Rozwój postaci 167831 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 167831

Odpowiedzi 609

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No cóż nie moja wina że Broń która można wykuć i łuki które można stworzyć wymagają niewiele zręczności lub siły a zadają duże obrażenia. Przez większą część I rodziału chodziłem z łukiem 75 obrażeń (55 zręczności potrzebował) i szpadą 90 obrażeń (wymagała 60 zręczności). Cóż problem stanowiły wargi, cieniostwory, smocze zebacze i orki (trolle wystarczy obiegać w kółko, każdy zna ten sposób). Wargi badały na 7-8 celnych strzałów więc nie miałem żadnych szans ze stadem. Więc znajdowałem w okolicy jakieś drzewo z gałęzią lub skałę. Wchodziłem na nią, jeden zwój ognistej strzały  by zaatakować jakiegoś osobnika a pozostałe przybiegną, kiedy miotają się pod gałęzią na której sobie bezpiecznie stoję, wybijam ich. Ze względu na małą odległość nawet przy 10% w łuku 70 procent strzał trafia i bach minuta roboty całe stado pada a my mamy nawet 1500 doświadczenia na +. Czasami trzeba się naszukać jakiegoś bezpiecznego miejsca ale zawsze udaje mi się coś znaleźć. Z cieniostworami jest podobnie przynajmniej tymi w lasach. Gorzej z jaskiniami zazwyczaj używałem jakiegoś czaru by ich osłabić kilka kul ognia, błyskawica, mała burza ognista. Potem walka w zwarciu zazwyczaj mogłem popełnić 3-4 błędy jak za dużo razy dostałem śmierć. Zazwyczaj udawało się za 2-3 razem. Smocze zębacze występują w sumie tylko w dolinie przodków. Na początku myślałem że im nic nie zrobię bo na pierwszy rzut oka żadnego drzewa lub skały w ich okolicy nie było ;p ale trochę trzeba było poszukac i się udało, koło starca wszedłem na skały, koło chaty Irwina na daszek chatki, w lesie za cmentarzem na drzewo a drugi padł po 4 kulach ognistych (są na nie bardzo podatne) i krótkiej walce ostatni tez był w zasięgu bo niedaleko niego przewrócone drzewo z wystającymi wysoko korzeniami. Na każdego szło 60 strzał no ale jakoś pieniążków starczało. Orki załatwiałem podobna taktyką ale osłabiałem ich najpierw czarami bo za dużo strzał bym marnował. Najgorszy przeciwnik to Ork Elita w północnym lesie. Magia bardzo słabo na niego działała nawet grom zabrał mu tylko 1/3 życia. Na szczęście drzewo z gałęzią było blisko ale by go utłuc poszło 250 strzał serio. Jeśli chodzi o szkielety to łuk wygnania i szkielet wojownik padał na jedną strzałę. Reszta umarlaków (bo wody święconej były chyba tylko 2 butelki w khorinis) uśmiercałem czarami ognia szkielet wojownik padał na 3 ogniste strzały lub 2 kule ognia. Oczywiście zwykłe szkielety starałem się wywabić pojedynczo i kasować w walce wręcz. Reszta zabawy gdzie dużo wrogów to czary obszarowe, na krypte inubisa straciłem 2 ogniste deszcze ale chyba da rade wyrobić się na jednym, koło Dextera, na bandytów na moście, latarnia morska Jacka. A na szkielety cieniostwory poszły zniszczenia ozywieńca tak jak na Panów cienia koło smoczej zguby. Rozpisałem się. Przepraszam. Chciałem po prostu wyjaśnić,zresztą myślałem że każdy zna trick z gałęziami na drzewach.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów

Memorius
Moderator działu

Rozwój postaci
#201 2014-05-07, 21:34(Ostatnia zmiana: 2014-05-07, 21:40)
powiem tak, jako łucznik robiłem zupełnie tak samo i wszystko co napisał Jakub91 to prawda :ok:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To się nazywa prawdziwa gra łucznikiem, którą Global na szczęście umożliwia :)

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
też gram łucznikiem, potwierdzam, da się bez problemu, przy 350 hp i łuku pan lasu, wygrywam z cieniostworem, na zasadzie, ze on sobie podbiega i próbuje atakować a ja strzelam w dobrym momencie i on odskakuje do tyłu  :lol2: Wszystko da się załatwić dobrą miejscówką i czarami.

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Ja zawsze gram mieczem, 1h i minimum 60% to jest milion razy lepsze niż jakiś łucznik, swoją kosą oraz mistrzem 1h potrafie tak walćzyć, że nic mnie uderzyć nie może, no chyba tylko smok.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz być taki dobry :ok::lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Rozwój postaci
#206 2014-05-07, 23:44(Ostatnia zmiana: 2014-05-08, 00:20)
Ja zawsze gram mieczem, 1h i minimum 60% to jest milion razy lepsze niż jakiś łucznik, swoją kosą oraz mistrzem 1h potrafie tak walćzyć, że nic mnie uderzyć nie może, no chyba tylko smok.
ty grasz na kodach więc akurat twoje zdanie się nie liczy :lol2:

Post połączony: 2014-05-08, 00:20
tak przy okazji na specjalnym zapisie kodami stworzyłem postać Maga Ognia z Kosturem Gildyjnym, Runą Mała burza Ognista i 200 many na poziomie 20 lvl.
Jest to straszliwa maszyna do zabijania. a gadają że magiem gra się słabo :D

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God

grekoimper

Rozwój postaci
#207 2014-05-08, 01:57(Ostatnia zmiana: 2014-05-08, 02:05)
Jeżeli  jest  gracz  który wyczyścił z wszelkich potworów Khorinis oraz Dolinę  Przodków.Zwiedził  cały świat(pozbierał wszystko).Jest czeladnikiem u  Harada(19-21lvl). Oraz  wykonał większość zadań i  jest  dalej w  pierwszym rozdziale  bez gildii.I był by  gotów zapodać mi  swój save to  będę  wdzięczny .

Potrzebuję  tego  dlatego gdyż na  początku mojej  gry  uruchomiłem  konsole(tylko  uruchomiłem) i  tak  to  zostało.Kontynuowałem grę. Osiągając  to  co  wyżej napisałem ale nie  zauważyłem  problemu że grając  na  starym  patchu jak  idę  spać ta mi  postać  się  zamienia  w  balona.Z kolei jak  gram  na nowym  patchu to  mam  crash w obrębie Sklepu Bospera.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
http://zapodaj.net/7cda2d8f16048.bmp.html oto moja postać . Nauczone wszystkie języki, niezrobione zadanie tylko z krwawymi pucharami z powodu braku kradzież kieszonkowej . Czytałem wszystkie tabliczki jakie znalazłem i jadłem wszystkie goblinie jagody. Czas przegrany : 62 h

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
postać podobna do mojej w układzie Mrocznego Adepta - tyle że ja mam nieco więcej many (99) i 68 zr. Siła chyba taka sama :lol2:
No ale ja we władaniu bronią dwuręczną jestem cieniusieńki mam jednak za to kradzież kieszonkową.

IMo co do powyższej postaci oposa - DOBRA ROBOTA  :ok:, solidny czas gry i widać że to postać zrobiona bez zabawy czitami z konsoli

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
tylko nie wiem teraz  czy wydać punkty na kradzież kieszonkową czy poczekać 1 level i nauczyć się robić miksturki siły

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
postać podobna do mojej w układzie Mrocznego Adepta - tyle że ja mam nieco więcej many (99) i 68 zr. Siła chyba taka sama :lol2:
No ale ja we władaniu bronią dwuręczną jestem cieniusieńki mam jednak za to kradzież kieszonkową.

IMo co do powyższej postaci oposa - DOBRA ROBOTA  :ok:, solidny czas gry i widać że to postać zrobiona bez zabawy czitami z konsoli
No bardzo  solidny  czas  gry.Moja  postac http://zapodaj.net/c270697ff5ffd.png.html
ma 39h a  to  znaczy  ze grałem  w  gothica jeden  dzień  krócej  a  osiągnąłem porównywalnie  tyle  samo?
good job   :ok:
ps
zapoda  ktos  save  postaci?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tylko nie wiem teraz  czy wydać punkty na kradzież kieszonkową czy poczekać 1 level i nauczyć się robić miksturki siły

kradzież kieszonkowa jest nieodzowna o ile grasz Złodziejem
do do nauki mikstury Siły - koszt 20PN to 10 do siły przy wydaniu tych PN u nauczycieli przy poziomie własnym poniżej 90
ja osobiście smocze korzenie zjadałem....jeśli jednak masz je w zapasie i wyjdzie ci więcej z zysku niż 10 do siły to można spróbować - ja nie robię jakoś w Globalu Misktur Stałych..

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
smoczych korzeni mam 10 a szczawiów 7  więc nie można tego zmarnować :P

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Czy to  jest  fakt  że im  większy  rozdział tym  wiecej  exp  dostajemy  za  zadania?
tzn. np. w  pierwszym  rozdziale wykonując  zadanie  z  które dostaniemy 200expa bedąc  w 4 rozdziale  dostalibyśmy  500expa?
to  przyklad  tylko  ale  czy  to  jest  prawda?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to  jest  fakt  że im  większy  rozdział tym  wiecej  exp  dostajemy  za  zadania?
tzn. np. w  pierwszym  rozdziale wykonując  zadanie  z  które dostaniemy 200expa bedąc  w 4 rozdziale  dostalibyśmy  500expa?
to  przyklad  tylko  ale  czy  to  jest  prawda?
Tak questy z podstawowego gothica 2 noc kruka działają na tej zasadzie, ale nie wiem jak jest z tymi z Globala, musiałby Ci odpowiedzieć ktoś z ekipy.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Czy to  jest  fakt  że im  większy  rozdział tym  wiecej  exp  dostajemy  za  zadania?
tzn. np. w  pierwszym  rozdziale wykonując  zadanie  z  które dostaniemy 200expa bedąc  w 4 rozdziale  dostalibyśmy  500expa?
Tak questy z podstawowego gothica 2 noc kruka działają na tej zasadzie, ale nie wiem jak jest z tymi z Globala, musiałby Ci odpowiedzieć ktoś z ekipy.
czyli  idąc  tym  tokiem  rozumowania  powinnismy  iść po  lini  wątków  głównych  i  w  5  rozdziale  wykonywac  zadania? z  myślą  o  jak  największym  doświadczeniu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W waszej wersji to niemożliwe losowość jest elementem który jest nieprzewidywalny za każda akcje dająca expa zawsze dostaniesz inna wartość nie zależna od niczego :P
Chcesz zgarniać więcej expa to się baw w save/load ":P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już kwestia osobista, ale moim zdaniem to nie ma sensu, bo ważne jest by postać rozwinąć jak najwcześniej,  gdyż z rozdziału na rozdział zadania/stwory są coraz trudniejsze do pokonani. Oczywiście niektóre zadania można zrobić nieco później. No ale nie żeby czekać aż do 5 rozdziału.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
czekanie z tym nie ma sensu
Powiedzmy że za zadanie XXX  jest w w 1 rozdziale max 300
Jesli jest ono osiągalne w powiedzmy na 4 poziomie to przy przejściu na 5 (5700 pkt) jest to prawie 5 % exp poziomu.
To samo zadanie może dawać powiedzmy w 5 1200 ale gdy tam przedziały z levela na level oscylują w granicach 70 000 pkt to jest to już tylko niecałe 2%.
Rachunek jest raczej jasny.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry