Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 402522 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 402522

Odpowiedzi 1660

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Up, oby wszystkie się dało. Tizgar wcale tak nie będzie. W 1 rozdziale w zwykłym gothic, nawet jak założymy zbroję paladyna na starcie, nie będziemy op.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, nie będziemy. Co tam 150 ochrony przed bronią i strzałami. Człowieku myśl! Przecież większość bestii nic nam nie zrobi z taką ochroną...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Sam testowałem. Na hita nas nawet zdejmą. Odpal zwykłego gothica 2, daj se na samiutkim starcie zbroję paladyna, zresp 2-3 topielce(nie zmieniaj statów) i sprawdź czy szybciej zginiesz, niż jak byś tej zbroi nie miał.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Dyskusja schodzi na tory akademickie bo o ile wiem to pancerz paladyna w rozdziale I nie jest dostepny.
Czyż nie?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
wiadome  ze jak  masz  50  hp  to  nawet  zbroja  palladyna  nie  pomoze  ale  dodaj  sobie 100hp  i  juz  kosisz a  100 hp  to  wystarczy  wydac  u  dorana 1000 golda  na  blogo  i  prawie  mamy...

Prawda  jest  taka  że  ten  mod  pieknie  nam  ułatwia  grę.I  smieszą  mnie  wypowiedzi  graczy  pokroju  przemka  którzy  napiszą" ja to  nie  rozumiem  dlaczego ma  byc  konsola  skoro ludzie  cheatyują".
W tej  rozgrywce nie  są  potrzebne  cheaty,bo  sie  wszyskiego  ma  pod  dostatkiem.Nasrane  jest  tymi  bonusami  wszedzie(jedzenie,tabliczki,rozne  bonusy  od  npc,lepsze  bronie)jedynie  pn idzie  wiecej  w  nauke sily  ,zrecznosci ale  nawet  wcale  nie  wydawalem  w  to  PN  a  wydaje  mi  sie  ze  mamm  duzo.
chodzi  o  to  ze  jest  "nasrane"  tymi  bonusami  roznym co  z  jednej  strony  sie  podoba  bo  przeciez  fajnie  jest  dostawac a z  drugiej zajebiscie  ułatwia  gre. Jedyne  do  czego  bym  uzywal konsoli  to  aby  szybciej  sie  przemieszczac a powodem  tego  by  bylo  ze gra nie utrudnia a daje  wszystko  na  talerzu.
Jedyne co  to  jeszcze  zadania  trzymaja  poziom ,a  i  to  tez  nie  sa dobrze  wytumaczone(wydaje  mi  sie  ze o  wiele  wiecej  jest  pytan  odnosnie  modow  niz  samego  gothica)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pancerz rycerza juz jest, a paladyna w II rozdziale jak wchodzimy do GD to można zdjąć od razu od kolesia ;d

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
paladyna w II rozdziale jak wchodzimy do GD to można zdjąć od razu od kolesia ;d
nic podobnego
tylko runę Święty Płomień

Pancerz rycerza juz jest
gdzie ?> bo chyba przegapiłem coś

Post połączony: 2014-05-19, 15:20
100 hp  to  wystarczy  wydac  u  dorana 1000 golda  na  blogo  i  prawie  mamy...
ta - 5 ofiar po 200 sztuk złota to max 25 HP

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
a  20  ofiar  po  50 golda  to  85hp

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jezu Memorius -.- 
Jak zostanie wprowadzona opcja ściagania pancerzy to tak będzie. Pancerz rycerza można by było z kolei ściągnąć z martwych strażników na przełęczy (przynajmniej u mnie byli martwi). 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Czy ktoś coś wspominał o realnej mozliwości wprowadzenia takiej zmiany?
Nie przypominam sobie żeby podobne rzeczy zostały powaznie wzięte pod uwagę w dyskusjach panelowych.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wszystko, byle nie zdejmowanie zbroi z zabitych przeciwników. Już bym wolał miecze świetlne. 

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Po stronie myśliwych, kiedy to gracz ma zrobić czystki orków w GD, proponowałbym poprawienie nieco tej bitwy. Np. Ściągając na pomoc odział knechtów i paladynów stacjonujących koło obozu w lesie. Skoro Garond wydaje rozkaz by czekali na rozkaz do ataku na siły wroga można by ich wykorzystać prawda? 
Druga sprawa, kiedy uwalniamy Iglerio z paki, u kiranora mamy dialog który sugeruje że myśliwy zgadza się byśmy dołączyli do stowarzyszenia. Mimo iż wcześniej się z nim nie gadało.Ba, nie gadało się nawet z Midlasem. 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
a może dodać jakąś większą bitwe dla wszystkich gildi z orkami i smokami

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Będzie bitwa Leśny Obóz, paladyni Alberta kontra orkowie z obozu na bagnie. Będzie także zajmowanie kopalni wraz z bandytami. Ze smokami oczywiście nie będzie bitwy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo taka jest mechanika panie Przemek ze pancerz w przypadku 40 hp nic nie zmienia, bo nasz topielec ma ten sam boost co my, jeśli jego ataki nie przebijają naszego 150 to zawsze zadaje 5dmg mechanika z której korzysta gracz działa w obie strony.

Posłużę się przykładem z returna, mając pancerz wodnego kręgu 35 przed bronia akcje biorę 4 leśne gobliny na klatę z 266hp czyli max jaki jest dla bł bez wydawania pn w nie, jest nierealne, zaś z pancerzem z płytek pełzaczy def 90 można 4 leśne i mamy szanse duże to wygrać, to jest błąd który już jest fixed :P

W globalu na to nikt nie patrzy a czas najwyższy, jeśli zbroja gildyjna oferuje nam 30 defa po przekuciu na maxa, bo chcecie dodać polepszania co sam w sobie z góry propsuje, będzie dawać hmm 50 to git ale niema żadnej opcji aby gracz mógł znaleźć/dostać itp (nieważne ile questów musi wykonać) zbroje która będzie miała choćby 51 def lub więcej, gildia oferuje nam najlepsza zbroja na dany rozdział wyjątek to ewentualnie endgame ba tam to już ma gówniane znaczenie

Wniosek prosty te zbroje muszą zniknąć, nie z gry a z R1, nie mogą one być dostępne dla gracza w  w 1 rozdziale i tego nie da się podważyć :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Znaczenie pancerzy gildyjnych bezapelacyjnie wzrośnie, plus zostaną dodane nowe. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Rozwiązanie problem to uśniecie możliwości zdobycia lepszego pancerza niż pancerz gildyjny, na dany moment gry
Podrasowane armora niczego nie zmienia bo wtedy musisz podrasować stwory już ci to tłumaczyłem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przecież pancerz MaGotha będzie pancerzem Łowców Nieumarłych i będzie do zdobycia w innej sytuacji, to zmienimy. Poza nim nie ma w 1 rozdziale silniejszej zbroi do zdobycia niż skórzany pancerz. 

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
W g2 minimalne obrażenia wynoszą 5. Pancerz nie wiele ratuje :F

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A co do zdobnej szaty to pozostanie bez zmian, będzie to nagroda od Lutero za wykonanie jego zadania pod koniec 2/ na początku rozdziału. 

0 użytkowników
Do góry