Modować Gothica 1 czy 2 1947 7

O temacie

Autor Garret

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 1947

Odpowiedzi 7

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, tak się zastanawiam którą część wybrać na bazę dla moda. Z jednej strony Gothic 1 ma fajny klimat ale z drugiej w 2 jest lepsza grafika i wiele rzeczy jest usprawnionych. Jak wyglądają ograniczenia silnika apropo trisów? W 2 jest większy limit i jeżeli tak to o ile?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja tam na twoim miejscu wybrałbym Gothica 2. A co do klimatu G1 to przecież jeśli chodzi o świat,voby czy npcty możesz je mieć i na silniku G2.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Ja moduję Gothica 1, jeżeli chcesz mieć coś z G2 w modzie to sobie to możesz przenieść. Niekiedy jest to banalnie proste a innym razem cholernie trudne. Ale właśnie zimny i niepowtarzalny klimat pierwszej części nakazuje mi właśnie ją modyfikować.

Gritta

Gritta

Tester Złotych Wrót
posty5
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Moim zdaniem lepszy klimat jest w Gothicu 2, a co do silnika, to skoro mój stary trup to uciągnął, nawet z dodatkiem Noc Kruka, to nie będzie źle :)

Garret

Garret

Użytkownicy
posty143
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzi o to głównie czy G2 może uciągnąć dużo bardziej złożony świat? Mam zamiar robić teren bardzo rozległy i to ważne.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Do takich rzeczy to lepiej G2. Ma bardziej zoptymalizowany silnik :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Da się odczuć różnicę na starszych komputerach. Gdy miałem jeszcze słabszego kompa niż teraz to do G1 wsadziłem tekstury w dużej rozdzielczości. Gothic cały czas nie chodził płynne, mimo iż świat w G1 nie jest zawalony masą vobów typu paprocie, trawa itd. i często do chodziło do zawieszeń i crashy. Natomiast G2 chodził w miarę płynnie (zależnie gdzie się znajdę) i nie scrashował mi się ani razu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry