Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3995355 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3995355

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
1, Jest tam boss - nergal.
3. Na wyspe etlu się idzie po jarkendarze kiedy porozmawia się ze złotym smokiem a następnie z xardasem. Należy tam zdobyć pewien artefakt. Nie ma innego sposobu aby się tam dostać. ktoś pisał, iż trzeba mieć 100 zręczności aby okraść hagena z tego klucza.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no tak ale jak wejśc do etlu i doliny cieni oraz skąd złoty smok ;d

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: kwazi231
no tak ale jak wejśc do etlu i doliny cieni oraz skąd złoty smok ;d
Tak jak już pisaliśmy musisz okraść hagena z klucza...Wejście na wyspe etlu znajduje się niedaleko czarnego trola, w jaskini obok grupki zbieraczy bagiennego ziela z bractwa. A do złotego smoka dostaniemy się kiedy zabijemy kruka i wejdziemy do teleportu.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty170
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: kwazi231
Mam kilka pytanek ;)
1.Co jest w budynku za młodymi trollami? Zrobiłem save, włączyłem Marvina i za pomocą przycisku "k" wszedłem tam lecz od razu padłem ;d
2.Spotkałem się na forum z czymś takim, trochę poczytałem, poprzeglądałem w filmikach na yt- "let's play returning" i dalej nie wiem to co chciałbym. Nie zdradzajcie wszystkiego ale powiedźcie mi kiedy się wchodzi, co tam jest, bo nie wiem z jakim poziomem tam iść i jak wejść do: Doliny Cieni, Zapomniana Wyspa i Fort Azgan (wiem tylko, że to jest koło siedziby bandytów Dextera)
3.W Let's play returning widziałem jakąś Wyspę Etlu czy jakoś tak. Też chciałbym wiedzieć kiedy tam się wchodzi i co tam jest oraz czy jest inny sposób niż kradzież Hagenowi klucza (na filmiku widziałem ten sposób lecz nie mam zręczności więc mu nic nie ukradnę)
4.Miecz Uriziel-gdzie jest ;) wyczytałem, ze to ma związek jakiś z Gothic 1 (wiem, ze tam był i zgaduję, że pewnie gdzieś w Górniczej Dolinie) ale ja w Gothica 1 grałem bardzo dawno temu i to tylko raz nie do końca przeszedłem, bo dopiero w Gothica 2 zacząłem grać więcej ;)
5.Sprawdzałem wasze zapisy na forum i pytanko: skąd tyle hp? 0_o wiem, że jagody dają, miksturki ale po 800 w 3 rozdziale?

Nie piszcie wszystkiego, bo nie będzie dla mnie żadnej niespodzianki ale boję się, że przegapię te rzeczy dlatego chcę coś o ty wiedzieć ;)
1. Tak jak napisano, jest tam boss - nekromanta. Aby się tam dostać musisz zdobyć klucz który ma upadły paladyn Inubis z krypty za farmą Onara.
2. Wszystko to wyjdzie z fabuły, po prostu graj.
3. jw
4.Jest w świątyni Śniącego - jest to naprawdę długa linia questowa, związana z orkami, miastem orków - wszystko wyłapiesz z fabuły.
5. Po prostu jest tego baaaardzo dużo ;)

W razie problemów, zapisz sobie ten link. Ja korzystałem z tego:
http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fforum.worldofplayers.ru%2Fforumdisplay.php%3Fs%3D2eb2971c7ca67df908f5f0e41aad958b%26f%3D478

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
BeziJuve dał wystarczające odp :P

kilka spraw znowu i pewnie znowu wiem a nie mam pewności

1. Najgłupsze pytanie świata, wiadomo nie ważne jak i kiedy wejdziemy do gd zawsze będzie noc mogę se od razu walnąć zula w śpiwór pod drzewem i zrobić dzień ? ( nie wiem może return jest na to wrażliwy i tylko w zamku mogę kimać przy pierwszej wizycie )
2. Questa od zigosa z failowałem wiadomo ring + 15 silą i zręczność jest dużo lepszy niz 200 expa ( mogę sprzedać ten bezużyteczny juz amulet zigosa :P )
3. Prezent dla hanny poprawna kolejność gadania to ( Gaspar Andre Hakon Abigail Gaspar Coragon Joe Andre Abigail Hakon ) czy może jakaś inna Bo narazie pogadałem  z gasparem andre i hakonem i teraz do abigail czy przed nią ktoś jeszcze bo nie chce zapierdalać 5 razy w kolko do jarka :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jak masz śpiwór to możesz się przespać i będziesz miał dzień. Ogólnie nie wiem czy teraz musi być noc jak wchodzimy pierwszy raz do górniczej doliny - już nie pamiętam jak było w moim przypadku...
2. Czemu tylko 200 expa? Jak powiesz zigosowi, że zabiłeś fellangora to dostaniesz 1000 expa. W etlu przemieniając się w pewnego typka jeszcze dodatkowe 100 expa a więc dostaje się wsumie 1300 expa jeżeli zabijemy kameleona. Fellangor daje tak jak juz wspomniałeś pierścień dający + 15 do siły i zręczności jeżeli gramy wojownikiem lub pierścień dający + 40 many i hp jeżeli gramy magiem. Ja grając gury nie wachałem się ani sekuny i wolałem go zabić :)
3. Podana przez ciebie kolejność odwiedzanych osób wydaje się prawidłowa.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To i tak dalej pierścień jest lepszy :P w przypadku woja lub łucznika ty grasz guru wiec 40 hp i many to lipa ale 15 siły i zręczność jako jeden  dla woja czy łucznika jest ze 100 razy lepszy niż marne 1500 expa które na końcu gry o niczym nie przesadzi :P

Ale moje pytanie w tym temacie  brzmiało czy mogę sprzedać amulet zigosa który teraz i tak jest dla mnie bez użyteczny  decyzje ze chce pierścień już podjąłem wczoraj :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Mozesz sprzedac ja go nosilem do konca gry w wozie ciagnietym przez muly ktory bezi ma ale go nie widac. juz ci sie w niczym nie przyda.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Gdzie jest klucz do pomieszczenia z dźwignią otwierającą bramę do zamku w GD? Chyba że jest inny sposób żeby wyciągnąć paladynów z miasta

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty170
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar - już teraz nie pamiętam dokładnie, ale Returning chyba wprowadził małą zmianę i do GD wchodzimy o czasie gdy wchodzimy -> nie przerzuca nam na środek nocy ( tak mi się coś kojarzy )

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Powinien mieć go strażnik bramy głownej, knecht stojacy obok drzwi do pomieszczenia z dźwignią. Trzeba go pobić albo okraść.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy dostaje się misje od myśliwych z zabiciem bossa cieniostwora? Oraz co trzeba zrobić aby zuris sprzedawał bełty / strzały do magiczego / ognistego łuku i kuszy?

Psalm 19

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty170
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Misja ta jest w III albo IV rozdziale - nie pamiętam już dokładnie w którym.

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam ponownie znów mam kilka pytań:
1.Chodzi o 2 zadanie dla Opiekunów zdobyłem księgę z klasztoru i mam wszystkie składniki oprócz CZarnej Perły jakieś pomysły skąd ją wziąść???
2.Zadania Skóry dla Groma chodzi o 2 skóry Trolla dla Groma. Taki problem zabiłem 2 młode trole, ale przez przypadek opchłem je chyba Alfredowi czy komuś tam z obozu myśliwych i teraz pytanie czy w Khorinis są jeszcze gdzieś Trole czy spotkam je dopiero w JArku i GD??
3.Chodzi o Gildie Zabójców warto do niej dołączać bo mam spore wątpliwości. Jak wy wybraliście???
4.Zaciekawiło mnie ta kwestia o Złotym Smoku, jeśli dobrze zrozumiałem spotkać go można po zabiciu Kruka i gdzieś się trzeba teleportować.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Taiczo
Witam ponownie znów mam kilka pytań:
1.Chodzi o 2 zadanie dla Opiekunów zdobyłem księgę z klasztoru i mam wszystkie składniki oprócz CZarnej Perły jakieś pomysły skąd ją wziąść???
2.Zadania Skóry dla Groma chodzi o 2 skóry Trolla dla Groma. Taki problem zabiłem 2 młode trole, ale przez przypadek opchłem je chyba Alfredowi czy komuś tam z obozu myśliwych i teraz pytanie czy w Khorinis są jeszcze gdzieś Trole czy spotkam je dopiero w JArku i GD??
3.Chodzi o Gildie Zabójców warto do niej dołączać bo mam spore wątpliwości. Jak wy wybraliście???
4.Zaciekawiło mnie ta kwestia o Złotym Smoku, jeśli dobrze zrozumiałem spotkać go można po zabiciu Kruka i gdzieś się trzeba teleportować.
1. Czarną perłe dostaniesz otwierając co drugą drogocenną szkatułke z klejnotami lub możesz ją znależć w którejś z kolei muszelce.
2. W Khorinis są tylko dwa młode trolle i jeden czarny reszta w jarku i górniczej dolinie.
3. Zdecydowanie warto dołączyć do gildi zabójców.
4. Dobrze zrozumiałeś.

Psalm 19

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Maciuś
Kiedy dostaje się misje od myśliwych z zabiciem bossa cieniostwora? Oraz co trzeba zrobić aby ignaz sprzedawał bełty / strzały do magiczego / ognistego łuku i kuszy?
Pisałem... trzeba mieć łuki i kusze wtedy uczy ^^

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W siodmym rozdziale jest dosyc ciekawy bug. otoz jak wzielismy biffa na statek i on z nami poplynal i wrocilismy do khorinis oczywisciie rozbijajac sie o wszystko po drodze i gubiac zloto. on pojawia sie na farmie onara . udaja sie do gd i informujac lowcow o ratunuku itd on znowu pojawia sie na farmie onara z czego pojawia sie 2 biffow.

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. Zasadniczo to komu ja te ringa kruka mogę oddać bo przegadałem całe khorinis i jarek i u nikogo niema opcji dialogowej chyba ze to jest później albo ktoś w gd ? :P
2. Zeby okraść Hagen trzeba 100 zręczności a ile żeby parcivala z klucza do wiezy czy tam magazynu i czy te wartości są jako minimalne czy jako ze ta wartość daje 100% szansy na kradzież bo ja nie są minimalne to z wartość 90 zręczności tez ma szanse zapierdolić klucz hagenowi :P

Przypuszczam ze poziom na jakim gram tez będzie miał wpływ bo jeśli na sędziego czy saladrila trzeba było 70 zręczności a ja ich przy 35 okradłem bez większych problemów to zapewne to ze to BŁ to może mieć wpływ i będą niższe wymogi
Bo zasadniczo jeśli już pojawia się opcja kradzieży to znaczy ze istnieje pewna szansa za którymś tam razem ze się uda :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
1. Drax w gd za palisada.
2. Hagena to ja na trudnym majac 67 bodajze okradlem zawsze jest to losowe troche trzeba miec ale po 100 probach sie uda;)

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty170
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zasada kradzieży jest taka :
Weź losowego NPC agility numer którzy kradną i bierze losową liczbę umiejętności HS. Następnie porównywane są numery. Jeśli liczba NPC więcej YY powiedzie się, jeśli jest to mniej, NPC obvoruyut PC.

ważne jest, aby:
Można ukraść od nikogo i całkowicie z wszelkich środków, obrotności, prawda będzie musiał przeładować wiele, ale ogólnie rzecz biorąc, jest to możliwe.
Myślę że w sumie nie muszę tłumaczyć z polskiego translatora na polski xD

0 użytkowników
Do góry