Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1588234 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1588234

Odpowiedzi 3149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Thompson, Tizgar i (wybierzcie jeszcze kogoś) jeśli chcecie nowego patcha z full balansem to czekam na wasze propozycje co do zmian.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Oficjalny, czy nieoficjalny? Zbroje można poprawić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Duzo więcej zarys przedstawiłem już ventowi, zbroje będę na pierwszy plan i nawet już dla łucznika się coś znajdzie :P ale trzeba ekipy nie będzie we 2 tego robić każdy grał czym innym i na inne rzeczy zwracał uwagę każdy ma własna wizje balansu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
To wyślij na PW co tam naskrobałeś.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra wiadomo ze Ventrue ma kopie skryptów co oznacza ze może być kolejny patch to czy będzie zależy tylko i wyłącznie od was
Patch będzie się opierał tylko i wyłącznie o zmiany w skryptach, defakto pozawala to w dość sporym stopniu wpłynąć na balans gry, gildii czy poziom trudnosci oraz dodać kilka mniej lub bardziej potrzebny rzeczy :P

Fixami zajem się Ja z Thompsonem całość Ventrue złoży, jest tylko jeden warunek abyśmy zaczęli działać bo pomysły już są tylko waszej pomocy potrzeba, kilka osób które już pograły przelazły returna na rożnych poziomach i rożnymi gildiami ( Reb 2.1 patch PL 1.2 ) i zarzuciły swoim pomysłami itp  gdyż każdy ma inna wizje balansu dzięki temu każdy wasz i nasz pomysł będzie można podać dyskusji i tak go zmodyfikować aby ostatecznie każdy był zadowolony po jego wprowadzeniu

A niechamy tego robić sami bo mamy trochę inne podejście i nie koniecznie moja wizja Rzeźnika 10% expa z walk każdemu będzie odpowiadać :P
To tylko przykład poco trzeba tej większe liczby osób no chyba ze serio mamy to bić we 2 to spoko ale żeby nie było narzekać w stylu złe zmiany bo teraz właśnie oto proszę aby inni tez mieli w to wkład a nie ze nikt swoich ale i 3 groszy nie wrzucił a pretensje ma :P

Patch ofc będzie nie oficjalny i będzie wymagał na bank nowej gry :P
Spodziewać się można na bank
- Poprawy Zbroi ( Teraz kazda Gildia dla woja będzie zasadniczo dobra )
- Poprawa Zaklęć ( Ta ruscy wprowadzili balans w jedno stronę )
- Wybór magiczny nie bedzie sie ograniczałtylko do Mo również pozostali magowie maja coś do powiedzenia w 1 rozdziale z guru chuj wie jak wyjdzie
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się broniami
- Pewne zmiany w poziomach trudnosci defakto wszystko odbywa się w 1 dialogu z xardasem ale za pomocą skryptów można tam jeszcze dokładniej zdefiniowac poziom trudnosci jak i w nim na mieszać :P
- Możliwość gry łucznikiem niezależnie od gildii czyt. Pancerze pod zręczność :P
- Wasze pomysły jak takowe się pojawia od osób chetny do wsadzenia swoich 3 groszy :P

Tylko nie sadzić tu propozycjami czekamy na osoby chetne do pomocy na dłuższa chwile to nie jest jeden dzień bo będzie kilka kwestii do przedyskutowania wszystko na PW :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Udając że nie zauważyłem końcówki:
Dajcie książkę uczącą kuszy :P ta broń jest dyskryminowana przez grę :P

Co do 3 myślnika to ja się nie zgadzam... ofc guru rozjebany jest ale nekro z MW dają sobie radę... ta efekt podpalenia itd ale bez przesady...

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W wersji slah'n'craft jest chyba taka książka do kupienia czy też zdobycia

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli czytając listę zmian, patch ma wprowadzać lepszy balans rozgrywki. Proponuję w takim razie:
1) Usunąć zatrucia ze zwykłych krwiopijców (opcjonalnie na poziomie łatwym i bardzo łatwym). Te mocniejsze krwiopijuchy z GD dalej by oczywiście zatruwały...
Spoiler
po za tym śmieszy mnie, że te krwiopijce z GD nazywają się "trujące", skoro te zwykłe też zatruwają, ale i tak bardziej niż o nazwę chodzi o balans. Uważam, że jest za trudno na starcie
2) Paladyn i Łowca Smoków mają swoje klimatyczne hełmy (pasujące do zbroji), natomiast Strażnik Świątynny nie ma nic takiego. Proponuję dać mu możliwość noszenia maski śniącego by wreszcie się prezentował jakoś. Do tego zmienić jej troszkę staty by były przydatne i dla Woja i dla Guru.
3) W patchu 1.2 wprowadziliście ulepszone bronie gildyjne. Uważam, że są z deka przekoksane i trzeba je znerfić. Nie do poziomu sprzed patcha, ale do czegoś pomiędzy tym co było, a tym co jest teraz.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Z tymi brońmi gildijnymi to może dać im jakieś alternatywne właściwości np zwiększone obrażenia dla orków/nieumarłych/jaszczuroczłekow? Bo miecz paladyna, który jest lepszy od legendarnego i unikatowego Uriziela jest przesądzony.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Czyli czytając listę zmian, patch ma wprowadzać lepszy balans rozgrywki. Proponuję w takim razie:
1) Usunąć zatrucia ze zwykłych krwiopijców (opcjonalnie na poziomie łatwym i bardzo łatwym). Te mocniejsze krwiopijuchy z GD dalej by oczywiście zatruwały...
Spoiler
po za tym śmieszy mnie, że te krwiopijce z GD nazywają się "trujące", skoro te zwykłe też zatruwają, ale i tak bardziej niż o nazwę chodzi o balans. Uważam, że jest za trudno na starcie
2) Paladyn i Łowca Smoków mają swoje klimatyczne hełmy (pasujące do zbroji), natomiast Strażnik Świątynny nie ma nic takiego. Proponuję dać mu możliwość noszenia maski śniącego by wreszcie się prezentował jakoś. Do tego zmienić jej troszkę staty by były przydatne i dla Woja i dla Guru.
3) W patchu 1.2 wprowadziliście ulepszone bronie gildyjne. Uważam, że są z deka przekoksane i trzeba je znerfić. Nie do poziomu sprzed patcha, ale do czegoś pomiędzy tym co było, a tym co jest teraz.
1. Czemu?
2. Masz rację
3. No oczywiście że jestem za

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pomijając ze przed napisanie warto przeczytać posta

1. Niewykonalne
2. Dodanie nowego niewykonalne, przerobienie jeśli znajdziemy linijki odpowiadając ze warunek ze tylko guru to się coś pomyśli proszę pamiętać ze tu mowa o prostych zmianach które dość łatwo można w skryptach zrobić :P
3. To sprawę już obgadywaliśmy poza tym uriziela zdobywamy już w 2 a te w 5 wiec to ze pojawia się w tak późnym etapie gry takie bronie jest normalne i bardziej racjonalne niż to ze taka super bron jak urizel jest już od 2 :P to ofc moja odp na wasz tok rozumowania :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
W ogóle to Nordmarski Miecz zadaje chyba zawsze 150dmg... znaczy, że odbiera zawsze 150HP.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
2. Dodanie nowego niewykonalne, przerobienie jeśli znajdziemy linijki odpowiadając ze warunek ze tylko guru to się coś pomyśli proszę pamiętać ze tu mowa o prostych zmianach które dość łatwo można w skryptach zrobić
Chyba to :P :
Spoiler
func void equip_itmi_sleeperhelm_mis()
{
    if(Npc_IsPlayer(self))
    {
        if((hero.guild == GIL_GUR) && (SLEEPEQ == 0))
        {
            Wld_PlayEffect("spellFX_INCOVATION_VIOLET",self,self,0,0,0,FALSE);
            Wld_PlayEffect("FX_EarthQuake",self,self,0,0,0,FALSE);
            Wld_PlayEffect("SFX_Circle",self,self,0,0,0,FALSE);
            ATR_INTELLECT = ATR_INTELLECT + 30;
            Npc_SetTalentSkill(self,NPC_TALENT_INTELLECT,ATR_INTELLECT);
            SLEEPEQ = 1;
        }
        else
        {
            AI_Wait(hero,3);
            Mdl_ApplyOverlayMds(self,"humans_skeleton.mds");
            AI_PlayAni(self,"S_FIRE_VICTIM");
            Snd_Play("MFX_GHOSTVOICE");
            Wld_PlayEffect("VOB_MAGICBURN",self,self,0,0,0,FALSE);
            B_Say(self,self,"$Dead");
            AI_StopFX(self,"VOB_MAGICBURN");
            Npc_ChangeAttribute(self,ATR_HITPOINTS,-self.attribute[ATR_HITPOINTS_MAX]);
            Npc_StopAni(self,"S_FIRE_VICTIM");
        };
    };
};

hubert280

hubert280

Użytkownicy
posty47
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do patcha to można by zmienić staty części paladynów którzy po bufie ich broni a przy tym zwiększeniu wymagań nie mają żadnej bron.(Przynajmniej u mnie)

"Wielu żywych zasługuje na śmierć a czasem umierają ci co zasługują na życie. Potrafisz im je zapewnić?" J.R.R.Tolkien

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
2. Dodanie nowego niewykonalne, przerobienie jeśli znajdziemy linijki odpowiadając ze warunek ze tylko guru to się coś pomyśli proszę pamiętać ze tu mowa o prostych zmianach które dość łatwo można w skryptach zrobić
Chyba to :P :
Spoiler
func void equip_itmi_sleeperhelm_mis()
{
    if(Npc_IsPlayer(self))
    {
        if((hero.guild == GIL_GUR) && (SLEEPEQ == 0))
        {
            ATR_INTELLECT = ATR_INTELLECT + 30;
            Npc_SetTalentSkill(self,NPC_TALENT_INTELLECT,ATR_INTELLECT);
            SLEEPEQ = 1;
        }
        else
        {
            AI_Wait(hero,3);
            Mdl_ApplyOverlayMds(self,"humans_skeleton.mds");
            AI_PlayAni(self,"S_FIRE_VICTIM");
            Snd_Play("MFX_GHOSTVOICE");
            Wld_PlayEffect("VOB_MAGICBURN",self,self,0,0,0,FALSE);
            B_Say(self,self,"$Dead");
            AI_StopFX(self,"VOB_MAGICBURN");
            Npc_ChangeAttribute(self,ATR_HITPOINTS,-self.attribute[ATR_HITPOINTS_MAX]);
            Npc_StopAni(self,"S_FIRE_VICTIM");
        };
    };
};

A poźniej
func void unequip_itmi_sleeperhelm_mis()
{
equip_itmi_sleeperhelm_mis();
};

Czyli i tak nie ściągniesz tej maski... :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
bgb to się zrobi bo już wiem jak to fixowac prosta sprawa :P
ofc to żeby dropała tez nie problem :P

Przerobić zęby się dało ściągnąć tez się powinno udać :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No to raczej, że się uda :P Akurat z tym robota najmniejsza.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Możliwość gry łucznikiem niezależnie od gildii czyt. Pancerze pod zręczność
Tzn. zamierzacie dodać nowe pancerze czy jakoś zmodyfikować obecne?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
No raczej modyfikacja ;) Np. na początek zbroja z pancerzy pełzaczy. Później np. można zmodyfikować orkową, co dostajemy od Ur-Thralla. Albo bezczelnie zerżnąć jakąś zbroję i wstawić np. jako nagrodę za wykonanie zadania jakiegoś myśliwego. (np. za Nocnego Łowcę czy coś w tym stylu).

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm w taki sposób... Tylko jeśli zbroja pełzaczy zacznie wymagać zręki, będzie trochę lipnie dla wojów:P

Gdybyście zamiast modyfikacji, postanowili dodać nowe pancerze to na wog-u są zajebiste textury pasujące jak ulał do gildii myśliwych (autorstwa polaka o nicku Rysa).

Można by zrobić coś takiego:

Lekki pancerz myśliwych:
Spoiler

Średni pancerz myśliwych:
Spoiler

Ciężki pancerz myśliwych:
Spoiler

Pancerz lidera myśliwych:
Spoiler

A na deser neutralna szata maga dla Gallahada, żeby nie musiał biedny chodzić w szacie sędziego :F
Spoiler

Spoiler
Tak wiem, że to w chuj roboty i nie realne itd. ale pomarzyć dobra rzecz... A teraz czekam na hejt  i pytania o miecze świetlne :lol:

0 użytkowników
Do góry