Monitor/telewizor 2592 9

O temacie

Autor Cragann

Zaczęty 4.01.2014 roku

Wyświetleń 2592

Odpowiedzi 9

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ostatnio wpadło mi trochę kasy, a że mój stary acer, chociaż działa jak powinien, to już ma trochę a i do końca sprawny też nie jest(wypalony niebieski pionowy pasek+ wyłączać trzeba gwoździem :I) to pomyślałem żeby kasę zainwestować w coś nowego, a że chętnie pooglądał bym telewizję leżąc na wyrku, to wybór padł na telewizor/monitor z tunerem. Ogólnie mój zamysł jest taki żeby używać go do Internetu, gier, telewizji, no i ewentualnie podpiąć pod niego dodatkowo PS3.  Przestudiowałem kilka tematów na innych forach i nie jestem do końca pewny co wybrać, z tego co widzę to lepszym wyborem byłby TV. Teraz pytanie do was. Ma ktoś coś takiego/ widział słyszał jak to działa? No i jeżeli już ktoś coś wie na ten temat, to co mogę ciekawego znaleźć do 500zł?(tuner MPEG-4 konieczny).

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Skoro chciałbyś leżeć na wyrku grać, oglądać i mieć internet jednocześnie to doskonały jest do tego tablet :D. Na pewno są tablety do 500 zł. Z tego co wygooglowałem to można podpinać je do ps3.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, tyle że ja chce telewizor albo monitor, nie tablet :I

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Z tego co wygooglowałem to można podpinać je do ps3.
co?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: chicken
Z tego co wygooglowałem to można podpinać je do ps3.
Oczywiście, że nie, smartfon czy tablet ma WYJŚCIE HDMI.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Znaczy teoretycznie istnieje remote play. Może hakerzy go jakoś zmusili do pracy z nie-sonowymi zabawkami.
A może chodziło mu o podłączenie tabletu jako nośnika przez usb :F
Tak czy siak czekam na wyjaśnienie, fajnie by było mieć remołt plej w przenośnych zabawkach.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Monitor/telewizor
#6 2014-01-04, 18:31(Ostatnia zmiana: 2014-01-04, 18:46)
Przy tej cenie, te wydają się najrozsądniejsze:
http://www.ceneo.pl/23975561#tab=spec http://www.ceneo.pl/23279791#tab=click
lub coś z tego
http://www.ceneo.pl/Telewizory_LED;017P1-277319-277320;n600.htm
i tutaj pytanie, jeżeli już miałbym podpiąć go pod kompa to jakie kabelki mi się przydadzą? Pod HDMI pewnie podpiąłbym PS3.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Wybaczcie. Chodziło mi o kontroler z ps3 do tableta :D.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ej, ale to ma po 22 cale wszystko - to tyle, co przeciętny monitor komputerowy. Nie lepiej kupić zwykły monitor plus jakiś tuner i nie obawiać się o dziwne matryce, input lagi i całą resztę rzeczy które mogą nie być okej? Za te sześć stówek dostaniesz 22' ipsa, a ips jest fajniejszy niż nie-ips.
Albo w ogóle dorzucisz stówkę i dostaniesz 27' olbrzyma :D

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Monitor/telewizor
#9 2014-01-04, 22:56(Ostatnia zmiana: 2014-01-04, 23:06)
No właśnie niebardzo, tunery pod monitor mają  problemy z dźwiękiem, a co za tym idzie, trzeba podłączyć więcej kabelków pod więcej wejść, a tego mi nie trzeba :I
Poza tym musiałbym mieć włączony komputer żebym mógł sobie pooglądać telewizję.

Czyli w tym przypadku wybór telewizora byłby chyba możliwie najlepszym rozwiązaniem, no a zakup monitora+ tunera zewnętrznego wyniósł by pewnie podobnie, a całkiem pewny nie jestem jego działania i jakości(no i kabelki oczywiście, zajęte HDMI sporo utrudniałoby wszystko).

no i zawsze, jak by nie wyrabiał jako monitor, mogę go sobie postawić dodatkowo obok.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry