Wrażenia z rozgrywki 162412 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 162412

Odpowiedzi 570

ThePussyDestroyer

ThePussyDestroyer

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie grałem w global moda już ładne pół roku widzę, że wprowadzili dużo zmian. Opłaca się wrócić do moda? I czy usunęli tą śmieszną losowość?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Losowość nie będzie tykana. Co do tego czy się opłaca, to jasne, ale warto też czekać na Global Mod More!

ThePussyDestroyer

ThePussyDestroyer

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 1R gdzieś można kupić czarną perłe?

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ten dział raczej :ok:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Prawda, nie ten temat Czarną perłę można natomiast znaleźć w jednej z muszli niedaleko obozu orków w DP, a także kupić od Sharky'ego w kanałach.

ThePussyDestroyer

ThePussyDestroyer

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie zastanawiałem się w jakim dziale to napisać ale w każdym razie dzięki :D

deeMotywator

deeMotywator

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam takie pytanko , będąc uczniem kowala Harada mamy możliwość wykucia specjalnych broni i czy te bronie można wykuć tylko raz przez całą grę ?? Na jakiej zasadzie to działa?? Gdy wykułem 1 specjalny miecz dwuręczny to nie mogłem już tego powtórzyć ;[ 

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak po jednej sztuce broni, miało to uniemozliwić nabijanie kasy.

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Witam, na wstępie chciałem zapytać wszystkich którzy przeszli grę, lub pograli w nią kawał czasu czy warto zagrać w tą modyfikację?
Jakie ma plusy i minusy?

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Mam za sobą póki co 78 godzin, jestem w końcówce czwartego rozdziału (wątki poboczne pokończone, dwa smoki do zabicia) . Czy warto? Owszem. Chcesz zagrać na wersji 1.7.1? Proszę bardzo - ale miej na uwadze, że wymagała będzie ona od ciebie wnikliwego i szczegółowego czytania dialogów (nie raz w dialogu było mówione coś innego, a w dzienniku z kolei napisane coś całkowicie odmiennego - uroki tej wersji) i masy cierpliwości co najmniej do 4 rozdziału (kiedy to będziesz już miał możliwość zdobycia run teleportów i odblokowane teleporty w Jarkendarze). Musisz także umieć pokonywać błędy gry przy pomocy samej mechaniki, nie kodów. Przykład? Kiedy mi zniknął w drugim rozdziale Xardas, znalazłem go w NPC-Depot'cie (jaskinia obok Słonecznego Kręgu). Co powinienem zrobić? Dać Marvina i przeniknąć "K" lub wpisać kod na Xardasa. Wiedziałem jednak, że źle może się to skończyć w dalszej fazie rozgrywki. Co więc zrobiłem? Cierpliwie wracałem do tego Depotu za każdym razem, kiedy gra tego wymagała i sztuczką z "przenikaniem ścian/drzwi/krat" za pomocą przemiany w potwora (w moim przypadku w owcę) udawało mi się porozmawiać z Xardasem, dzięki czemu Marvin był mi zbędny. Jeśli chciałbyś poczekać na dopieszczoną wersję - również wymagana jest cierpliwość :P, z wiadomych, mam nadzieję, powodów.
Reasumując, modyfikacja warta ogrania, jeśli masz ponadprzeciętną cierpliwość, wykazujesz zwiększoną spostrzegawczość na elementy pojawiające się w grze, umiesz przewidywać konsekwencje swoich działań (żeby nie okazało się, ze w połowie rozgrywki zorientowałeś się, że wybierając jakąś opcję w jakiejś misji zjebałeś sobie całą misję lub, co gorsza, cały ciąg misji) i (co chyba najważniejsze, przynajmniej w tej wersji) umiesz radzić sobie z błędami nie używając konsoli. No i oczywiście, jeśli masz chęć odświeżyć sobie Gothica II Noc Kruka! :D.

Przy okazji - porada ode mnie, jeśli oczywiście zdecydujesz się jednak grać. Już na samym początku znajdź sposób na sklepanie Ciphera i zabranie mu łuku - w przeciwnym wypadku w pewnym momencie gry może on zastrzelić najemnika Dara, co może utrudnić lub nawet uniemożliwić ukończenie pewnego wątku głównego.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

zeromus

Wrażenia z rozgrywki
#570 2017-02-28, 08:16(Ostatnia zmiana: 2017-02-28, 08:34)
Jestem pod koniec modyfikacji i mam mieszane uczucia.Z jednej strony podobało mi się wiele elementów jak bractwo myśliwych, poszerzona gildia złodziei, czarne jastrzębie,polowanie na rzadkie zwierzęta czy gildia kupiecka.Kocham pomysł z sojuszem paladynów i myśliwych i ich wspólną bitwą z siłami orków w górniczej dolinie.
Z drugiej strony główne zadanie tego moda "starożytny kult" jest po prostu niedorzeczne.Przykro mi ale to prawda. Zabijamy całe odziały nieśmiertelnych magów przy pomocy miecza wykutego w jeden dzień przez Beneta z monet które dostali my od przypadkowego żebraka.Kolejne czarne charaktery które spotykamy w tej wieży mają najbardziej sterytypowe kwestie jakie słyszałem "jesteś niczym" , "nas pan zwycięży", "wszystko jest elementem jego planu". Nie wiem po co zabieramy z sobą te cztery duchy, przynajmniej u mnie nic nie robiły.Znikały i pojawiały się w losowych miejscach i prawie w ogóle nie pomagały w w walkach. Ten cały zły lord przez cały czas był reklamowany jako potężniejszy od smoków i dosłownie zdolny zniszczyć cały świat a okazał się zwykłym magiem który padł od kilku ciosów.Jeśli nawet miał jakieś ciekawe zdolności to nie zdążył ich nawet  użyć.Bezimienny i Dar jako potomkowie  bogów byli słabymi pomysłami ale Constantino  jako starożytny bóg przepełnia już czarę goryczy.Naprawdę nie wiem dlaczego ktoś pomyślał ze to będzie dobry pomysł.
 Podczas wizyty w wieżach mgieł i ich okolicy miałem kilkakrotnie spadki wydajności i pokazy slajdów.Gothic III działa na moim komputerze na najwyższych ustawieniach więc to raczej nie wina mojego komputera.

Reasumując sama modyfikacja jest ciekawa i miałem wiele zabawy zwiedzając powiększony świat Gothica II swoim myśliwym ale wątek starożytnego kultu, a zwłaszcza jego finał, popsuły mi wrażenia z rozgrywki.Niemniej poważnie rozważam drugie przejście gry jako Mag Wody.   

0 użytkowników
Do góry