Ciekawostki, mapy i bonusy 153429 367

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 153429

Odpowiedzi 367

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na drewnie obok chaty Eremity w Jarkendarze jest ognisty gulasz - +1 do siły. 

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
W DP przy najgrubszym drzewie obok cmentarza jest  drabina  na  owe  drzewo a  na  nim tabliczka III życia

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pamiętam czy to ze zwykłego gothica 2 Noc kruka czy dodaje to Global. W drugim rozdziale pojawia się szczaw królewski obok zniszczonego domu i jaszczurów, gdzie można podziwiać widoczek na całe miasto. Tern obozik jest  niedaleko mostu z bandytami.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
po  co   jest mikstura podwojenia  many
oraz  czy  cso  daje  badz  jest  potrzebne  do  czegos  owadzie  mieso,ostryga,ziarna  pieprzu(bardzo  ostre)

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Mikstura Podwojenia Many jest questowa , choć występuje jej potem więcej i można z niej śmiało korzystać bo dodaje stały wzrost many

owadzie mięso i ostryga póki co w 1.7 tylko do konsumpcji a ziarna pieprzu tak samo questowe jak w NK

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Różne bonusy
#65 2014-05-07, 16:51(Ostatnia zmiana: 2014-05-07, 17:11)
Fanhol da bonus do strzelania z łuku +3 gdy przyniesiemy mu Róg Myśliwski.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Dodałem opisy miejsc do mapy DP, zaktualizowałem mape i post żeby był bardziej czytelny.

W temacie ciekawostki podałem lokalizacje szczawiu w górach, zaznaczone jest na moim screenie na mapie, dodaj to jak będziesz miał ochotę.  Brakuje też smoczego korzenia w górach koło trolli, niedaleko starca, na cmentarzu też w skrzyni jest smoczy korzeń. No i gdzieś na totalnym zadupiu w krzakach w lesie znalazłem goblinie jagody, ale tego już nie podpowiem gdzie dokładnie :lol2:  Dobra robota tak poza tym!
Jak sam zwiedzę mapę to przeczytam wszystkie komentarze i pododaje to czego sam nie znalazłem. Nie byłem jeszcze w miejscach, które podałeś, nie wiem nawet kim jest Starzec. :P

Eksploracja terenu kawałek po kawałku może trochę potrwać, szczególnie że sporo jest niemalże pustych terenów, które ciężko się zwiedza, a w niektórych miejscach siedzą Wargi i Cieniostwory z którymi wciąż mam problemy na 19 poziomie. Ale z dnia na dzień mapka będzie coraz pełniejsza.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jedna uwaga.
Mapa jaką sprzedają kupcy w obozie Myśliwych nie jest pełna. Pełną mapę daje Xardas najwcześniej w 4 rozdziale.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
W takim razie uzupełnie na nowo pełną mapkę kiedy dojdę do 4 rozdziału. Dużo roboty nie będzie. A w międzyczasie pozaznaczam to co mogę na obecnej.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I to się nazywa gracz a nie casual :P

Zwróć uwagę na jedna rzecz schemat ten jest stały, zawsze z czasem w niektórych miejscach pojawiają się rośliny w późniejszych rozdziałach, obowiązuje to chyba tylko w khorinis bo to jest rzecz z nk, żaden mod jak narazie tego nie usuną wiec pasuje to uwzględnić :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
I to się nazywa gracz a nie casual :P

Zwróć uwagę na jedna rzecz schemat ten jest stały, zawsze z czasem w niektórych miejscach pojawiają się rośliny w późniejszych rozdziałach, obowiązuje to chyba tylko w khorinis bo to jest rzecz z nk, żaden mod jak narazie tego nie usuną wiec pasuje to uwzględnić :P
Możesz podać jakiś przykład pojawiającej się rośliny w późniejszych rozdziałach albo sprecyzować? Bo o tym nie słyszałem. Wiem tylko, że jeden ze szczawii pojawia się przy kamiennym kręgu tylko po zaakceptowaniu zadania od Constantino, a kilka sztuk można kupić w późniejszych rozdziałach. Nie spotkałem się z respawnem unikalnych roślin.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tu nie dam se głowy uciąć ze to jest przykład z nk ale w 3 rozdziale kolo piramid pojawia się szczaw na pagórku dostępny tylko za pomocą skoku z góry
Nie mam samego nk żeby to sprawdzić :P

Podobna sytuacji np u wrogów którzy takie rzeczą jak rośliny czy tabliczki mogą dropac, kropka można na mapie walnąć ale pasuje dopisać od którego rozdziału można takiego delikwenta zabić rozumiesz co mam na myśli :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczaw pojawia się koło jaszczurów w okolicy martwej harpii, tych koło spalonej chaty. Do końca w lewo, 2 rozdział. Tak samo np w okolicy pozycji startowej Cavalorna w górach gdzie są jaszczury i dziki, pojawia się amulet +10 zręcznośći lub +10hp+30 many, w zaleznosci od gildii.

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
Nigdy nie znalazłem dodatkowych szczawii itp. w późniejszych rozdziałach, sprawdze miejsca które wymieniliście, ale dopiero jak dojdę do II rozdziału. Jeśli znacie jeszcze inne miejsca to piszcie.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God

grekoimper

Ciekawostki
#74 2014-05-07, 21:17(Ostatnia zmiana: 2014-05-07, 22:17)
Wulfgar uczy 2% do h1 jak  sie  zagada  do  niego  o 5 rano czasu  polskiego:P
A jezeli  zagadamy  do  rybaka  farim  z  rana  jak  sie  myje  to  dostaniemy około 100exp  za  to

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

Ciekawostki
#75 2014-05-07, 23:14(Ostatnia zmiana: 2014-05-07, 23:26)
Sekretny strych w karczmie w obozie myśliwych http://oi57.tinypic.com/2ee974g.jpg trzeba wskoczyć na górę, a tam w skrzyni zamykanej na wytrychy, dwa specjalne piwa Coragorna, czyli w sumie +6 hp +2 many.

edit- kolejne ciekawostki  :lol2:  http://oi60.tinypic.com/s0z96w.jpg w zaznaczonym miejscu na dachu leży kamienna tabliczka +2 do kuszy, a przełącznik wyłącza ogień w kotle z rudą, a w środku 2 bryłki rudy. Wchodzenie tam trzeba rozpocząc od małego domku obok miejsca w którym gotuje Hwor. Uprzedzając pytania, potrzeba łoju kretoszczura by użyć dźwigni.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jeśli chcemy zdobyć runę paladyna Święty Płomień musimy zabić smoczego zębacza przy wejściu do Gd od razu.
Ciało paladyna znika bowiem gdy wrócimy tam ponownie aby rozprawić się z zębaczem później.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No dopisałeś sprzedawców, dałbym drugiego propsa jakby się dało :P
Warto tez ich dopisać z innych swiatów ogolnie to napewno pomoze gracza w maxowaniu postaci ( mi nie ja juz skonczylem gre )

Global podobnie jak return czy sam nk korzysta z bugtruckingu wymuszając na graczu powrót do wcześniej odwiedzanych miejsce ofc to można pominac ja się nie gra tak jak trzeba bo nie jest to przymusowe ale warto się wracać, bo co rozdział świat się zmienia nie tylko pod względem respawn o ile w nk rośliny tez się pojawiają o tyle w returnie mamy np respawn wszystkiego i rośliny i kilka questów tu istotnie wychodzi najlepiej global bo ma to samo co return tylko większa ilość questów

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
W Global przykładem takiego respawnu w specyficznej postaci jest Szaman Goblin, który pojawia się w 2 rozdziale w niektórych miejscach gdzie wcześniej w DP były gobliny.
Ma on przy sobie Goblinie Jagody w rozdziale 1 nie występuje wcale.
Tu na pewno można go dodać w miejscu gdzie się idzie do Obozu Bandytów w tym małym kanionie skręcając w lewo.

No i Memoriusa trzeba koniecznie odwiedzać co rozdział w ramach wymuszeń ;D

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
o  co  chodzi  z  tą  miksturą akrobatyki?
to  do  questa  czy  dla  siebie?
bo jak  dla  siebie  to  po  co?
pijąc ją mamy  akrobatykę ale  wystarczy np  okrasc kogoś i buf  znika
i po  co  są ostrza?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry