Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3993984 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3993984

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Co do jaj. W drugim rozdziale można obrabować wszystkie Smoki poza Błotnym. Zabieramy jajo, idziemy do Lee, mówimy że jaszczurki roznoszą jaja i w 4 rozdziale należy łazić po wszystkich jaskiniach w Khorinis

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobra zauważyłem to, jajo u ognistego smoka bo poszedłem wilkiem po mieczyk :P

Klucze hmm jeden da ci Kliff do skrzyni ryżowego księcia drugi da ci wilk :P
W skrzyni ryżowego księcia jest klucz do drugiej skrzyni gomeza :P

Ale wy macie problemy i to wynikają one z waszego lenistwa co za problem kupić 50 strzał i się przekimać u bospera i kupić next i tak ok można zmarnować se 1h grania i mieć zapas strzał do końca gry :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam problem kiedy/jak mam podać tą miksturę fortuno? Za każdym razem mi on ginie. Trzeba zrobić coś jeszcze?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Idź do Engora i naucz się wyciągania wydzieliny z żądła czy coś takiego

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Tizgar
Dobra zauważyłem to, jajo u ognistego smoka bo poszedłem wilkiem po mieczyk

Klucze hmm jeden da ci Kliff do skrzyni ryżowego księcia drugi da ci wilk
W skrzyni ryżowego księcia jest klucz do drugiej skrzyni gomeza

Ale wy macie problemy i to wynikają one z waszego lenistwa co za problem kupić 50 strzał i się przekimać u bospera i kupić next i tak ok można zmarnować se 1h grania i mieć zapas strzał do końca gry
Strzały te są dwa razy droższe niż normalne.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I ? gold nie jest problem w tej grze od 2 rozdziału ja mam obecnie ponad 50k i zasadniczo jedyne na co mogę tam poważnie straci np 10k to te dodatkowe recki :P
Samo przekopanie kopalni złota bandytów i sprzedanie bryłek crimsonowi da ci tyle golda ze kupisz bardzo pokaźny zapas strzał i jeszcze zostanie reszta :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wchodzę do Jakrendaru, wszystko poza skończeniem misji zabicia Canthara, bandytów w latarni i Joe co było dostępne w 1 rozdziale zrobiłem. Pytanko: przed drugim rozdziałem coś warto mi zrobić tj. iść z kimś pogadać, kupić coś czy jak żeby mi nic nie przepadło ;)
Mam aktualnie tylko 240 hp ;/ ale mam jakieś 9000 złota i jeszcze nie sprzedałem skór, pazurów i kłów więc mam trochę kasy. W takim razie polecacie mi pzed drugim rozdziałem jakąś "żywność kupić" lub coś żeby podnieść trochę hp ale żeby aż tak dużo kasy nie zmarnować . A może wszystko co się da kupić z żywności? ;p pytam się bo nie mogę rozkminić jak wy osiągacie tyle hp tak wcześnie ;p

ponawiam bo widzę, że wszyscy zajęli się czymś innym ;p

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta zrób bandytów w latarni jacka i joe :P proste nie

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Najlepsze receptury zaczynają się pojawiać od II rozdziału.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Także jedzenie daje duży bonus do hp.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Tizgar po Twoich wypowiedziach wnioskuję że łuku używasz jako radaru, ewentualnie jak coś jest silniejsze to hop na co kolwiek byle by przeciwnik Cię nie ruszył a wtedy katujesz delikfenta. Ja jako że dopiero od 3 rozdziału gram w miarę dobrym Łucznikiem ( 200 zręczności, 100% Łuk i dmg z Łuku 180) to pozwól że wyjaśnie Ci jak działa Łucznik. Otóż, to że mając 100% w Łuku = trafienie za każdym razem to mit, bo nawet gdy masz przeciwnika na zasięgu czaru to zawsze istnieje szansa że cel odskoczy, zmieni tor biegu i już tracisz strzałe. Na Poszukiwacza schodzi mi 4 strzały (oczywiscie celne) z zaskoczenia wychodzi 3, na Orka wojownika w Khorinis 3 na Elite 4 na Herszta czasem 4 a czasem 5-ata na dobicie,  Jaszczurki na 3. W GD do każdego wymienionego stworzenia dodaj +1 (są silniejsze ale i więcej expa leci) do tego dochodzą trofea żeby mieć kase. O ile Wilki padaja na strzał o tyle Cieniostwór czy Smoczy Zębacz już na 2. Ja jako że jestem już na początku 4 rozdziału i aktualnie mam 46 lvl to musialem natłuc mnóstwo stworzeń. Dalej, im dalej stoisz od celu tym mniejsza szansa na trafienie. Jeżeli mówimy o jednym przeciwniku to spoko luz podchodzisz i nie ma szans na dobięcie do Ciebie ale od 3 rozdziału nic nie chodzi w pojedynkę a już na pewno nie orkowie tak więc im dalej staniesz tym wiecej czasu na skasowanie grupy np 5 osobowej ale zanim trafisz pierwszy raz czasem trzeba wykorzystać nawet do 20 strzał. Oczywiście można wczytywać grę po każdej zmarnowanej strzale ale gdzie tu jest przyjemność z grania nie mówiąc już o samym sensie. Dochodząc do sedna sprawy chcę Ci uświadomić ze marne 4k strzał na rozdział to taka granica minimalna. Jedna strzała to 2 golda a 4k to 8k golda. Niby nic ale jak jest sie na etapie gdzie 5+ do jakiejś statystyki to 4,5k golda to czasem ciężko jest związać koniec z końcem a skoro Łuk Cienia wymaga 2x drozszych strzał a zadaje tylko 10 dmg wiecej to gdzie tu jest sens? Pewnie moja paplanina i tak nic nie da bo żeby się przekonać jak to jest to musiał byś pograć Łucznikiem ale myślę że to da Ci jakiś zarys sytuacji. Wiec proponuje zakończyć ten spór bo do niczego i tak to nie prowadzi

Co do Jarka to widzę że musze zrobić reinstal gry bo nie mogę nadal się tam dostać. Najbardziej boli mnie brak złota bo chwilami nawet nie mam za co strzał kupić już nie mówiąc o rozwijaniu postaci. Poza Orkami i Szkieletami nie mam nic do ubicia, może czasem trafi sie jakiś Poszukiwacz

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja gram wojem bo lubię z kimś walczyć a nie zabijać go zanim on coś zrobi łuk czy kusza to tylko na trutnie bo trują :P
Wiem jak działa łuk i kusza sam ta mechanikę opisałem i 100% daje zawsze szanse na trafienie z każdej odległości z której widzisz cel ofc to ze npc czy potwor może się ruszać jest logicznie i każdy to wie, gothic niema auto namierzania strzały w loci ze ta nagle skręci jak fireball w 3 :P

Wybacz ale jak i w nk tak i w returnie uczysz się za pn tylko do 90 wiec wtedy koszta są ledwo 1500 nie mityczne 4,5k wiec problem typu 8k w 4 rozdziale to problem typu 100 golda w 1 :P wiec gold i koszt strzał nie jest żadnym problemem :P

Twoim problem w tym wszystkim jest rozwój postaci grasz łucznikiem od 3 rozdziału masz 200 zręczności coll jak dobrze pamiętam macius gra od początku i tyle zręczności miał juz w 2 lub na początku 3

Łuk cienia wymaga ledwo 140 zręczności :P ucząc się do 90 i zakładając biżuterie ma się już 125 a ze mam już 90 nauczone to jedziemy na bonusach na obecna sytuacja jaka teraz stworzyłem mamy już 2 rozdział 180 zręczności :P not bad :P wszystko co nie jest nieumarłym mamy z głowy :P

A i to nie jest spor to raczej ciekawa dyskusja w której obie strony maja ciekawe argumenty :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dość powiedzieć, że ja na 38 lvl będe miał powyżej 300 zręczności.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Tizgar aktualnie płace 4,5k i 15 PN za +5 do siły. Jak chcesz zrobie screena i wrzucę jutro bo dzisiaj już serio nie chce mi sie kompa odpalać. Ja trochę zapieprzyłem sprawę ze zręcznością bo poszedłem w bonusy już na 64 zręczności bo w 2 rozdziale chodzenie z Łukiem Kompozytowy to samobójstwo. Ja serio już mam tylko 4k golda a siły tylko 76 czyli zeby iść w bonusy potrzebuję ok 12k golda a biorąc pod uwage że zostało mi tylko 250 strzał to może być nie ciekawie... Ratuje mnie chyba tylko Jarek i sprzedaż bryłek złota. Mógł bym się skupić na Opiekunach ale muszę nauczyć sie Języka Demonów ale bez Ambasadora do Kreola sie nie dostanę bo w co bym sie nie przemienił to zdechlaki mnie atakują.
Teraz coś mi sie przypomniało. Ktoś tu pisał o hełmach.ja jeszcze żadnego nie znalazłem. Poda ktoś namiary na nie? I jest coś dla Maga? Bo hełm kojarzy mi się raczej z Paladynem czy Najemnikiem

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
Tizgar aktualnie płace 4,5k i 15 PN za +5 do siły. Jak chcesz zrobie screena i wrzucę jutro bo dzisiaj już serio nie chce mi sie kompa odpalać. Ja trochę zapieprzyłem sprawę ze zręcznością bo poszedłem w bonusy już na 64 zręczności bo w 2 rozdziale chodzenie z Łukiem Kompozytowy to samobójstwo. Ja serio już mam tylko 4k golda a siły tylko 76 czyli zeby iść w bonusy potrzebuję ok 12k golda a biorąc pod uwage że zostało mi tylko 250 strzał to może być nie ciekawie... Ratuje mnie chyba tylko Jarek i sprzedaż bryłek złota. Mógł bym się skupić na Opiekunach ale muszę nauczyć sie Języka Demonów ale bez Ambasadora do Kreola sie nie dostanę bo w co bym sie nie przemienił to zdechlaki mnie atakują.
Teraz coś mi sie przypomniało. Ktoś tu pisał o hełmach.ja jeszcze żadnego nie znalazłem. Poda ktoś namiary na nie? I jest coś dla Maga? Bo hełm kojarzy mi się raczej z Paladynem czy Najemnikiem
Hełm łaska innosa znajduje się w sarkofagu w jaskini z bossem golemów oraz królową pełzaczy obok piramid w Khorinis.

Psalm 19

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
kapelusz znajduje się w krypcie ze szkieletami-goblinami,zombie też tam są (tej nie daleko gospody Orlana,koło jednego teleportu) 
hełm (nie pamiętam nazwy znajduje się w miejscu gdzie w podstawce była smocza zguba(w sarkofagu)
hełm łaska innosa znajduje się w tej jaskini z młotem Tarakota w sarkofagu(jest fajny i świecie )
hełm łowcy smoków znajduje się lodowej krainie w GD siedzi na nim lodowy smok
i lider tańczących pingwinów znajduje się w wieży na zapomnianej wyspie (tej do,której dostajemy się teleportem)nie polecam zakładania go,ponieważ nie da się go zdjąć i postać cały czas tańczy

Z hełmów to tyle,w każdym razie ja więcej nie znalazłem

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
O.o byłem w tej jaskini koło teleporu i nie było tam zadnego hełmu. Hymm... Chyba gram na jakieś starszej wersji. Dobra jakoś to przeżyje ale zapytam z ciekawości,  dają coś konkretnego te hełmy, czy tylko "wyglądają"?

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dają obronę przed bronią inne przed strzałami a kapelusz chyba +2 przed magią

A sprawdzałeś może w sarkofagach ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
O.o byłem w tej jaskini koło teleporu i nie było tam zadnego hełmu. Hymm... Chyba gram na jakieś starszej wersji. Dobra jakoś to przeżyje ale zapytam z ciekawości,  dają coś konkretnego te hełmy, czy tylko "wyglądają"?
Musisz przekręcić taki słupek w małej piramidzie aby wejście do drugiej części jaskini się odblokowało. Ponawiam pytanie gdyż brakuje mi właśnie tych 4 % do maxa w łucznictwie : odnośnie kamiennych tabliczek : "2 cebule w stos skarb w lodzie Smoka" - szukam w skarbie smoka i nie moge znależć. Ktoś wie gdzie dokładnie znajduje się ta tabliczka?

Psalm 19

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Znalazłem tylko Czarną Rude i chyba jedno ręczny i dwu ręczny miecz Paladyna. Jeżeli one otwierają się jakimiś przełącznikami to ja mam starą wersję moda bo sam się dziwiłem że nie ma nic sensownego i przeszukałem tą jaskinie niemal że centymetr po centymetrze. W sumie to i tak zadna strata
Maciuś o tej jaskini to ja wiem. Wyczyściłem wszystko poza tym bossem golemem. Co do tabliczki to chyba chodzi o skarb Smoka. Wiem że na bank jest tam tabliczka ale nie pamiętam do czego. Zgarnąłeś tą z za gospody Martwa Harpia? Dodaje chyba +2. Z resztą mi wlasnie brakowało chyba 2% ale to się szybko 'dostrzelało'  tak że i Tobie się samo dobije

0 użytkowników
Do góry