Odchudzanie, dieta i treningi 1628 3

O temacie

Autor Smolo

Zaczęty 9.03.2014 roku

Wyświetleń 1628

Odpowiedzi 3

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Pisaliście już częściowo o tym chyba w temacie o upadku tradycji forum. Jestem endomorfikiem, BMI = 30,8. Zawartość procentowa tkanki tłuszczowej wg I wzoru BF% = 23,67% +/- 3%, wg II wzoru BF% = 27,74%. Przy okazji podaje jak obliczyć to BF%:
a)I wzór:
BF% = d/e*100%   +/- 3%  , gdzie
a = 4,15*obwód pasa (talii)
b = a/2,54
c = 0,1804*masa ciała
d = b – c – 98,42 (dla kobiet b – c - 76,76 )
e = masa ciała * 2,2

, lub w skrócie(o ile dobrze skróciłem powinno być ok):

BF% = [(0,7427*L - 0,082*m - 44,7364)/m]*100%   (u kobiet zamiast odejmować te 44,7364 to trzeba odjąć 34,8909)   , gdzie
L = obwód pasa(talii) [cm]
m = masa [kg]
b)II wzór(na pewno bardziej wiarygodny):
możecie ściągnąć tutaj - http://www.kfd.pl/kontrola-poziomu-tkanki-tluszczowej-domowym-sposobem-114376.html/page-2#entry1692981
Uwaga - wyniki pomiarów wpisujecie w milimetrach!
W razie kłopotów jak odmierzyć właściwie, możecie podpatrzeć tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=y8zR1-Z7PUE
#t=05m01s
Zamiast fałdomierza, można spróbować suwmiarki, lub nawet zwykłą miarą, czy linijką.

Co polecacie robić/jeść?

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Odchudzanie, dieta i treningi
#2 2014-03-09, 02:50(Ostatnia zmiana: 2014-03-09, 02:57)
   Zapomniałem dopisać, że raz dziennie robie 50 pompek, raz dziennie po 10 powtórzeń moim 13 kg hantelkiem na biceps każdej łapy i oburącz na triceps, oraz około 100 razy szybko skacze na skakance(obunóż). No i najważniejsze - podciągam się na drążku(często z nogami wyprostowanymi równolegle do podłogi) po 3 razy, gdy wychodzę i wchodzę do pokoju(średnio może 8 takich serii w ciągu dnia). Wiem, że to niedużo, ale zawsze coś. Robię tak od około 2 lat, zszedłem więc ze 106kg na 88kg i utrzymuje to. Dzięki temu, mam dosyć dobrze rozbudowane plery, klate i łapy też w porządku, ale niestety mięsień piwny jest również wyćwiczony :D. Nie mogę się go pozbyć, a brzuszków nienawidzę robić :P. Chodzi mi głównie o ciekawe treningi w domowych warunkach, bo na siłke nie mam czasu. Nie zważam też za bardzo na jedzenie i głównie w tym tkwi problem. Pisaliście ostatnio o makaronach, więc zacząłem je ograniczać, choć je uwielbiam. Masz może jakieś pomysły jeszcze na szamę, oprócz kaszy :P

Elo

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Warzywa, dużo warzyw :D Pół grejpfruta po każdym posiłku, szczególnie takim większym, z dużą ilością tłuszczu - grejpfrut obniża poziom cukru we krwi, więc stabilizuje organizm po dużym posiłku. Owies. Kasza jaglana może?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry