Wrażenia z rozgrywki 162519 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 162519

Odpowiedzi 570

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Właśnie dziś myslałem nad jego historią. Gadki a'la Skrzypek też oczywiście napisze. No i co do pancerzy to moim zdaniem neutralne powinno mu się dawać, zbroja z pancerzy pełzaczy/zbroja Magnata uszkodzona/przekuta zbroja świątynna.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
a nie denerwujcie nawet :P, ja standardowo wybrałem Bospera, bo połasiłem się na złote monety za sprzedaż futer i tym samym zablokowałem sobie drogę do jednoręcznych cacek ;/, a co do bandytów nad mostem to można ich gromem załatwić, trzeba się schować za skałą a sami wbiegną na obszar działania czaru

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra użyłem kodu tylko do momentu aż do nich dobiegłem wyłączyłem konsole i zrestartowałem grę mam nadzieję, że uda mi się skonczyć grę bez crashów i tak dalej. Wiem, że to lamerskie ale więcej razy nie użyje :P
Ps. Pożeracz Ślimaków po prostu jebłem i nie mogę wstać :D Widze granicę lvli podnieśliście trochę gorzej. Jak mam 30% w 1h to 5pn-5% do 60% w 2h?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No generalnie to czeladnik = wybrana klasa rozwoju. Uważam że obowiązkowo trzeba zbalansować wszystkich, żeby każdy był równie opłacalny. Czyli dodać jakieś bajery u Constantino.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
to jak sie da załatwić czarem obszarowym ich gdy sa tam obie bandy to znaczy że ja jestem nieudolny :lol2: :facepalm:

Grom wskutek pomyłki jest na razie za tani, przy czym w patchu już kosztuje 750 tak jak Deszcz Ognia.
Natomiast Ulewa jest dostępna ale ja nią w testowej 1.6.9 załatwiałem w 1 R coś innego.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Też spotkałem się ze zwojem ulewy i chyba go kupię :ok:

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odpowie mi w końcu któs odnośnie nauki broni 2h mając 30% w 1h? Bo nie znam progów w tym modzie ;_;

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
A propos alchemii, jest ktoś inny prócz Constantino który mógłby nauczyć nas robienia mikstury siły ?  Teraz przypomniałem sobie, że w zwykłym g2nk właśnie z tego powodu u niego terminowałem, a jednak wydanie 20 pn na eliksir i możliwość zrobienia około 10 mikstur siły daje sporego kopa :).

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
U Constantino chyba można się uczyć pod warunkiem że umiemy wytwarzać jakąś mistsurę, czyli trzeba się u Ignaza np. nauczyć. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A nie wiem czy przypadkiem Ignaz, ten z portu nie uczy? Riordan w Jarkendarze, Sagitta chyba tez uczy?

EDIT: Tak, Ahnbael ma racje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ignaz uczy tylko Miksturek podstawowych i Mikstury Szybkości.
Riordian tylko Eliksiru Zręczności - na bank to wiem

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Właśnie zacząłem grać w moda. Bardzo ciekawie się zaczyna, już na początku mam nowe zadania. Wrażenie ogólnie bardzo dobre. Mam tylko parę pytań:

1. Dlaczego nie ma dubingu z podstawki, czyli gothic 2? Bo z nocy kruka jak na razie chyba jest dubbing. Trochę to dziwne, szczególnie, że będę wykonywał zadania także te z podstawki, tak? A chciałbym, mieć dubbing cały czas, nie tak tylko kawałkami...

2. Jak zagaduję jakąś osobę od tyłu, czyli krzyczę do niej "Hej" (którego nie słychać na marginesie), muszę czekać z 3 sekundy aż napis zniknie, ten NPC ogarnie, że chcę z nim gadać i dopiero wtedy pokazują się opcje dialogowe. Czemu tak jest?

3. Którą gildię polecacie z poniższych:
-Magowie Wody
- Myśliwi
czy
- Mroczny

Preferuję walczyć magią, ale przede wszystkim chciałbym wiedzieć, która gildia jest po prostu najciekawsza, która dostarcza najwięcej wrażeń!

Dzięki za uwagę. Naprawdę cieszę się, że jeszcze komuś chcę się pracować nad tą starą dobrą grą!

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
1/dubbing z podstawki jest - coś źle zainstalowałeś albo usunąłeś wraz z dubbingiem rosyjskim dubbing polski do podstawki

2/być może masz zbyt wysokie ustawienia w stosunku do możliwości kompa - coś w tym stylu bo bo prostu ci się gra lekko przycina

3/jeśli magią to raczej wybór pomiędzy Mrocznymi a Magami Wody --- jeśli plus wątki fabularne własne szersze to Mroczni

KenT

KenT

Użytkownicy
posty44
Propsy4
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kto ukradł klucz do  gorniczej doliny?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Faler, rób zad kultu

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się sprać Gora podczas potyczki z jakimś mobem bo nie dość, że 300+ expa i w moim przypadku miał przy sobie 890 sztuk złota :D Na szczęście się nie obraził

Jak zdobyć amulet mocy w tym modzie grając jastrzębiem chodzi ten co daje 10 siły. Tak wiem ma go eorl ale kosztuję tysiaka a w kanałach za drzwiami jest w skrzynia gdzie jest on za darmo tylko jastrzębiem nie będę miał tam dostępu :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
w pierwszym przypadku - IMo Przyjaciół się nie bije
w drugim --- fakt ta opcja dla Jastrzębia jest niedostępna

tak przy okazji nagotuję sobie gulaszów Beziego jak Edda pójdzie spać.
Warto bo składniki tanie a my zrobiliśmy tak że taki gulasz przywraca 50 HP , czyli tyle ile dosyć droga miksturka , często potrzebna dla Gora.
Warunek wodę trzeba mieć butelkową.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Memorius czyli jedyną opcją jest kupno od eorla za tysiaka? Właśnie pisałeś chyba ty albo ktoś inny żeby oszczędzać kasę, więc ile powinienem mniej więcej mieć przy sobie? Co do Gora to było przypadkowe przy walce z cieniostworem podlazł mi pod miecz i cóż... po 6 próbie udało się zabić cieniostwora więc nie za bardzo mi się chciało wczytać

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ja az taki Guru Itemów to nie jestem ale na tym etapie gry to pozostaje tylko kupić bo nie pamiętam żeby gdzieś to leżało w  Khorinis.

co do kasy przy sobie --- no w 1 rozdziale to na łapówki, na ruszenie questów to ten rezerwowy 1000-2000 trzeba mieć

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam 2400 i jeszcze nie okradłem wszystkich więc sie uzbiera hahaha :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry