Upadek tradycji, upadek forum 155387 546

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 29.01.2014 roku

Wyświetleń 155387

Odpowiedzi 546

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
korzenia to se wsadź wiesz gdzie wraz z niepowtarzalnym klimatem , który jest co najwyżej skansenem po tym jak grupka gimnazjalistów założyła Forum z pretensjami na Club Zblazowanej Elity Internetu i żyje w przeświadczeniu o swej zajebistości .
I nie rzucaj tekstami w stylu "nic o mnie nie wiesz' bo się ja takich jak ty netowych nygusów znam na pęczki.
Od lat mam z takich bekę na różnych forach, pryszczatych kogucików.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
a nie ludzi, którzy chcieli dołączyć do dyskusji.
Dołączyć do dyskusji? Give me a break. Z nimi nie ma dyskusji.
Memorius widzi post/shout Mac Duna - "Morda blokersie!".
I zaczynają się wspomniane wcześniej przepychanki na poziomie podstawówki.
To ma być dyskusja? Górne forum obrastające w piórka bo naspamowali w gównoburzach o gothiczku i mają dużo postów, takiego forum chcesz?
tylko nie zdziw się jak kiedyś na SB nie będzie żadnych nowych wpisów...
Wolałbym raz na miesiąc przeczytać i ewentualnie wziąć  udział w normalnej dyskusji, lub poczytać o jakimś zacnym prowie niż słuchać dzień w dzień tego samego od Memoriusów.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Memorius widzi post/shout Mac Duna - "Morda blokersie!".
jesteś nawet na tyle głupi, ze nie wiesz że to nie jest do MadDuna?

Wiesz nawet bym się przejął tym co piszesz ale generalnie w obecnej sytuacji nie ma to już żadnego znaczenia.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
korzenia to se wsadź wiesz gdzie wraz z niepowtarzalnym klimatem , który jest co najwyżej skansenem po tym jak grupka gimnazjalistów założyła Forum z pretensjami na Club Zblazowanej Elity Internetu i żyje w przeświadczeniu o swej zajebistości .
I nie rzucaj tekstami w stylu "nic o mnie nie wiesz' bo się ja takich jak ty netowych nygusów znam na pęczki.
Od lat mam z takich bekę na różnych forach, pryszczatych kogucików.

Z racji wieku jesteś ostatnią osobą która może  zarzucać komukolwiek/czemukolwiek bycie skansenem.  :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
O fakt Memuś, może chodziło o Splasha, o to właśnie chodzi - poza waszą małą grupą, nikt was nie zna. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Pagan
Skansen to jest pojęcie odnoszące się w tym wypadku nie wprost do wieku a do postawy.
Może się tam znasz tam na programowaniu ale zmilcz w kwestiach związanych z socjologią.
Czasem prostoduszna prostolinijność co niektórych tu Elitów wzbudza politowanie...

O fakt Memuś, może chodziło o Splasha, o to właśnie chodzi - poza waszą małą grupą, nikt was nie zna.
poważnie?
za to ciebie znają świetnie, nawet wiedzą że jestes ćpunem, w co oczywiście nie wierzę ....

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
1. Pagan to wannabe grafik, nie programista - chociaż ogarnia coś tam z pythona (?) i na unity coś napisał, więc COŚ zna.
2. Socjologia? :3 Na pewno chcesz poruszać temat? 
3. Napiszę to raz, mam nadzieję że nie będę musiał się powtarzać. Nie jestem ćpunem i jeżeli jeszcze raz coś takiego napiszesz - są na to paragrafy, zaskarżę cię. Tak, mam ból dupy. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Grafik ze mnie chujowy, programista jeszcze gorszy(python to zlo! C# <3), masy nie mam, nawet nacjonalista słaby, bo jestem za rozwiązaniem sprawy par homoseksualnych w inny sposób niż eksterminacja. Memorius, możesz śmiało sobie poużywać, jednak w tym przypadku to nie ja jestem problemem, a ty. :F

Kto jak kto, Sawik jest znany forumowej gawiedzi jako ten co całe forum w chuja robił swoim eksperymentem socjologicznym  :lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@mem
Masz, przyda ci się.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kiedyś pozbyliśmy się modderów M&B, teraz DS, Aztek kto będzie następny? :lol2: Wielkie brawa Aztek za przywrócenie tej jakże "pięknej" tradycji. :ok:

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
są na to paragrafy, zaskarżę cię. Tak, mam ból dupy.

Paragrafami grozi jebany  :lol: OMG. Kogo chcesz zaskarżyć? Memoriusa? Takiego nołnejma?  :facepalm:

Przecież go nikt nie zna O.o   

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Czyli zakładają własne forum. idealnie. dalej będą spolszczać mody, a nie będą zarażać nas rakiem przy każdym spotkaniu.

makin' bacon

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Gorzej jak zabiorą z tego forum wszystkie spolszczone mody wtedy zrobi się trochę pusto ale nie takie czasy tM przetrwało.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, nie, to nie tak! Zakładają forum, będą spolszczać mody i przechodzić rehabilitację po zarażeniu rakiem.

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Ta. Chemia a później operacja. Liczę że Sawik podrzuci coś na narkozę. 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja się spytam Azteka, kiedy kolejna krucjata? Ziemia święta sama się nie obroni.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czemu dostalem tak krotkiego bana na sb? Aztek, jestem tobą niesamowicie rozczarowany.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No od samego początku był zamysł 24 godzinny - ale JEŻELI CHCESZ, to to też może być dobry powód :lol:

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
theModders - lubimy poszerzać horyzonty

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No od samego początku był zamysł 24 godzinny - ale JEŻELI CHCESZ, to to też może być dobry powód

Rób co chcesz, nołnejmie :lol2:

EDIT: Zaraz... przecież i tak robisz! :D :D :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry