Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 357680 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 357680

Odpowiedzi 1660

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
dla cieniasów jest Regeneracja -- ale nie wiem czy działa bo nikt tego nie przetestował 
Jeśli nie działa, mogę podesłać wam swój skrypt albo napisać wedle waszego uznania. Dla mnie to kilkanaście minut :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak ahn, ale wystarczy:
Spoiler
i życie jest łatwiejsze!

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie ma to jak czary Mrocznych ;)

Wpisałeś kod na szatę guru, sekciarze są jednak, czy można otrzymać jakoś w gre kiecke guru? ;d

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Stare dobre zamkowe lochy ponownie dostępne :D

Obóz na bagnie został wyraźnie zniszczony przez orków

Jak widać nic się tu nie zmieniło do czasów G1 - a może jednak?

Karczma na jeziorze pod śnieżnymi zaspami

Cmentarzysko Oków jeszcze bardziej mroczne niż kiedykolwiek

Post połączony: 2014-04-16, 20:09
Mac Dun szatę zdobyłem na kodach, Sekciarzy poza Leśnym Obozem nie ma, ale szata Guru będzie do zdobycia. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nieźle nawet wyglądają odnowione lokacje z g1 :ok:

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Niektórzy z członków teamu uwiecznili się skromnie w modzie wcielając się w dotąd bezimienne postacie.
Poznacie ich po nickach lub ich skrótach.
Ja byłem zdecydowanie nieskromny i jestem postacią KLUCZOWĄ dla rozgrywki (choć nie w każdym wariancie :lol:)

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, jak choć trochę przypominasz swojego bohatera z gry, wypisuję się z ekipy!

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Zostałem stworzony na jego podobieństwo. :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ciekawe, czy i umiejętności podobne?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No nie zdradzajmy profesji jej postaci.....  :lol:

Można też jak obiecywaliśmy chodzić w sukience.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Memo zarzuć screema tej sukienki :D

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Jak tak ci Tizgar dupa pęka z powodu losowości i twojej wymarzonej idealnej postaci to co ci stoi na przeszkodzie przed zapisywaniem gry za każdym razem gdy prawie osiągasz  lvl i wczytywaniem aż dostaniesz  12 pn?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#732 2014-04-16, 23:08(Ostatnia zmiana: 2014-04-16, 23:18)
Memo zarzuć screema tej sukienki :D

już nie mam ... oddałem swoje Ukochanej z moda :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak tak ci Tizgar dupa pęka z powodu losowości i twojej wymarzonej idealnej postaci to co ci stoi na przeszkodzie przed zapisywaniem gry za każdym razem gdy prawie osiągasz  lvl i wczytywaniem aż dostaniesz  12 pn?
Dokładnie tak, tylko jeszcze save/load przed każdą walką dochodzi, przed zaliczeniem każdego zadania,... Grube setki godzin zabawy i frajdy dodatkowe!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A czy ja chce 12 widać trudno pojąć mnie nie obchodzi jaka to będzie wartość byłe by była stała ja chce za każdy lvl tyle samo pn za questa chce tyle expa ile mam dostać za każdego zwierzaka chce taka sama wartość

Gdzie tu logika gdy gra 10 graczy kazdy zrobił to samo i kazdy ma inny lvl inne staty inne wszystko przez jebany łud szczęścia sry jeśli każdy robi to samo to i ma mieć to samo

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja byłem zdecydowanie nieskromny i jestem postacią KLUCZOWĄ dla rozgrywki (choć nie w każdym wariancie :lol:)
Jest pewne zadanie,  jedno z bardziej okazałych i jednocześnie najbardziej wk... w modzie.
No i kogo tam spotkamy? No to już wiecie :lol2:

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tizgar tak jak już mówili. Wczytuj i zapisuj aż np zawsze będzie 10 lub 12 i będziesz miał stała wartość.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tu nie chodzi o sam ból dupy z powodu losowości - Tizgar jak zauważyłem, strasznie (a przynajmniej mu się wydaje) słynie z faktu, że jeśli już się zabierze za granie w moda, to musi go przejść perfekcyjnie. Jeśli nie zabije jednego chrząszcza, który daje 10pd, to jego gra już nie ma najmniejszego sensu. I tu dochodzimy do momentu, w którym pojawia się jego perfekcyjność i majestat - czym się będzie mógł pochwalić na forum, jeśli będzie coś takiego jak "losowość" i nie będzie mógł wyolbrzymić swojego ego? ^^ Czytając Twoje posty Tizgar widzę po prostu totalną ignorancję i skrajny egoizm, bo chcesz dążyć do bezsensownej perfekcji, a później się tym chełpić na forum. A ten mod właśnie wykluczy nam z gry osoby, które będą się pysznić w ten sposób ^^ Chyba tyle w tym temacie ^^

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To nie jest mod do tworzenia idealnej postaci, tylko do zagłębienia się w fabułę. Nie ma tutaj takiej sieczki i expienia jak w Returningu, zamiast tego są rozbudowane ciekawe misje, sporo postaci i nawiązań do Gothica 1 oraz sporej wielkości świat z mnóstwem pułapek. Trudność w przejściu tego moda nie polega na zabiciu bandy 20 orków, tylko na szukaniu przełączników otwierających kraty i wciskaniu ich w różnej kolejności. Global bardzo różni się od Returninga jeżeli chodzi o znaczenie słowa trudność. Zresztą przekonacie się sami już wkrótce. Co do losowości to usunięcie jej popsułoby całego moda, w; poprzedniej wersji testowej nie było nawet możliwe wbicie 50 lvl'a mimo że dodano nowy świat, pierdylion questów i wszystkie lokacje z G1 w Górniczej Dolinie. Gdyby usunąć losowość gra stałaby się banalnie prosta ze względu na możliwy lvl do zdobycia. Dodam jeszcze że zmienili system nauki, ilości PN za atrybuty więc usunięcie losowości schrzaniłoby całego moda. Dodam też że losowość sprawia że każda rozgrywka jest inna i inaczej trzeba się zabrać za rozwijanie postaci - bardziej spontanicznie. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Up I to się nazywa trudny mod, tak samo jak DarkSaga. Nie to co returning, że musisz setki godzin latać z wysuniętym jęzorem by ubijać Polne Stonki zamiast rozwiązywać questy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry