Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4414181 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4414181

Odpowiedzi 14149

FotDK

FotDK

Użytkownicy
posty4
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

photer.pl

Sesiek39

Sesiek39

Użytkownicy
posty7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cześć,

mam problem. Gram magiem ognia i chciałbym zrobić rune 4 Kregu duza burza ognista ale w 4 rozdziale u Goraxa nie mam możliwości zakupu list/uzwoju z napisem formuły zaklęcia "pirokineza". Co mam zrobić aby zdobyć ten zwój?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do stworzenia runy duża burza ognista musisz użyć zwoju duża burza ognista a nie pirokineza, To 2 różne zwoje. 

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Ile na drugim rozdziale trzeba mieć zręczności aby móc wydobyć wszystkie klucze do zadania z Duchem Gomeza?

Sesiek39

Sesiek39

Użytkownicy
posty7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zgadzam się.

Tylko w 4 kręgu mamy rune "Duża brza ognista" oraz w 5 kręgu też jest ta sama runa i tu wystarczy tylko zwój. Natomiast, aby zrobić  rune "Duża brza ognista" z 4 kręgu trzeba miećdodatkowy zwój- pirokineza, bo piszę przy tworzeniu runy- "Za mało składników". Dlatego pytam gdzie zdobyć ten zwój. Proszę o pomoc.

Post połączony: 2015-11-26, 21:10
Ile na drugim rozdziale trzeba mieć zręczności aby móc wydobyć wszystkie klucze do zadania z Duchem Gomeza?

Musisz mieć minimum 100 zręczności aby ukraść klucz zarówno Hagenowi jak i Parcival (klucz od niego jest potrzebny aby dostać się do ducha Gomeza).

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam problem dotyczący kapliczek Innosa. Od jakiej karmy są stałe bonusy (siła,zręczność) czy  przez modlenie darmowe przepadają te bonusy? Aktualnie nie należę do żadnej frakcji i nie mam bonusów tego typu. Pamietam że przez darmowe modlenie odrabiałem karmę, bo miałem na minusie. Więc napisze krótko, jakie trzeba mieć wymagania, żeby taki bonus dostawać

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem dotyczący kapliczek Innosa. Od jakiej karmy są stałe bonusy (siła,zręczność) czy  przez modlenie darmowe przepadają te bonusy? Aktualnie nie należę do żadnej frakcji i nie mam bonusów tego typu. Pamietam że przez darmowe modlenie odrabiałem karmę, bo miałem na minusie. Więc napisze krótko, jakie trzeba mieć wymagania, żeby taki bonus dostawać

Nie nie przepadają te bonusy przez darmowe modlenie się i dobrze robisz nabijając sobie karme w ten sposób.
Możesz otrzymać 10 razy bonus na rozdział 1-5 (siła/zręczność/mana/hp) oczywiście potrzeba wylosować sobie ten który jest ci potrzebny.
Co do karmy to im wyższa tym łatwiej jest wylosować jakikolwiek bonus a musisz popatrzeć że jeszcze trzeba losować ten który nam najbardziej odpowiada.
0-30 lepiej nawet nie marnuj czasu na bawienie się przy kapliczce
Jak masz słabą motywacje to już przy 50 można z małymi nerwami sobie te 10 bonusów zgarnąć na rozdział
mając już ponad 70 karmy u innosa losowanie bonusu to żaden problem a przy 100 co modlitwe wchodzi jakiś bonus. Taka moja porada przy spaniu przy kapliczce i modlitwach gdy nie wejdzie ci odpowiedni bonus zapisuj i wczytuj gre przez menu a nie q-save

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
 Dzięki .O ile dobrze skumałem bonus typu (zręczność, siła,mana, hp) - możemy tylko zdobyć x10 w całej grze (zręczność) bo na tym mi najbardziej zależy. No to nie będę  teraz na to tracił czasu aż w późniejszym etapie, Jak już będę miał próg 100 zręczności na czysto, to będzie to najbardziej opłacalne nie tracąc PN

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dzięki .O ile dobrze skumałem bonus typu (zręczność, siła,mana, hp) - możemy tylko zdobyć x10 w całej grze (zręczność) bo na tym mi najbardziej zależy. No to nie będę  teraz na to tracił czasu aż w późniejszym etapie, Jak już będę miał próg 100 zręczności na czysto, to będzie to najbardziej opłacalne nie tracąc PN
Nie, nie skumałeś dobrze :-D
Z tym 1-5 chodziło o to ze w każdym z tych rozdziałów możesz otrzymać 10 bonusów z kapliczek co w twoim przypadku daje na każdy rozdział 10pkt zręczności i na całą grę 50pkt zręki. No i oczywiście lepiej jest juz w pierwszym rozdziale nabić te bonusy po uzyskaniu progu 90+ w zręczności.

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Heh, to mimo wszystko będę się starał podnosić karmę już w 1 rozdziale, jestem  na etapie że zaraz bede miał drugi, wiec postaram się w 1 rozdziale już atakować xD Mam jeszcze pytanko. modlenie za 500 szt złota też podnosi karmę. Czy bonus jest za 200 szt złota?

Post połączony: 2015-11-27, 15:17
Czy obrabowanie skarbca na wysepce gildii złodziei, przynosi jakieś konsekwencje u nich? Kiedy zaczyna sie 2 rozdział? i jak najszybciej podnieśc karme będąc w 1 rozdziale

Sesiek39

Sesiek39

Użytkownicy
posty7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Heh, to mimo wszystko będę się starał podnosić karmę już w 1 rozdziale, jestem  na etapie że zaraz bede miał drugi, wiec postaram się w 1 rozdziale już atakować xD Mam jeszcze pytanko. modlenie za 500 szt złota też podnosi karmę. Czy bonus jest za 200 szt złota?

Post połączony: 2015-11-27, 15:17
Czy obrabowanie skarbca na wysepce gildii złodziei, przynosi jakieś konsekwencje u nich? Kiedy zaczyna sie 2 rozdział? i jak najszybciej podnieśc karme będąc w 1 rozdziale

2 rozdział zaczyna się jak porozmawiasz z Hagenem.
Obojętnie za jaką kwotę wybierzesz modlitwę lub samą modlitwę to +1 karmy raz na dzień. Najlepszy sposób na zdobycie karmy jest zrobienie zadania dla myśliwego (Barema), który da CI koc do spania i możesz z chwilę zrobić sobie odpowiednią karmę. Jeżeli nie masz śpiwora to najlepiej modlić i spać koło tawerny. Wracając do modlitwy to za 100 szt. złota.

O gildii złodziei nic nie wiem.

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam ograniczony sen :( chodzi mi czy w 1 rozdziale idziemy  juz do Jarkendaru? czy już zaczyna się 2 rozdział po rozmowie z Hagenem. Wiem
że pierw musimy pomóc magom wody żeby, dał nam klucz na przełęcz

Sesiek39

Sesiek39

Użytkownicy
posty7
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Aby iść do  Jarkendaru musimy porozmawiać z Hagenem bo Vatras nie da nam pozwolenia dla Saturasa.

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
To jedynym wyjściem jest poczekać te kupe dni xD żeby wyrwać ten bonus w 1 rozdziale, dobrze ze za 500 szt złota można na okrągło karmę ładować, mam kupę nie potrzebnych mieczy, więc posprzedaje

bazix

bazix

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej mam pytanko - w trakcie misji dla Gallaharda zaczałem zadanie dla Gerbrandta i spotkalem sie o północy w karczmie z nieznajomym - przeprowadzilem poprawnie rozmowe, potem wrocilem do Gerbrandta  i z nim pogadalem - powiedzial ze moge sie w nocy pokrecic po miescie to cos zobacze...

niestety zajalem sie czyms innym i nie bylem tej nocy na tyłach gornego miasta. Jak wracam nastepnego dnia w nocy to Wambo juz nie zyje, a nieznajomy stoi sobie na tylach miasta i nie ma z nim zadnej opcji dialogowej. Czy jest jeszcze sposob na dolaczenie do gildii zabojcow? Czy mam to juz zablokowane?

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Jeszcze jednym sposobem jest dostanie się tam przez gildie złodziei, ale nwm czy w twoim przypadku już się to uda, ale mozesz spróbować. Ja się przyłącze i ja zadam pytanie. Kiedy dostajemy misje od barema (dzik) bo juz zrobiłem z płytkami pełzaczy i nie daje następnego zadania (zrobiłem wiekszość zadań juz dla myśliwych, jestem w 1 rozdziale)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jeszcze jednym sposobem jest dostanie się tam przez gildie złodziei, ale nwm czy w twoim przypadku już się to uda, ale mozesz spróbować. Ja się przyłącze i ja zadam pytanie. Kiedy dostajemy misje od barema (dzik) bo juz zrobiłem z płytkami pełzaczy i nie daje następnego zadania (zrobiłem wiekszość zadań juz dla myśliwych, jestem w 1 rozdziale)
Jeżeli w trakcie rozmowy nie daje to prawdopodobnie nastepny rozdzial.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Jakie korzyści niosą, nauczenie się zdejmowania rogów smoczego zębacza?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jakie korzyści niosą, nauczenie się zdejmowania rogów smoczego zębacza?

Takie same jak usuwanie innych dupereli, Kasa i dodatkowo dla kilku zadań

Zyzz

Zyzz

Użytkownicy
posty58
Propsy16
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Właśnie chodzi czy się opłaca?, bo to kosztuje 5 pn, mi zależy też jeszcze jakie trofea opłaca się uczyć zbierać. O dokładne sumy mi chodzi :)

0 użytkowników
Do góry