Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401996 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401996

Odpowiedzi 14149

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wonsz usuniecie magic dmg nie wchodzi w ogóle w grę, wy cały cza patrzycie na pryzmat zbugowanego dmg który jest fixed i skalować się będzie 1:1 nie do 10 ja kto ma miejsce obecnie

Balans od początku jest robione pod te bronie i tak dalej będzie aby graczy mogł ruszyc dalej musi miec magiczne bronie i spory zapas inta którego nagminnie olewać mimo ze to najważniejsza statystka po sile dla woja jak i dla każdej innej klasy.

Obecnie jest wdrażany fix balansujący który doprawia resy mobów co zaprezentował Thompson, gwarantuje ze poziom trudności skoczy jeszcze bardziej dla nich których juz teraz jest nie do przeskoczenia.

Stonnos niby jak to chcesz zdobyć przed szponem? klinowaniem inubisa w drzewie to oznaka tego ze jest się słabym graczem dla mnie to się równa god mode  

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Jeszcze zgłoszę coś dotyczące tekstu. Przy tworzeniu mikstur wytrzymałości mamy opcję Misktura wytrzymałości (3 serafisy) i Mikstura wytrzymałości z 5 serafisów. Można by je ujednolicić jakoś.

Szczeery

Szczeery

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie zadania z mieczem z czarnej rudy. Gdzie mogę znaleźć rudę? Podobno Ur-Thrall mówi gdzie jest ale nie mam takiej opcji dialogowej u niego. Miecz wiadomo do czego potrzebny a przy okazji chce ulepszyć na maxa zbroję ŁS.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Mam pytanie odnośnie zadania z mieczem z czarnej rudy. Gdzie mogę znaleźć rudę? Podobno Ur-Thrall mówi gdzie jest ale nie mam takiej opcji dialogowej u niego. Miecz wiadomo do czego potrzebny a przy okazji chce ulepszyć na maxa zbroję ŁS.
Ja kilka bryłek znalazłem w Dolinie Ciena.

Szczeery

Szczeery

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja kilka bryłek znalazłem w Dolinie Ciena.

Ja potrzebuję bodajże 14. 5 na miecz i 9 (chyba) do ulepszenia zbroi, a moje dawne zapasy się wyczerpały. :/

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Da się zdobyć Ciężki Pancerz Łowcy Smoków w 4 rozdziale?
Spróbowałem kodami dla zabawy dostać się do almanachu, przeczytałem, poszedłem do Benneta i...

Czemu UNM? I ten pancerz ma hełm, Bennet nie może nas nauczyć go ulepszać.

Zczitowałem sobie też HP na 3000 by zobaczyć Pancerz Pana Cienia... On też ma hełm, więc się nakłada hełm ze zbroi i hełm oddzielny :P

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ogólnie ja bym zrobił tak podniósł siłe i obrone do elit i dał ich więcej, oraz pewna zmiana ze np. w 1 rozdziale musimy mieć minimum 500  hp zeby dac rade, w 2 min. 1000 hp i tak dalej. bronie trzeba tez zbalansować ak jak mowilem bron od innubisa jest do zdobyc przed szponem i zadaje 500 dmg a szpon mniej a musimy dużo zwiedzić by go zdobyc, uriziel trzeba poprawić i jak bd gadac w sw z tym nekramanta to dodac demonow  i szkieletow najlepiej tych z zbroja czarna i może tez krukowi dodac eskortę bo tu wystarczy na niego wir i po nim. oraz dodajcie wkoncu moliwosc wyboru okien dialogow w instalacji bo te z 3 sa paskudne. :P

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

logow1

logow1

Użytkownicy
posty133
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie znajde gdzieś jakąś zbroję w 2 rozdziale dla łucznika ? gram na patchu 1.3 i mam 61 zręczności ;)

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zbroja z plytek pancerza pełzacza chyba z 80 zreki trzeba

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

mojsmietnik

mojsmietnik

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś limit dziennych przywołań? Bo tak sobie wesoło biegam przez całą mapę, przyzywając co chwila po kilka szkieletów, aż tu nagle w jaskini koło kamiennego kręgu szkielety się obraziły. Jest animacja rzucania czaru, ale nie zżera nic many no i nie pojawia się żaden szkielet. Wpisałem więc kodem jakąś odległą datę i wszystko było już w porządku, więc czy to rzeczywiście chodzi o to że w jednym dniu mogę stworzyć tylko x szkieletów czy to coś innego? 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
@Stonnos111

Przecież napisałem, że są wzmocnione i to bardzo. Trupy również podrasowane. Smocze zębacze to już nie to samo co kiedyś. Wszystkie silniejsze potwory są wzmocnione. Panowie cienia też są wzmocnieni, no ale co z tego skoro wy bugujecie 'śmierć ożywieńcom'. Może najlepiej mu dać nieśmiertelność do któregoś rozdziału... albo zmienić po prostu położenie tej broni. Jeśli chodzi o okna dialogowe to już nie do mnie.

@mojsmietnik

W skryptach znalazłem coś takiego i się zastanawiałem, czy faktycznie jest limit przywołań. Jak widać na twoim przykładzie jest taki limit.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Limit na przywołania jest na pewno bo grałem nekro i nie dało rady przywoływać w nieskończoność. Co do podrasowania dobry pomysł, w późniejszej fazie gry wbijałem w środek sporej grupy orków i rzucałem śmiertelną falę bez zbytniego uszczerbku na zdrowiu, miałem na sobie szmatki maga a nie jakiś wzmocniony pancerz . Co do możliwości zdobycia broni na trupy to jakie trzeba mieć staty żeby złożyć Inubisa w walce na miecze ewentualnie z łuku/kuszy?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Praktycznie maksymalne konwencjonalna walka z nim jest możliwa dopiero w r5 nie da się go wcześniej zabić, to co tutaj jest wypisywane to jest zabijanie za pomocą bugów gry normalnie postać w r2 nie jest wstanie go drasnąć zbyt małe staty, pomijam miecz na trupy bo tylko ta metoda daje możliwość ubicia go przed r5.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mojsmietnik

mojsmietnik

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdziłem sobie te przywołania i wygląda to tak że można przyzwać 25 szkieletów dziennie, za to kamiennych strażników można w nieskończoność tudzież do jakieś bardzo dużej liczby (poddałem się jak miałem ponad 50) . 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Sprawdziłem sobie te przywołania i wygląda to tak że można przyzwać 25 szkieletów dziennie, za to kamiennych strażników można w nieskończoność tudzież do jakieś bardzo dużej liczby (poddałem się jak miałem ponad 50) .

To zależy od konkretnego zaklęcia oraz kręgu magii.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Witam mam pytanie.. Ciekawi mnie to dość ale nie mam pojęcia, może wy znacie odp. Mianowicie skąd taki zwykły karczmarz jak Orlan wziął miecz Blizny i łamacz kości Szakala ? Dopiero dziś to zauważyłem lecz nie ma z nim żadnych dialogów na ten temat.. A może są lecz jestem w za wczesnym etapie gry.. jestem w 1 rozdziale bo niedawno zacząłem znów od nowa grać. Ale co do pytania byłbym wdzięczny za odp bo bardzo mnie to ciekawi ;)

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Po prostu to są dodane bronie żeby lukę zapełnić. A że się nazywają tak... nie ma z tym żadnej historii.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mam pytanie. Jestem w siódmym rozdziale i nie wiem w jakim miejscu w Górniczej Dolinie mogę znaleźć Baal Netbeka ?

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Jestem w siódmym rozdziale i nie wiem w jakim miejscu w Górniczej Dolinie mogę znaleźć Baal Netbeka ?
Klasztor zmiennokształtnych.

0 użytkowników
Do góry