Błędy w ostatecznej wersji moda 453231 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 453231

Odpowiedzi 1149

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Zainstaluj Czas Zapłaty na czystym g1 bez innych modów. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Po co zakładasz nowy temat skoro jest już odpowiedni temat od tego typu rzeczy? Wyślij log z zSpy, bo może się przydać. Chociaż ja tego błędu nigdy nie miałem.

Panzpis, zainstalowane mody nie mają wpływu na Gothica i inne mody, gdy nie są odpalone. Nie da się odpalić więcej niż jednego moda na jednym Gothicu. Można tylko łączyć pliki *.mod w pliku ini, ale jeśli np. oba mody mają w sobie skrypty, skrypty z moda zostaną załadowane przez ostatni załadowany plik.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Ok, jak wysłać ten log? :D :facepalm:

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Odpal moda przez GothicStarter_mod, który jest w folderze system. zSpy messages ustaw na 10.  Po wywaleniu wybierz opcję file > save as, nazwij go np. log.txt i zapisz gdzie chcesz. Pamiętaj aby zapisać przed zamknięciem okna Access Violation.

guru

guru

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To może was zaciekawić
Gra bardzo się zacinała mimo zmniejszenia modeli, tekstur i zasięgu widzenia aż do momentu kiedy wpisałem marvin i przycisnołem Fn + F3. 
Od tej chwili gra działa wyjątkowo płynie przy wszystkich ustawieniach na maxa. Teraz gra się bardzo przyjemnie. 
Z tego co wiem F3 odpowiada za pokazywanie gry w mniejszym oknie. Mam Win 8 i gdy zainstalowałem G1 i G2 obie gry pokazywały się w ramkach. Były rozciągnięte na cały ekran ale miały ramki ja w folderze. Żeby to naprawić zastosowałem się do instrukcji z tego forum http://addictedgamewise.com/gothic-0-making-the-game-work-on-windows-8/.
Nie mam zainstalowanych freedy tekstures i gram baz kompasu. 

Jestem w 3 rozdziale i w grze słychać  na zmianę tylko dwie piosenki nie licząc tej z menu. To normalne?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
To może was zaciekawić [...]
Mam Win 8
To nie wina moda tylko systemu. Gothic działa prawidłowo na systemach Windows 98/ME/2000/XP. Nie będzie działać idealnie poprzez jakieś kombinowanie na nowszych systemach. Za problemy, które wy czasem macie odpowiedzialny jest system jaki macie zainstalowany. Ja mam Windowsa XP i z takimi problemami nigdy się nie spotkałem.

jabolbb

jabolbb

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam.

Mam taki problem: Jak odpalam sciaganie gothic_mod_developmentkit.zip to wywala mi przy 14,6mb i nie idzie dalej probowalem nawet z innych linkow i to samo znalazlem pare na chomikuje ale nic...

mam taka prosbe zeby ktos to wrzucil na  mega.co.nz mam nadzieje ze z tamtad da rade bo reszta idzie smialo ;]

albo wyslac na Jabolbb1988@gmail.com

Z gory dzieki

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
A może masz po prostu zbyt mało miejsca na dysku...?

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

jabolbb

jabolbb

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No przeciez... Ty to wes mi tylko odpowiedz ile potrzebuje wolnego jeszcze miajsca jak mam 50gb a to zajmuje 28 mega.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
No przeciez... Ty to wes mi tylko odpowiedz ile potrzebuje wolnego jeszcze miajsca jak mam 50gb a to zajmuje 28 mega.

Fajnie, że wyskakujesz z pretensjami, kiedy ktoś próbuje ci pomóc.
I "wes" naucz się podstaw polskiego języka.

//Wiem, warn za offtopic.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

AIR90

AIR90

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@TIC TAC - POWIEW ŚWIEŻOŚCI - ODŚWIEŻAM!!!

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Nie jestem do końca pewien, czy takowy problem był już poruszany, ale nie zamierzam przeczesywać forum, bo zwyczajnie nie mam na to czasu.
Problem nie spotkał bezpośrednio mnie, więc nie jestem w stanie podać okoliczności jego wystąpienia. Chodzi o umiejętności walki bronią jednoręczną i dwuręczną. Są one wyuczone w 100% i z tego, co się dowiedziałem, wszystko było w porządku. Dzisiaj natomiast okazało się, że pomimo wyuczonych umiejętności postać walczy jak gdyby były one na poziomie 0%.
Dla gracza, którego ten problem dotyczy, nie stanowi to wielkiego problemu, lecz chciałbym się dowiedzieć, czy da się to jakoś naprawić. Problem dotyczy wszystkich zapisów, nawet tych bardzo starych, na których wszystko było w porządku. Chciałbym zaznaczyć, że gracz ten gra na kodach (proszę bez zbędnych komentarzy, ponieważ nie o to w tym chodzi). System to Windows 7 Ultimate i sam przyznam, że gra chodzi mniej stabilnie niż na moim Windowsie XP.
Pozdrawiam, Buras.

EDIT:
Trochę to dziwne, ale problem naprawił się samoistnie. Przepraszam za zaśmiecanie foruma :3

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wiem, że wszystko już jest ok, ale czy problem pojawił się po wczytaniu zapisu? Może to być jeden z błędów, który trzeba naprawić. 

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
witam,jakbyście chcieli naprawić bug (jest to bug gothica, nie moda!) z zamykanymi bramami przez kołowrót/dzwignię po wczytaniu zapisu to powodem jest relacja pokrętło/brama .

trigger dla bramy nalezy uruchamiać z funkcji zewnętrznej. ze skryptów, np. przy przekręceniu kołowrota. triggertarget z dzwigni musi jednak zostać usunięty!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ok, dzięki za pomoc. Wypróbujemy ten sposób.

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że wszystko już jest ok, ale czy problem pojawił się po wczytaniu zapisu? Może to być jeden z błędów, który trzeba naprawić.

Wygląda na to, że tak. Problem pojawił się po wczytaniu zapisu, po czym nie chciał ustąpić przez około 30 min. Po napisaniu posta dostałem cynk, że wszystko wróciło do normy.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ok, dzięki za pomoc. Wypróbujemy ten sposób.
byłoby świetnie jakbyście mi także pomogli z wyświetlaniem koloru stringa w danej czcionce. co prawda plik ul_mgboxes i jego zawartość jest udostępniona, ale nie jest mi potrzebny az tak skomplikowany efekt jak w CZ, trudny do interpretacji.

chodzi o zwykły text w innym kolorze, wyświetlany na ekranie bez super efektów.

nie chciałbym tracić na to dochodzenie  godzin czy nawet wielu dni :D.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ta funkcja jest pisana od zera, a nie wzorowana na jakiejś innej z własnymi dodatkami. Wzorowanie się na tej funkcji nic ci nie da. Musiałbyś znać się trochę na Ikarusie, wyszukać odpowiednich funkcji w silniku i klasach. Wtedy może uda ci się napisać taką funkcję.

Asmodean

Asmodean

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja posiadam mały problem, mianowicie jestem na 2 rozdziale przy misji w której mam odebrać długi dla jednego NPCa z obozu łowców trolli. Mój problem wygląda następująco kiedy jestem w obozie rebeliantów to za każdym razem gra wiesza się podczas wyboru opcji handlu z Draxem, próbowałem u innych NPC typu Rodney czy Fox i jest wszystko ok, w poprzednich fazach gry mogłem normalnie handlować z Draxem, na starzych save mogę handlować z nim bez problemu.
Gra też wiesza się w losowych momentach, przeinstalowywałem gre kilka razy ale z Draxem problem powtarza się za każdym razem.
Bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam serdecznie cały team, i dziękuje za moda.

0 użytkowników
Do góry