Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1417952 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1417952

Odpowiedzi 3149

vaderum

vaderum

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zainstaluj normalnego returna a nie jakies 2.6.000...

Np: 1.3.1 albo 1.3.2
2.6.0.0 też musi zainstalować ponieważ to jest pewnie ostatni oficjalny patch do Nocy Kruka wydany przez jowood czy tam piranhabites. Na oficjalnej stronie gry pewnie będzie lub wersja z CD action ma go od razu wgranego.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
zainstaluj normalnego returna a nie jakies 2.6.000...

Np: 1.3.1 albo 1.3.2
2.6.0.0 też musi zainstalować ponieważ to jest pewnie ostatni oficjalny patch do Nocy Kruka wydany przez jowood czy tam piranhabites. Na oficjalnej stronie gry pewnie będzie lub wersja z CD action ma go od razu wgranego.

Chyba że masz złotą edycje g2nk wtedy nie trzeba żadnego 2.6.0000 :)

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Gram w returning 1 raz, porwałem się na poziom trudny i już wiem, że dałem ciała w kilku sprawach. Próbuje jakoś odratować postać. Jestem w rodziale 3.
1. Czy mogę wybić wszystkich orków spod zamku w GD? Czy to nie koliduje jakoś z fabuła>
2. Macie dla mnie jakąś rade co do czyszczenie szkieletów? (po przeczytaniu kilkunastu tematów, miałem genialny plan nauczyć się u gallahada kregów i zniszczenia ożywieńca, ale niestety dałem dupy bo z tego co się zorientowałem bedąc w 3 rozdziale misje gildii zabojcow przepadły mi bezpowrotnie). Gram strażnikiem świątynnym i padam na dwa strzały od szkieleta wojownika.
3. To nawiązanie do pytania nr2. Podwędziłem Kreolowi miecz nordmarski ze skrzyni, czy z nim zabijanie szkieletów będzie easy? będzie chociaż spadał na 3-4 hity? tu pewnie chcielibyście zapytać jak się do niego dostałem jak nie daje rady ze szkieletami. Otóż dobiegnięcie do niego i powrót zajeły mi z dobra godzine czasu :D
4. Kolejny problem to poszukiwacze, spadam na 2 hity a potrzebuje okolo 10 krytów zeby zabić. Tak średnio daje rade go zjechać do połowy hp. Jakieś pomysły?

Jeżeli można prosiłbym o nie udzielanie odpowiedzi typu "graj od nowa" etc.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
Gram w returning 1 raz, porwałem się na poziom trudny i już wiem, że dałem ciała w kilku sprawach. Próbuje jakoś odratować postać. Jestem w rodziale 3.
1. Czy mogę wybić wszystkich orków spod zamku w GD? Czy to nie koliduje jakoś z fabuła>
2. Macie dla mnie jakąś rade co do czyszczenie szkieletów? (po przeczytaniu kilkunastu tematów, miałem genialny plan nauczyć się u gallahada kregów i zniszczenia ożywieńca, ale niestety dałem dupy bo z tego co się zorientowałem bedąc w 3 rozdziale misje gildii zabojcow przepadły mi bezpowrotnie). Gram strażnikiem świątynnym i padam na dwa strzały od szkieleta wojownika.
3. To nawiązanie do pytania nr2. Podwędziłem Kreolowi miecz nordmarski ze skrzyni, czy z nim zabijanie szkieletów będzie easy? będzie chociaż spadał na 3-4 hity? tu pewnie chcielibyście zapytać jak się do niego dostałem jak nie daje rady ze szkieletami. Otóż dobiegnięcie do niego i powrót zajeły mi z dobra godzine czasu :D
4. Kolejny problem to poszukiwacze, spadam na 2 hity a potrzebuje okolo 10 krytów zeby zabić. Tak średnio daje rade go zjechać do połowy hp. Jakieś pomysły?

Jeżeli można prosiłbym o nie udzielanie odpowiedzi typu "graj od nowa" etc.

1. Z tego co pamiętam nie powinno to z niczym kolidować, ba nawet trzeba ich wybić :) Z tego co pamiętam jest tam q na zabicie orkowych dowódców (5 chyba).

2 Nie wiem na jakim patchu grasz ale na 1.3.1 są dwa miecze Nordmarskie 1h i 2h. 1H dostajesz jako nagrodę za banalny q poinformowania Garonda o obozie paladynów koło obozu byłych z Bractwa Śniącego. Ew. czary zniszczenia ożywieńców.

3. Wystarczyłby zwój przemiany w krwiopijcę. Tego stworka nie atakują umarlaki, Kreol już niekoniecznie :D więc trzeba w odpowiednim miejscu wyjść z przemiany i popędzić do łóżka żeby przespać się i Kreol już nie będzie chciał Nas zabić. Co do samych mieczy to są idealne do tej roboty.

4. Blokowanie za przeszkodą :D serio... albo pakowanie w HP, STR i ochronę przed magią... Co do ochrony przed magią, proponuję gotować gulasz grzybowy.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. Nie dostałem tego mieczyka a wykonałem misję(informowałem Garonda, a później znów Alberta czy jak mu tam). Dostałem misje od Alberta, żeby zniszczyć statek orków. Gram na patchu 1.3.1. Szczerze to wolałbym 1H. bo w dwuręce mam 23%.
3. Nie pomyślalem o przemianach....ehhh.

dzięki za odp

pozdrawiam

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Rex, nie wiem na ile hitów będzie padał u ciebie szkielet od nordmarskiego mieczyka, bo to zależy od siły, ale to najlepsza broń na nieumarłych.
1h nordmarski powinien dawać ALBERT, ale to na 1.3.2, na 1.3.1 nie pamiętam gdzie on był.

W returnie stety/niestety ale lepsze są 2H bo jest ich więcej, no ale na 1.3.1 ci wystarczy bo to prościutki patch.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy takie prościutki to nie wiem. Jak na 1 przygodę z returningiem na pewno nie poleciłbym poziomu trudnego. o tylu rzeczach nie wiedziałem i pewnie dalej nie wiem, że prawdopodobnie nie skończę tej modyfikacji w tym podejściu.

1. Czy jest jakiś hełm który mogę założyć? Mam ten dla paladyna i dla maga ale niestety palą mnie po zalożeniu.
2. Gdzie mogę zdobyc ten miecz 1h na szkielety? patch 1.3.1?
3. Jak zacząć misje z Świątynią Śniącego, nigdzie nie moge znależć ur-shaka ani tego tarroka. A juz prawie przesiałem cała górniczą dolinę.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
urshack na klifie obok starej wieży xardasa, tarrok pojawia sie dopiero jak pogadasz z ur shackiem, koło starej chaty cavalorna, beda go atakowac szkielety

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na 1.3.1 1h nordmara ma... Inubis także powodzenia. Jako strażnik swiatynny założysz hełm lucznika z jaskini koło Słonecznego Kręgu. Żeby nie było za łatwo to są tam 3 szkielety i 2 panów cienia.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja pier....nie no Inubis jest całkowicie poza moim zasięgiem.
Ale dzięki za info o hełmie. To nie będzie trudne, lodowa fala i po prostu ukradnę im ten hełm :D
A ze szkieletami widzę, że nie pozostaje nic innego jak dobić 160 siły i  30%  w walce dwuręcznej i uzywać 2h nordmar.
niestety źle rozbudowałem siłę bohatera i teraz mam kosmiczne problemy.

vaderum

vaderum

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam returning 2.1 patch 1.3.2
Chcę przyłączyć sie do najemnikow i walczyc bronia 1h na siłę. Do tego pocwiczylem otw zamkow i skradanie, ale te kur*ie syny  stojac nawet poza budynkiem slysza ze skrzynie otwieram.
1.Ile musze miec zręczności zeby sie w miare komfortowo skradac i krasc(jezeli jest sens ćwiczyć kradzież jak bede szedl w miecze na sile).?
2.Jestem czeladnikiem u harada i nie wiem czemu skupuje odemnie bron ta ktorej nauczył mnie robić  po cenie takiej jak kazdy inny sprzedawca np dobry dlugi miecz wart 1200 kupi za 120.
3. Lepiej walczyc 1h czy 2h?
4.Gdzie znaleźć nordmarski miecz na szkielety 1h i 2h.
5.Ile musi kosztowac 1 pkt sily pktow nauki zeby oplacalo sie pić poty do sily?

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o otwieranie zamków to jeśli  robiłeś w dzień to tak jest (chyba) spróbuj otwierać skrzynie w nocy
Apropos nie ten temat

vaderum

vaderum

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeczytałem ze 100 stron i pasuje do konwersacji, ale oczywiscie przepraszam i szukam odp watku.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeczytałem ze 100 stron i pasuje do konwersacji, ale oczywiscie przepraszam i szukam odp watku.
Tak wiem, tylko że nie umieją znaleźć odpowiedniego tematu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witam returning 2.1 patch 1.3.2
Chcę przyłączyć sie do najemnikow i walczyc bronia 1h na siłę. Do tego pocwiczylem otw zamkow i skradanie, ale te kur*ie syny  stojac nawet poza budynkiem slysza ze skrzynie otwieram.
1.Ile musze miec zręczności zeby sie w miare komfortowo skradac i krasc(jezeli jest sens ćwiczyć kradzież jak bede szedl w miecze na sile).?
2.Jestem czeladnikiem u harada i nie wiem czemu skupuje odemnie bron ta ktorej nauczył mnie robić  po cenie takiej jak kazdy inny sprzedawca np dobry dlugi miecz wart 1200 kupi za 120.
3. Lepiej walczyc 1h czy 2h?
4.Gdzie znaleźć nordmarski miecz na szkielety 1h i 2h.
5.Ile musi kosztowac 1 pkt sily pktow nauki zeby oplacalo sie pić poty do sily?

1. jak najwięcej, co najmniej 150.

2. tak juz jest.

3. 2h są lepsze, bo jest ich więcej zadają większe obrażenia i mają dłuższy zasięg.

4. na 1.3.2 1h nordmar daje albert za wykonanie q, a 2h jest w wieży niedaleko alberta ( wieża mgieł? )

5. przestajesz uczyc sie sily gdy 5pkt siły kosztuje 20-25 PN.

V3G3T4

V3G3T4

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem, mianowicie jestem na samym początku gry (farma Lobarta) i zauważyłem że gra nie działa płynnie. Tzn. na farmie mam wrażenie że gra nagle działa w 25-30 FPSach i występują dziwne przycięcia (wcześniej po drodze były same przycięcia bez tych widocznych spadków płynności)Oczywiście system pack do NK i Returninga zainstalowany. Texturpacka nie instalowałem bo większy klimat mają dla mnie klasyczne tekstury. Odrazu mówię że to nie wina komputera, nie jest za słaby. Tylko u mnie występuje taki problem? A może to normalne? Dodam jeszcze że przy włączaniu gry wyskakuje okienko CMD a w nim "AST.dll not loaded". Zgodność z XP też sprawdzałem. Gdzieś wyczytałem że może być to wina systempacka. W międzyczasie przetestuję czystego G2 bez NK jak to będzie działać.

Edit.
Właśnie wykasowałem systempack do returninga i g2nk. Gra chodzi dużo lepiej. Są same przycinki bez spadków płynności. Jakieś rady? Jak wy macie to wszystko ustawione i co instalowaliście?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem, mianowicie jestem na samym początku gry (farma Lobarta) i zauważyłem że gra nie działa płynnie. Tzn. na farmie mam wrażenie że gra nagle działa w 25-30 FPSach i występują dziwne przycięcia (wcześniej po drodze były same przycięcia bez tych widocznych spadków płynności)Oczywiście system pack do NK i Returninga zainstalowany. Texturpacka nie instalowałem bo większy klimat mają dla mnie klasyczne tekstury. Odrazu mówię że to nie wina komputera, nie jest za słaby. Tylko u mnie występuje taki problem? A może to normalne? Dodam jeszcze że przy włączaniu gry wyskakuje okienko CMD a w nim "AST.dll not loaded". Zgodność z XP też sprawdzałem. Gdzieś wyczytałem że może być to wina systempacka. W międzyczasie przetestuję czystego G2 bez NK jak to będzie działać.

Edit.
Właśnie wykasowałem systempack do returninga i g2nk. Gra chodzi dużo lepiej. Są same przycinki bez spadków płynności. Jakieś rady? Jak wy macie to wszystko ustawione i co instalowaliście?

Na i7 6700k i asus gtx 1080 spada mi fps do 40 więc ewidentnie jest to problem silnika lub modyfikacji. Miasto portowe i jego okolice zawsze powodują spadek płynności.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Obniżcie detale,  i zasięg widzenia, powinno pomóc.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko - Da się na tej wersji Returninga grać na DX11? Z tego co słyszałem kiedyś tam, to niby powoduje jakieś błędy.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanko - Da się na tej wersji Returninga grać na DX11? Z tego co słyszałem kiedyś tam, to niby powoduje jakieś błędy.

Da się grać. Obecnie gram na wersji 17.5 (beta) generalnie lepiej niż na wersji 17.1 i 17.4

0 użytkowników
Do góry