Ja gram wojem bo lubię z kimś walczyć a nie zabijać go zanim on coś zrobi łuk czy kusza to tylko na trutnie bo trują
Wiem jak działa łuk i kusza sam ta mechanikę opisałem i 100% daje zawsze szanse na trafienie z każdej odległości z której widzisz cel ofc to ze npc czy potwor może się ruszać jest logicznie i każdy to wie, gothic niema auto namierzania strzały w loci ze ta nagle skręci jak fireball w 3
Wybacz ale jak i w nk tak i w returnie uczysz się za pn tylko do 90 wiec wtedy koszta są ledwo 1500 nie mityczne 4,5k wiec problem typu 8k w 4 rozdziale to problem typu 100 golda w 1
wiec gold i koszt strzał nie jest żadnym problemem
Twoim problem w tym wszystkim jest rozwój postaci grasz łucznikiem od 3 rozdziału masz 200 zręczności coll jak dobrze pamiętam macius gra od początku i tyle zręczności miał juz w 2 lub na początku 3
Łuk cienia wymaga ledwo 140 zręczności
ucząc się do 90 i zakładając biżuterie ma się już 125 a ze mam już 90 nauczone to jedziemy na bonusach na obecna sytuacja jaka teraz stworzyłem mamy już 2 rozdział 180 zręczności
not bad
wszystko co nie jest nieumarłym mamy z głowy
A i to nie jest spor to raczej ciekawa dyskusja w której obie strony maja ciekawe argumenty