Przedłużenie umowy w orange (internet) 2773 9

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 21.11.2013 roku

Wyświetleń 2773

Odpowiedzi 9

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Siemano. Mam pewien dylemat, otóż - w orange internet mam od 2008 roku, 19 grudnia minie 5 lat. Płacimy chyba 40zł(może 39zł) na miesiąc za internet 1mb/s. Teraz za 49zł mogę mieć neta 10mb/s - tyle, że to oferta dla każdego. Dało by radę coś u nich utargować czy to nie ma sensu? Np. za kwotę 40 zł internet 10mb/s? Zawsze te 9zł dla kieszeni moich rodziców na 2 bochenki chleba nie zaszkodzi oszczędzić. :D
edycja: musi być telefon stacjonarny, żeby takowy internet działał? (rezygnujemy ze stacjonarki)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z korporacjami nic nie utargujesz :D Telefon nie jest potrzebny, jednak w takim wypadku będziesz płacił dodatkowe 30zł (o ile dobrze pamiętam) za utrzymanie linii. Nie wiem czy ta sama zasada obowiązuje w miastach i gdzie mieszkasz :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
No właśnie... dodatkowy abonament, bezsens, za 25zł mogę mieć stacjonarny - byłby przynajmniej do odbierania połączeń przychodzących  : D Ale abonament za telefon/czy ten dodatkowy odpada, ponieważ komórki teraz górą. Zatem przedłużenie umowy odpada, szkoda. Czyli koniec z orange, przechodzimy do lokalnej sieci o dumnej nazwie "wifimax" - http://www.wifimax.pl/internet.html Może mi ktoś powiedzieć jak mniej więcej sprawdzi się ten internet, 45zł za 10mb/s (5-10mb/s - zależy) Znajomy go ma, chodzi przyzwoicie, ale boje się o to ,że działa on zmiennie od 5mb do 10mb.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No, ale to i tak od 5 do 10 razy szybciej niż obecnie :d

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
należy ci się jak psu coś tam, idziesz i mówisz że chcesz tak i tak, jak nie to rozwiązujesz umowę i na drugi dzień podpisujesz nową na nowych warunkach

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Cytat: Adanos
No, ale to i tak od 5 do 10 razy szybciej niż obecnie :d
Niby tak, ale nastawiasz się, że coś sobie pobierzesz w jakimś tam czasie mając dajmy te 8mb/s, a tu klops i pobiera się prędkością internetu 5mb/s. Wiadomo i tak to duży skok w porównaniu z 1mb/s :)

@góra - wiesz co, nie zawsze tak jest, trafiają się firmy, które chcąc mieć klienta oferują coś bonusowo :)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Cytat: Baggio

@góra - wiesz co, nie zawsze tak jest, trafiają się firmy, które chcąc mieć klienta oferują coś bonusowo
ale w tym wypadku nie mówimy o firmach, ale o jednej konkretnej która dostarcza usługę. jeżeli mieszkasz w mieście masz możliwość wyboru konkurencji. ale jakkolwiek ta sytuacja wygląda, jako klient jebany w dupe od lat masz prawo powiedzieć dosyć. chcę nowego szybkiego internetu, skoro inni oni płacą tyle samo co ja i cieszą się prędkością x10

ale zawsze możesz się poużalać i nic z tym nie zrobić.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Słyszałem że najlepiej zadzwonić do operatora na krótko przed wygaśnięciem umowy mówiąc, że chcesz ją zerwać. Wtedy oddzwaniają do Ciebie i sami proponują coś na lepszych warunkach, byleby Cię utrzymać przy sobie. Ewentualnie możesz też ogarnąć się w ofertach od innych operatorów i pójść do swojego operatora, mówiąc mu wprost co oferują Ci inni. Wtedy także zrobią wszystko, byś został u nich.

Mieszkasz w mieście czy poza miastem? Ja sobie zamówiłem ostatnio mobilny internet w Play, mimo że pewnie mógłbym mieć coś szybszego i tańszego z Neostrady (Orange) albo od lokalnego operatora, ale nie chciałem mieć routera - w każdym momencie może mi coś strzelić do głowy i zamieszkam gdzie indziej, a wtedy lepiej jest mieć mobilny. W Play za 60 zł mam 25GB (+ nielimitowany transfer nocny) przy prędkości 20 Mbps, w porywach do 28 Mbps.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska
W Play za 60 zł mam 25GB (+ nielimitowany transfer nocny) przy prędkości 20 Mbps, w porywach do 28 Mbps.
rzeczywiście, play ma w tej chwili najlepszą ofertę internetu mobilnego.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mieszkam na wsi i nie będę zmieniał miejsca zamieszkania, chodzę do szkoły jeszcze. Mobilny odpada, chociaż są coraz to lepsze oferty. Pozostaje mi ten lokalny wifimax, który zresztą nie jest najgorszy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry