Witam!
Mam taki oto problem:
Ostatnio postanowiłem dołożyć do świata kilka elementów tj. domki, wyposażenie (tylko te, które już występują w Gothic II NK). Świat zapisałem jako NewWorld1.zen i następnie skopiowałem oryginalny, a w nowym zmieniłem nazwę na NewWorld.zen. Wszystko działało. Następnie dodałem nową postać poprzez napisanie nowego skryptu. Po tej czynności użyłem w Spacerze opcji Reparse Script i niespodzianka - zupełnie niezrozumiałe dla mnie błędy, które nie dotyczyły nowego skryptu postaci.
Podaję przykładowe błędy, które wystąpiły:
U:PAR: Syntax error: 2t'# ( line 1 )
U:PAR: Expected ";" ( line 1 )
U:PAR: Syntax error : ) (line 1 )
U:PAR: Expected ";" ( line 1 )
U:PAR: Syntax error : * ( line 1 )
U:PAR: Expecred ";" ( line 1 )
U:PAR: Syntax error: - ( line 1 )
U:PAR: Syntax error: W@ ( line 1 )
I wiele innych (jakieś znaki typu ó, u z kółkiem nad literą znaki +/- i podobne. Błedy wytępują w każdej linijce i na każdą z nich przypada z 10 błędów. Nigdy nie sprawdzałem ile jest tych błędów. Po około 300 wyświetlonych błędach po prostu Taskmgr -> Zakończ proces Spacer 2.6.
Postanowiłem usunąć nowy skrypt postaci i przywrócić stary świat. Nie pomogło.
Szukałem czy coś się nie stało z poprzednimi skryptami, czy może jakiegoś przypadkiem nie usunąłem. Wszystko było.
Wykorzystałem jeszcze SpacerStarter. Też nic nie dało.
Na koniec Reinstall całego Gothic II NK i G2MDK. Te same błędy występowały nawet na czystym Gothicu bez wprowadzania żadnych zmian.
Została mi jeszcze jedna opcja. Zainstalowałem cały zestaw do modowania na drugim komputerze. Okazało się, że występują te same błędy. Zdziwiłem się tym bardzo.
PC1: Win 7N 64bit, 8GB RAM, GeForce GTX 660 2048MB, Intel i5 4670k 3,40GHz
PC2: Win 8 64bit, 2GB RAM, GeForce GTS 250 512MB, Intel Core2Duo 2,93GHz
Proszę o pomoc. Nie mam już pomysłu co robić. Nie znam przyczyny problemu. Wcześniej wszystko było w miarę dobrze. Jedyny problem, który występował to ścinki przy edytowaniu świata i nieruchomy obraz przy wstawianiu swojego świata do Spacera. Parsowanie działało jak należy.