Czy nasza praca okazała się zbędną? 23853 67

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 22.04.2014 roku

Wyświetleń 23853

Odpowiedzi 67

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Widać ze Memorius was ostro z memoriusował
wiesz co? tak ci prywatnie jako user powiem ze ty jednak jestes głupi
80% Lore dialogów i innych dodatków to akurat nie ja wymysliłem i napisałem w teamie
a jest jeszcze nie wprowadzona przez nas do tej wersji seria Morskich Opowieści Jacka z 1.15 - prawie 1000 linijek Lore opowieści
chcieliśmy to dać jako bonus do patcha czy jakoś do 1.8 ale widać nie warto skoro zapewne jak widać tu po pytaniach wielu mysli jak ty.
Ja pewnie te 1000 minut poswięce na coś innego bez szkody dla moddingu i rozwoju Gothica.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Nie przejmujcie się, robicie świetną robotę i dalej rozwijajcie ten projekt, bo naprawdę w lepszego moda rozszerzającego G2:NK od Globala jeszcze nie grałem. Właśnie klimat, fabuła i dialogi są najważniejszą częścią Gothica i tylko przez to wracam do tej gry wielokrotnie i pewnie nie tylko ja. Zawsze żałowałem, ze nie wyszedł drugi oficjalny dodatek, ze już niczym nowym gra mnie nie zaskoczy, ale Global Mod mi to po tylu latach wynagradza i wielkie dzięki za to, że go naprawdę fachowo spolszczyliście i dodaliście jeszcze coś od siebie. Grałem w The Returning, ale było w nim tyle nieścisłości fabularnych i niekiedy wkurzających rzeczy (typu npc widzą cię przez ścianę), że darowałem sobie tego moda po kilkunastu godzinach. W Global Mod czuć klimat Gothica i o to właśnie chodzi :)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dziękujemy za miłe słowa :)

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po prostu Tizgar dużo pierdoli bez sensu, a później wychodzi jak wychodzi - gówno wie, gówno widział, i jak totalny bezmózg potrafi tylko napierdalać. Bo XP. Bo itemy. Człowiekowi aż ciśnienie się podnosi, kiedy czyta wypowiedzi ludzi tak prymitywnych, dla których RPGi polegają tylko i wyłącznie na mordowaniu/koxaniu. Chcesz mordować/napierdalać/mieć itemy - to graj w MMO, a Gothica zostaw dla ludzi, którzy jednak grają w niego dla klimatu i dla fabuły. Osobiście gram, i czytam każdy dialog, każdą wypowiedź - bo lubię. TAK, LUBIĘ CZYTAĆ. I jestem fanem wszelkiej maści Storytellingu etc. Dlatego zwracam się do Was Ekipo - to, że bezmózgowcy są wśród nas, nie znaczy, że nie ma tutaj ludzi, którzy potrafią docenić klimat i fabułę. Skończyło się wolne póki co, więc moda muszę na chwilkę odstawić - ale później weekend majowy, to wracam do niego od razu :D I jak pisałem - nie każdy jest zwyczajnym troglodytą ^^ 

Podsumowując: zrobiliście kawał dobrej roboty. Moda skierowaliście do konkretnych osób, piękny nacisk na fabułę i lore - mega plusy. Na Waszym miejscu po prostu nie słuchałbym opinii osób, którzy za priorytet ustawiają sobie najebanie jak największej ilości XP i statystyk. Peace:3

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Ja bym się nie obraził gdyby takie połączenie modów nastąpiło ;D Im więcej Gothica tym lepiej.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tak przyleciał na forum DS ze swoimi pomysłami i skryptami --- NIE z expienia a z fabuły zadaniowej LORE.
Rób swojego moda i nie wpierdalaj się tam gdzie masz nic konstruktywnego do powiedzenia,
Zrobisz będziesz odpierał zarzuty u siebie Jasiu.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie nastąpi, za to 1.8 skierujemy jeszcze bardziej na konkretną grupę osób, ale nie chcę psuć niespodzianki :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Chwila chwila, z tego co pamiętam to dostałem taką propozycję od panzpisa, a ona ostatecznie nie wypaliła, bo panzpis odszedł, a ja i tak chciałem sobie to odpuścić, bo łączenie dwóch tak dużych modów to robota głupiego i chcieliście wywalić prawie większość nowinek skryptowych, które ja dodałem. Mam wrażenie, że ten temat to mniej więcej coś jak wątek "Prośby o zmianę nicku" - aby wwalić cały spam i flame w jedno miejsce.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pracując nad 1.8 jaki przewidujecie czas ukończenia go? Jestem ciekaw, bo samego Gothica potrafię męczyć strasznie długo, ze względu na brak czasu, a nie chciałbym przykładowo chcieć zaczynać od początku będąc dopiero przy 2-3 rozdziale, kiedy nagle miałaby wyjść nowa wersja :D

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
To życzę powodzenia w dalszych postępach nad wersją 1.8 i jak najszybszego wydania :p

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Najpierw musimy przejść Global aby wyeliminować wszystkie bugi i literówki oraz spisać wszystkie niedkoończone wątki, dodać nowe, rozbudować stare. Spokojnie grajcie w 1.7, póki co. 

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Każdy ma inne priorytety i radochę, więc niech każdy gra po swojemu, tylko po ch... takie grajcary płaczą i zadają pytania o fabułę i solucję?!
A! Jasiu, masz teraz fajowy awatar- pasuje!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tizgar, Ty to jednak jestes pierdolniety :facepalm: juz mialem nadzieje, że jednak nie, ale jak patrze co Ty tu pocisz, jakie Ty tu glupoty pierdolisz, co Ty tu wymyslasz to naprawde, jestes psychocznie... niewazne.

Idz sobie zagraj w jakiegos quakea czy inne tego typu pokrój jak painkiller, gdzie idziesz od A do B zabijajac wszystko po drodze, na koniec boss. A przeciez w dzienniku tam tez bedziesz mial napisane co zrobic.

Co do DS - nie bierzcie do siebie tego, co on tu poci, na tizgara trzeba brac poprawke.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
I w ogóle Tizgar tego patcha 1.3 robi po to by całkowicie zrobić z gothica jakiegoś durnego hack slasha. Śmiać mi się zachciało jak przeczytałem listę zmian. Wszystko tam będzie dostosowane pod samo wybijanie mobów.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Nie rozumiem was. Po co jest ten bezsensowny flame? Komuś się może coś nie podobać w Globalu, przyjmijcie to do wiadomości. Jak już to najlepiej by było, jakby DS broniła moda, a nie gracze. Uprzedzam - nie jestem po żadnej stronie. Po prostu obrzucanie kogoś gównem za to, że ma inne upodobania w RPG jest żenujące.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jak już to najlepiej by było, jakby DS broniła moda, a nie gracze.
DS zrobiła tą grę dla graczy nie dla siebie.
A temat jest dla graczy wydzielony dla dyskusji.
Wydzielony a nie wywalony do kosza i usunięty jak podobne posty w dziale Returning przez Pana Moderatora żeby gracze mogli swoje opinie wyrazić.
My nie mamy bronić, bo my bronimy się samym całokształtem naszej wizji Global będącej w prostej linii rozwinięciem tego co wymyślili i zrealizowali DRom, MaGoth i inni z teamu MagicTeam,

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Jasiu, po prostu nas to dziwi, jak on może grac po to by wbijać level, by mógł zabić jeszcze inne potwory i mieć jeszcze większy lvl. Tak jak by memorius i inni zbędnie pracowali i mogą się czuć urażeni, gdy on napisał "MY" skippujemy, to pewnie znaczy tylko on.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta, ja też mam dosyć tej gadki. Jeszcze tylko Jasiek powiedz, masz w ekipie scenarzystę? No to pytam po co?
PS- pozdrawiam panzpis!

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

Czy nasza praca okazała się zbędną?
#38 2014-04-23, 10:21(Ostatnia zmiana: 2014-04-23, 12:57)
Wypierdalaj stąd Pizgar. Nie Twój mod, nie Twój interes. Losowość możesz dla siebie zmienić, a nie ingerować w co nie Twoje. Zwłaszcza wtedy, gdy dalej trwają prace nad tym modem.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Faktem jest, że część graczy skippuje dialogi i robi zadania niewiele o nich wiedząc a potem nie widząc w nich sensu. Ale to ich sprawa i mieszanie ich z błotem jest bez sensu. Osobiście lubię dowiedzieć się coś o świecie przedstawionym gry, choć przyznam, że jednak to, jak mi się w to gra bierze górę - nie mówię o rozwoju postaci, ale o nowinkach w mechanice czy ciekawych usprawnieniach, immersji et cetera. Zawartość tego tematu to na razie shitstorm, na którego koniec się nie zanosi.
Co do panzpisa - mam go w teamie, ale coś rzadko bywa. Ale to nic nowego w teamie (nie mówię tu o wszystkich), więcej robią osoby spoza niego. Chyba i tak za dużo powiedziałem i dałem powód na jechanie po mnie xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry