Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 403642 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 403642

Odpowiedzi 1660

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tak nawiasem powiem że się już robi pomału upload
pełna paczka (instalator)  to 640 mb

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Cóż, osobiście ważniejsza jest dla mnie mechanika gry, ponieważ to ona daje rację bytu jakiejkolwiek fabule. Bez mechaniki gra przestałaby być grą, dlatego musi ona być sensowna.
a ponoć tak się chwalisz masa nowych questów w QP
o mechanice tam za wiele nie słyszałem

Akurat zmiany skryptowe są głównym składnikiem tego moda, tylko nie piszę tego publicznie, bo po co pisać o takich rzeczach? O wszystkim informuję team w tajnym dziale.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dodam ze bez rozwój postaci niema fabuły ani klimatu gdy aby zgłębiać fabułę i klimat trzeba iść  dalej w głąb gry a to wymaga postaci które jest dobrze rozwinięta  wiec rozwój nie może byc olany jest on jednym z

W Planescape Torment rozwój postaci jest bardzo ograniczony, i całą grę można przejść bez walki, mimo to ludzie uważają tormeta za najlepszego RPG w histori ze względu na fabułę ;)  Tu nie chodzi o wywalenie rozwoju postaci, ale o to że w rpg NIE JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
no to jedziesz laga w łapę i ukończ z nią g2nk ba to jest wykonalne akurat nie dla ciebie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No sorry, aż mnie korci coś napisać o uzyciu siły w Global w serii zadań... nie szkoda psuć graczom przyjemności.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytając Twoje posty Memorius widzę, że jesteś strasznie podekscytowany premierą, i bardzo mnie to cieszy ^^ 

Dlaczego nie chcecie wrzucić tego od razu, gdy zakończycie upload, tylko karzecie nam czekać do poniedziałku? ;_;

I Tizgar, błagam Cię - wszyscy już wiedza, jaki jesteś super-zajebisty, jak bardzo ogarnąłeś mechanikę, jak bardzo jesteś lepszy od innych, ale proszę Cię, oszczędź już tego. Coś takiego drażni. Na poprzednich stronach nie widziałem ani jednego Twojego posta, w którym nie byłoby wzmianki o tym, że jesteś zdolny do wszystkiego, bo TAK BARDZO OGARNĄŁEŚ MECHANIKĘ. DOBRZE, WIEMY. 3x TAK. Ale proszę Cię, dość. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Rumby, bardzo możliwe że upload dla Graczy będzie w niedzielę.
Wcześniej nie możemy dać bo musimy pobrać sami i sprawdzić czy działa instalator jak należy - działał we wszystkich wersjach , działąć będzie zapewne i teraz ale chcemy mieć 100% pewność że nie pojawi się fake.
To by było obraźliwe dla Graczy.

tak jestem podekscytowany, jak cały team. To było wiele nieprzespanych nocy , dni tłumaczeń, pisania dialogów, poprawek , testów. Team nie robił tego ot tak w wolnej chwili, poświęciliśmy temu cały wolny czas.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Czy nikt nie potrafi otworzyć oczu i zauważyć, że dobra gra nie musi wybieraj między mechaniką a fabułą ? Powinna mieć obydwa, jedno bez drugiego nie istnieje. Gra to nie tylko fabuła i mechanika są jeszcze muzyka, grafika, świat, dubbing itp.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takim razie powodzenia chłopak, osobiście trzymam za Was kciuki :D Dużo wolnego, to akurat człowiek by sobie z chęcią pograł :) 
No i dużo siły i cierpliwości - jak komuś coś się nie podoba to po prostu się nie zna i tyle :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytając Twoje posty Memorius widzę, że jesteś strasznie podekscytowany premierą, i bardzo mnie to cieszy ^^
Nie ma się co dziwić, to Jego dziecko! :D
My tylko troszkę pomogliśmy je wychować! :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Fakt zaangażowałem się bardzo odsuwając na bok wszystkie swoje projekty z Morrowind ale bez teamu sam nie zrobił bym NIC.
W paczce będzie plik credits gdzie wszyscy dzięki którym ten mod się pojawi zostali wymienieni.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
W paczce będzie plik credits gdzie wszyscy dzięki którym ten mod się pojawi zostali wymienieni.

Mogę na szybko coś przetestować?  :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Testerów spoza ekipy tam nie podaliśmy.
Podamy ich tutaj jako przykład lenistwa, niedołęstwa i niesolidności.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Śmierć testerom dezerterom XD

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Jak widzę zemsta będzie sroga. :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#835 2014-04-19, 11:10(Ostatnia zmiana: 2014-04-19, 13:23)
Tu nie chodzi nawet o jakąś zemstę a uzmysłowienie tym ludziom, że z pewnych rzeczy trzeba się wywiązywać, a jak się nie daje z nich wywiązać to po prostu powiedzieć "sorry, nie wyszło, nie dam rady,nie mam czasu itd".
A tak prawie cała ekipa uciekła bez słowa i teraz albo wcale się na forum nie pokazuje albo udaję że nie ma z tym wszystkim nic wspólnego.
Ja wiem,że testy wszędzie wygladają podobnie, ale chyba czas oddzielić ziarno od plew. Dla przyszłych testów innych modów innych gier nie tylko w naszym teamie.

"Wyczyny" i "osiągnięcia" niektórych do dziś budzą szczerą wesołość członków DS i przeszły do teamowej legendy.

oto lista testerów którzy zdecydowanie zawiedli w kolejności przystępowania do testów
panzpis
Wielki Palacz
arto
ModziarzPL
Arn1
NagashiWWo
Luk
radex (dwa razy)
the dagon
Gritta
Boykaundisputed

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wstyd dla nich.  Mogli od razu powiedzieć, że nie dadzą rady. Może, mod był za trudny i się wstydzili powiedzieć, że nie ogarniają ? Albo po prostu chcieli zobaczyć pierwsi jak to będzie wyglądać.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
wersja 1,5.1 to ubogi brat 1.7 a wersja 1.6.9 była scenariuszowa i dużo opcji i segmentów zadaniowych było tam celowo poblokowanych.
Jedyna słuszna wersja na dziś to 1.7 PL ( na dziś....i mam nadzieję że Taliasan tego nie przeczyta :lol:)

Post połączony: 2014-04-19, 12:05
no i wiesz trudno traktować poważnie testera , który jest w III rozdziale i ma 11 Level :lol2: :facepalm:
ja na tej samej wersji miałem 12 w I rozdziale i byłem nadal bez gildii

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak, ale nigdy nie ma pewności, czy tester jest graczem chcącym pomóc, czy zwykłym oszustem lub noobem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Toteż jesli będziemy jeszcze cokolwiek testować w przyszłości to będziemy znacznie bardziej ostrożni i poprosimy o rekomendacje.
Co nam po testerze , który nawet moda zainstalować nie potrafił .

0 użytkowników
Do góry