No więc tak: pracuję na samodzielnie wykonanej mapie, złożonej z 8 części. Mapa jest już ovobowana w ogromnym stopniu, ale doszedłem, właśnie teraz, pod koniec prac do wniosku, że w jednym miejscu należy zmienić teksturę. Sądziłem, że będzie to proste, byłem jednak w błędzie.
Poprawiłem teksturę w spacerze, w tej części, gdzie problem występował i połączyłem to. Uzyskałem czystą mapę, pozostało tylko przenieść drzewo vobów. Pierwszy sposób, jaki wpadł mi do głowy, było to zapisanie starej, ovobowanej mapy w wersji uncompiled. Po połączeniu mapy czystej i vobów uzyskałem dziwny efekt - tekstura "migała", zupełnie tak, jakby jedna przykryła drugą. Jakość gry dramatycznie zmalała, zupełnie tak, jakby wszystko na mapie się zdublowało.
Niezrażony tym niepowodzeniem natychmiast wpadłem na inny pomysł. Postawiłem na kawałkach mapy, w miejscach zupełnie niewidocznych, kilka przypadkowych vobów. Potem połączyłem to z mapą główną, już ovobowaną, w nadziei uzyskania samego drzewa vobów (wiem, dziwny sposób, ale kiedyś zrobiłem coś podobnego i uzyskałem "pusty świat", w którym unosiły się voby ;)). I to jednak nie zadziałało. W rozpaczy spróbowałem edytować teksturę na zenie, co nie wypaliło.
Macie jakieś pomysły, jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki