie: Jak już wspomniałem nikt by nawet kurwa nie zwrócił uwagi na Twój post wychwalający moda, ale Ty oczywiście robisz jakąś zaczepkę w stosunku do tych co im się nie podobał i się jeszczedziwisz.
Po trzecie: Gra się dla frajdy i po to, by ocenić produkt. Smutek, że tego nie ogarniasz.

Haha no to dobrze, że są tacy sprytni ludzie, którzy odpowiadają na takie "zaczepki" haha.
Z tym ocenianiem produktu to jest tak jak ktoś napisał z tym jedzeniem. Je się dlatego, że jest się głodnym, a na drugim miejscu plasuje się kosztowanie potrawy. Tak samo jest z grami. Dla mnie podejście, że grę przechodzi się po to, żeby ocenić, a zabawa to tylko taki mały bonus jest co najmniej specyficzne. 

Dlatego twoja opinia jest nic nie warta.

Z pewnością wypowiedzi o tym, jak to niektórzy doznawali strasznych cierpień, żeby ukończyć moda oraz aluzje o ich zmarnowanym czasie wnoszą dużo.

Poza tym nie wierzę, by jakiś poważny gracz pisał wypowiedzi typu "utonąłem w niej", "najlepsza polska modyfikacja", "błędów nie widać" itp

Możesz się zdziwić, ale ja się wkręciłem nieźle. Dzięki dubbingowi i całemu klimatowi moda miałem naprawdę czasami problem, żeby oderwać się od rozgrywki, bo byłem ciekawy co będzie dalej. Możecie mnie tutaj nazywać fanboyami (chociaż naprawdę nie mam zielonego pojęcia, jaki to ma sens), mi się mod podobał.

Ale dobra, pójdę sobie i nie będę tworzył "zaczepnych wiadomości". Wy tu jeszcze mnie parę razy zacytujecie, skomentujecie i wszyscy będą zadowoleni.

Papa

Victarion

Victarion

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod ukończony przed chwilą. Wrażenia? 

Mod jest bardzo dobry. Ma naprawdę ładne nowe textury , potworki , questy itp. Grało mi się bardzo przyjemnie. Ale... ilość innowacji jest naprawdę mała. Nowych broni i pancerzy jest niewiele. Questów pobocznych prawie nie ma. Klimat w obozie bandytów został zabity. Kiedyś było strach tam chodzic. Miało się wrażenie że każdy może zaatakować. A tu miłe pały. A czas rozgrywki mnie zaszokował. Ukończyłem mod w mniej niż 20 godzin. Co nie zmienia faktu że grało mi się bardzo przyjemnie. Jako wteran serii Gothic wystawiłbym 7/5/10. Dla twórców życze wytrwałości w tworzeniu kolejnej części.

Sigmor

Sigmor

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Świetny mod, grało się przyjemnie, wciągająca fabuła, dobrze dopracowana w szczegółach poza kilkoma bugami, które i tak nie przeszkadzały mi osobiście zbytnio w czerpaniu przyjemności z gry, dubbing również świetny, modyfikację mogę spokojnie ocenić na 9 punktów w skali do 10, gratuluję wszystkim którzy przyłożyli rękę do powstania tego moda i czekam na kolejną część. 

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
(...) twoja opinia jest nic nie warta.

co kurka?  :F Jakie masz prawo, żeby pisać innemu userowi, że jego opinia jest nic nie warta....

Poza tym nie wierzę, by jakiś poważny gracz pisał wypowiedzi typu "utonąłem w niej", "najlepsza polska modyfikacja", "błędów nie widać" itp; przecież takie komentarze pojawiały się tutaj licznie. Tutaj nawet gust nie pomoże, trzeba być albo casual playerem albo fanboyem.

co kurka? x2 :F Podaj mi proszę tytuł polskiej modyfikacji lepszej od Złotych Wrót, powodzenia :D
Bugi się pojawiły, ale nie było ich więcej, niż w innych modach do gothica, taka specyfika.

The night is dark and full of terrors.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
co kurka? x2 :F Podaj mi proszę tytuł polskiej modyfikacji lepszej od Złotych Wrót, powodzenia :D
Bugi się pojawiły, ale nie było ich więcej, niż w innych modach do gothica, taka specyfika.
Czas Zapłaty był zdecydowanie lepszy z wykonania, fabuła też była ok, to samo zadania poboczne. W ZW masz jedynie trialogi, które w dodatku są częścią publiczne dostępnego pakietu skryptowego LeGo, tak więc twórcy po prostu o to nie zadbali. Księgi zabitych potworów? To może zrobić ogarnięta osoba po 2-3 tygodniach moddingu i przeglądania skryptów, w dodatku nie wymaga nie wiadomo jakich Ikarusów. Ech, czemu na temat tworzenia (zaznaczam, żebyś dobrze przeczytał) modów wypowiadają się głównie gracze?

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Od kiedy moda się ocenia na podstawie tworzenia?  :facepalm:

EDIT: Dla mnie mod jest bardzo dobry, w klimacie g1-g2. A ci którzy twierdzą że Returning jest lepszy od ZW to można tylko   ,, :lol2:''

A oceniać tylko na podstawie skryptów moda  :lol:  :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Od kiedy moda się ocenia na podstawie tworzenia?  :facepalm:
Od zawsze, nie wiem, czy ty to wiesz, ale gra się nie składa tylko z fabuły.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Mimo wszystko nie przepadam za returningiem ale uważam, że od tego moda jest lepszy. Bo najzwyczajniej w swojej klasie(walka i masa questów) jest idealny. Gra to też świat, muzyka, dialogi, potwory itp. Mac Dun on nie jest w klimacie gothica. Już prędzej twierdza arbuza :lol2:.
To mnie rozbraja, gdyż tu bezimienny i każdy z bohaterów stracił duszę. Wszyscy są tak na prawdę mili. Nawet piraci wydają się jak by tylko udawać groźnych.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Duzo ich jest na czele z MT

MT może być uznany za porównywalnie dobry powiedzmy... Jest jednak dużo bardziej zabugowany (patche to poprawiły, przyznaję) i mniej klimatyczny moim zdaniem. Raczej ciężko stwierdzić, że jest lepszy, a jeśli tak, to na jakiej podstawie?

Dużo jest ich? Hahahahahahaahhahaha xD Nie wiem co odpisać :D

Czas Zapłaty był zdecydowanie lepszy z wykonania, fabuła też była ok, to samo zadania poboczne. W ZW masz jedynie trialogi, które w dodatku są częścią publiczne dostępnego pakietu skryptowego LeGo, tak więc twórcy po prostu o to nie zadbali. Księgi zabitych potworów? To może zrobić ogarnięta osoba po 2-3 tygodniach moddingu i przeglądania skryptów, w dodatku nie wymaga nie wiadomo jakich Ikarusów. Ech, czemu na temat tworzenia (zaznaczam, żebyś dobrze przeczytał) modów wypowiadają się głównie gracze?

To jest temat o opiniach na temat moda, a nie dysputa o procesach twórczych, co pan tera panie xD. Czas Zapłaty to ledwie grywalny, potwornie zabugowany produkt, widać, że miał być czymś lepszym, ale tylko miał niestety. Najważniejsze, żeby modyfikacja była dobra "z grania"  :F. Nie musisz zaznaczać, potrafię czytać ze zrozumieniem. Hehe.

Mimo wszystko nie przepadam za returningiem ale uważam, że od tego moda jest lepszy.

Jeśli to odpowiedź na mojego posta, to przypominam, że pisałem o polskich modyfikacjach.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Czas Zapłaty to ledwie grywalny, potwornie zabugowany produkt, widać, że miał być czymś lepszym, ale tylko miał niestety.
A ZW wcale nie miał być czymś lepszym? Po 6 latach czekania dostajesz 15 godzin gry, nieukończoną historię, płaską, nieskończoną mapę (a wg. zapowiedzi miała być ukończona i nawet grywalna) i "umilające" rozgrywkę irytujące bugi pokroju deszczu przenikającego przez domy, źle zapętlającej się muzyki czy orków mówiących ludzkim głosem.
Najważniejsze, żeby modyfikacja była dobra "z grania"  :F. Nie musisz zaznaczać, potrafię czytać ze zrozumieniem. Hehe.
Właśnie przyznałeś się do bycia casual playerem, zanim się zapytasz, tak, to źle. Do grania w mody potrzeba mieć jednak jakąś wiedzę na temat popularnych błędów i samej specyfiki gry. Jak widać nie każdy to rozumie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Porównując CZ z ZW, jeśli chodzi o skrypty, to CZ był fatalnie wykonany. Chyba nie grałeś w udostępnioną betę CZ...

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale CZ ma fabułę klimat questy i dlatego jest lepszy od tych "żelaznych" wrót.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale CZ ma fabułę klimat questy i dlatego jest lepszy od tych "żelaznych" wrót.
Szczerze mówiąc, to ZW też ma fabułę, "questy" i klimat :D

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
A ZW wcale nie miał być czymś lepszym? Po 6 latach czekania dostajesz 15 godzin gry, nieukończoną historię, płaską, nieskończoną mapę (a wg. zapowiedzi miała być ukończona i nawet grywalna) i "umilające" rozgrywkę irytujące bugi pokroju deszczu przenikającego przez domy, źle zapętlającej się muzyki czy orków mówiących ludzkim głosem.

Nieważne, czym Złote Wrota miały być, ważne czym są, a są dobrą modyfikacją. Czas Zapłaty miał być bardzo dobry, a okazał się nieudany. Ze źle zaplatającą muzyką się nie spotkałem, a jak padał deszcz to jakoś zawsze byłem na dworze. :) Orkowie mówią ludzkim głosem w niektórych sytuacjach, fakt, to niedoróbka.

Właśnie przyznałeś się do bycia casual playerem, zanim się zapytasz, tak, to źle. Do grania w mody potrzeba mieć jednak jakąś wiedzę na temat popularnych błędów i samej specyfiki gry. Jak widać nie każdy to rozumie.

No wtf? :D A czy żeby obżerać się czipsami, muszę wiedzieć, jak wygląda ich proces produkcji? Św. Tomasz widzi, jak robisz kurtyzanę z logiki. :D

Mod może mieć mniej innowacyjnych rozwiązań, niż inny, a i tak być od niego lepszy.
Wyobraź sobie, że masz dwa zegarki. Jeden jest zbudowany z kilku prostych elementów i działa świetnie. Drugi jest skomplikowany, przy jego produkcji wykorzystano wiele nowatorskich rozwiązań, ale nie działa poprawnie. Który lepszy?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jaką mierną. Czas zapłaty ma znacznie lepszą fabułę, questy i klimat. Mody to nie zegarki nie muszą działać w 100  % dobrze. Lepiej zagrać w moda z błędami ale mega klimatem zadaniami itp(czas zapłaty) niż w moda z questem znajdź, daj i wygraj bez błędów.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Wyobraź sobie, że masz dwa zegarki. Jeden jest zbudowany z kilku prostych elementów i działa świetnie. Drugi jest skomplikowany, przy jego produkcji wykorzystano wiele nowatorskich rozwiązań, ale nie działa poprawnie. Który lepszy?
Otóż to.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Otóż jajo, przeczytaj mojego posta.

"Mody to nie zegarki nie muszą działać w 100  % dobrze. Lepiej zagrać w moda z błędami ale mega klimatem zadaniami itp(czas zapłaty) niż w moda z
 questem znajdź, daj i wygraj bez błędów."

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
ZW ma pewna listę co modyfikacja oferuje, problem w tym ze nie oferuje wszystkiego co powinna a w dodatku daje rzeczy których nie powinna oferować.
MT również pewne rzeczy oferuje i defakto wszystko co oferuje jest w modzie, bugi tez których nie powinna ale to oferuje każdy mod bez wyjątku

Dunio porównujesz 2 mody z 2 rożnych kategorii zresztą return już sam wielkością miażdży okrojone zw

Większość pochlebnych opinii pochodzi o graczy którzy nie maja bladego pojęcia o modach, mod w ocenie jest porównywany do innych produkcji
Bezpośrednia konkurencja ZW to Ds, Velaya, Jaktyl, Juran i Nightmare, dlatego ze ich czas ukończenia oscyluje w podobnej wartości jak ZW, należą do grupy totalna konwersja, oraz są pod platformę G2 NK

Ktos kto w nie grał i zagrał w ZW w życiu nie wyda tak pochlebnej opinie jak większość jednopostowców w tym temacie, bo ZW nie oferuje niczego co już oferują tamte i to w krótszym czasie tworzenia, ba nawet oferuje mniej  niż można się było spodziewać

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Tizgar, wciąż nie wymieniłeś polskich modów lepszych od ZW, piszesz o niemieckich. Podałeś jedne MT (dyskusyjna sprawa), ale gdzie jest to "dużo" polskich modyfikacji, chętnie zagram.  :F

Tak się składa, że grałem w wiele modów to Gothica i mam porównanie.

Przemek, skoro mod nie musi w 100% działać, to skąd tyle niepochlebnych komentarzy na temat drobnych bugów w Złotych Wrotach? :) Przeczytałem twojego posta, ale nie za bardzo jest tu co komentować. Lansjer przyznał mi rację i nie musisz się pienić o to, że twego zdania nie skomentował. :)

0 użytkowników
Do góry