Brak dialogów (Po zrobieniu paczki z modem). 2482 4

O temacie

Autor Sryncu

Zaczęty 22.04.2014 roku

Wyświetleń 2482

Odpowiedzi 4

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam pewien problem z Gothic 2 NK. Otóż do mojego moda dodałem kilka nowych npc, napisałem im dialogi. Błędów raczej w nich nie ma, ponieważ po sprawdzeniu spacerem nic nie wyskakuje tak samo jak po uruchomieniu gry poprzez gothicstarter( z opcją script parsen) nie wyskakują żadne błędy.
Problem mój zaczyna się kiedy aktualizuje pliki z dialogami za pomocą spacera. Po zrobieniu paczki z modem uruchamiam Gothica i niby wszystko działa ale gdy chcę porozmawiać z moim nowym NPC to w okienku "nad jego głową" w ogóle nie wyskakują dialogi. Npc natomiast swoje opcje dialogowe ma (koniec, pokaż mi swoje towary, itp.) Ale, gdy chcę porozmawiać (o quescie) to nic nie wyskakuje, ale wyskakuje "nowy wpis w dzienniku". Dodam jeszcze, że od ostatniej aktualizacji dialogów nawet Xardas na początku gry ich nie ma. Przy aktualizacji dialogów sprawdziłem w okienku Outputs-Units i tych dialogów w ogóle tam nie ma (Xardasa i moich NPC). Przeczytałem kilka wątków na ten temat i w jednym ktoś napisał żeby reinstalować Gothica, u mnie to jednak nie pomogło. Ściągałem różne wersje spacera i nadal problem nie został rozwiązany.  :facepalm:   Szkoda mi mojej pracy, więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże. Problem z dialogami zaczął się dopiero po tym jak kilka razy (nie pamiętam dokładnie) zrobiłem paczkę z modem aby sprawdzić te moje dialogi i wtedy wszystko działało jak należy, a teraz jest lipa. Zawsze się musi coś popsuć. Się trochę rozpisałem ale chciałem dokładnie wytłumaczyć mój problem. Proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Aktualizuj dialogi Redefixem, Spacer jest do tego beznadziejny.
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/745791-Tool-Redefix

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jeśli używasz Windows 7 (64bit), dialogi bardzo często nie będą wyświetlane. Ja i 6 moich przyjaciół mamy te same problemy. Na innych forach też jest to samo wspominane. Jest też szansa, że dialogi zadziałają.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wow nie spodziewałem się że pomoc nadejdzie tak szybko ;D.
Dziękuje bardzo  JasiuYTPL za pomoc. Po zaktualizowaniu wszystko działa jak powinno.
Jeszcze raz dziękuje.:lol2::lol2::lol2:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Gdybyś dalej aktualizował Spacerem, to Twoje pliki ważyłyby po parędziesiąt mb i pojawiłyby się inne problemy, np. postacie, które nie zaczepiają, kiedy powinny. Miałem ten sam problem i wiem, jakie to uciążliwe :lol2:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry