Hubert w nk żeby zabić bagniaka styka 1 zwój deszczu ognia na kamiennego trzeba 2 na ognistego 1 demon na lodowego 1 deszcz ognia
Tu trzeba przywolanców użyć aby odwrócili uwagę a my mając 100% w 2h i urziela po kilku sekundach skończymy walkę pikus nie wiem jak ty biłeś w nk smoki ale każdy je bije według schematu ze zwojami ktory ci podałem bo jest najłatwiej i najsyciej ( ofc da się inaczej ale poco się męczyć )
Ofc ze nie trzeba o ile masz bron z lepszym zasięgiem a ze każdy ork ma zasięg 120 to jest bardzo mało broni w sumie tylko 3 Które spełniają normę walki bez zbroi w 1vs1 w przypadku tłumu to już lepiej miec zbroje lub inaczej paladyn na klatę 10 orkow nie weźmie nie wytrzyma tak długo aby ich zabić a łowca weźmie i przy duzej wytrzymałość ich zabije te 100 ochrony to robi wręcz kolosalna różnice tak jak mówiłem tu najwięcej walczysz przeciwko broni przeciw ogniu masz tylko smoki na które walczy się sposobem na jaszczury które zadaje 70 od ognia ze samej zbroi styka ochrona a magia to głownie poszukiwacze których sie blokuje i golem harpie ktore padają od zwojów zasadniczo dla wojoa liczy się zasieg bron i jak najwiecej ochrony przed bronią i pociskami
Tizgar nie wykręcaj się sposobami walki na innych potworów bo na wszystko jest sposob.... po prostu w Gothic 2 wkręcił się stereotyp, że Najemnik to najlepszy wojownik bo tylko może walczyć mieczami, łukami i kuszami a nic z magią....
podsumowanie:
1.paladyn i najemnik mogą u swoich nauczycieli nauczyć się równie dobrze walczyć 1h, 2h, kuszami i łukami
2.wszystkie klasy mają najlepszego nauczyciela siły-Erola
3.zbroje najemnika trzeba kupować i są dobre na "zwykłych" przeciwników, a zbroje paladyna na bardziej "wyszukanych" co moim zdaniem się redukuje
4.przypominam ci że mówimy o postaciu
wojownika więc nie marudź mi o zwojach bo ja równie dobrze mogę powiedzieć o magi paladyna, o "święceniu", poszanowaniu u innych i już Najemnik nie ma się czym wyprzeć