Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4392624 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4392624

Odpowiedzi 14149

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktos czy mozna uratowac tych cyganow z Doliny Cieni, cz oni  tak czy siak tam zostaną ?

Cassid

Cassid

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Wybaczcie, jeżeli to już wcześniej się pojawiło i zostało to rozwiązane, lecz stron jest na prawdę za dużo bym mógł sobie pozwolić na całkowite przeszukanie tego forum.

Prosta sprawa: uczę się umiejętności na farmie Onara "naostrzanie dwuręcznych mieczy". W ekwipunku posiadam potencjalny miecz do naostrzenia. Umiejętności mogę się dalej uczyć od tego samego gościa. Przy osełkach nic się nie dzieje. Co, w takim razie, robię nie tak?

EDIT: Ok, to teraz na dobrą sprawę dowiedziałem się o "ostrzu", które jest potrzebne do wykonywania tej czynności. Moje pytanie jest proste, jak przysłowiowy cep: skąd najłatwiej i najszybciej takowe "ostrze" zdobyć?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wybaczcie, jeżeli to już wcześniej się pojawiło i zostało to rozwiązane, lecz stron jest na prawdę za dużo bym mógł sobie pozwolić na całkowite przeszukanie tego forum.

Prosta sprawa: uczę się umiejętności na farmie Onara "naostrzanie dwuręcznych mieczy". W ekwipunku posiadam potencjalny miecz do naostrzenia. Umiejętności mogę się dalej uczyć od tego samego gościa. Przy osełkach nic się nie dzieje. Co, w takim razie, robię nie tak?

EDIT: Ok, to teraz na dobrą sprawę dowiedziałem się o "ostrzu", które jest potrzebne do wykonywania tej czynności. Moje pytanie jest proste, jak przysłowiowy cep: skąd najłatwiej i najszybciej takowe "ostrze" zdobyć?

Hakon sprzedawał 2 sztuki..

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W skrzyni obok Benneta też coś jest.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
Tych z doliny cieni raczej nie da się "uratować", natomiast wygląda to na w pełni zamierzone - po wszystkim można o nich pogadać z eks-duchami tak żeby żyli w zgodzie i pokoju, szef orków w mieście natomiast w żadnym momencie nie miał o nich dialogu.

Zrobiłem ostatnio zadanie z ucieczką Kliffa z zamku, i tak pomyślałem że chciałbym się dostać do tych skrzynek. Poradnik Warda mówi jednak o tym, że skrzynka powinna być w magazynie ryżowego księcia - natomiast tam gdzie w jedynce ryżowy książe był nie znalazłem ani jednej skrzynki (no, była jedna na dachu otwieralna wytrychem). Po przeszukaniu całego terenu byłego nowego obozu również nic nie znalazłem - znaczy znalazłem dokładnie jedną zamkniętą na klucz skrzynię, przy smoku, i klucza do niej jeszcze nie posiadam więc to nie powinno być to.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Zrobiłem ostatnio zadanie z ucieczką Kliffa z zamku, i tak pomyślałem że chciałbym się dostać do tych skrzynek. Poradnik Warda mówi jednak o tym, że skrzynka powinna być w magazynie ryżowego księcia - natomiast tam gdzie w jedynce ryżowy książe był nie znalazłem ani jednej skrzynki (no, była jedna na dachu otwieralna wytrychem). Po przeszukaniu całego terenu byłego nowego obozu również nic nie znalazłem - znaczy znalazłem dokładnie jedną zamkniętą na klucz skrzynię, przy smoku, i klucza do niej jeszcze nie posiadam więc to nie powinno być to.

Na jakim dachu? Spróbuj na poddaszu;) Skrzynia jest na pietrze... Musisz tam wyskoczyć. Ta przy smoku dotyczy czegoś innego.

Cassid

Cassid

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o "ostrze", to żaden handlarz zajmujący się kowalstwem czy sprzedażą broni, ani nawet skrzynia obok Benneta, nie posiada tego przedmiotu. Ktoś w ogóle używał już ostrzenia broni i mu to działało?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeciez Ostrza nie ma zaden z handarzy jestem tego pewien, jesli jestes najemnikiem to obok Harada jest kufer tam sąostrza, oraz prawdopodobnie w obozie andytow tam gdzie dexter :)

Oraz kilka ostrzy ma Darrion w Gorniczej Dolinie jak go pobijesz oraz w handu :)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeciez Ostrza nie ma zaden z handarzy jestem tego pewien, jesli jestes najemnikiem to obok Harada jest kufer tam sąostrza, oraz prawdopodobnie w obozie andytow tam gdzie dexter :)

Oraz kilka ostrzy ma Darrion w Gorniczej Dolinie jak go pobijesz oraz w handu :)

Kupowalem ostatnio od Hakona 2szt ostrza i 5szt stalowych pretow, moze ma wplyw na to, ze zabilismy dla niego tych bandytow, lub zostalismy czeladnikiem u Harada, nie wiem, ale kupowalem na pewno, wiec nie musisz utrzymywac zdania, ze zaden z handlarzy nie ma, raczej path 1.1 tego nie wprowadzil, ale owy handlarz na pewno ostrza mial.

co do pobicia, ja w NK kombinowałem z biciem tego robotnika za chatą Matteo, "pracownika" Carla(?), jak ostrzył broń atakowałem go, później bodajże używałem czaru zapomnienia i za kazdym razem mial 2szt ostrzy, ale to raczej cheatowanie jest i nie jestem pewien czy w Returningu to dziala, w NK poza "dodatkowymi efektami" zwiazanymi z ostrzeniem do niczego nie byly potrzebne..

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moze faktycznie ostrza sie pojawiaja gdy jestesmy czeladkikiem Harada, bo ja jestem u Constantina dlatego cofam tamto xd

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy

Chodzi Ci o Benneta czy o Harada? 2 ostrza sa w skrzyni w domu Harada oraz na wieży w GD

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O Benneta oczywiscie, przepraszam : D

Cassid

Cassid

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o te ostrza to faktycznie, w skrzyni Harada (w jego domu) znajdują się dwa ostrza, jednakże jestem czeladnikiem Bospera i żaden z handlarzy nie ma dla mnie opcji sprzedaży ostrzy. Podobnie jest ze skrzynią Benneta, w której ostrza również się nie znajdują, być może dlatego, że nie jestem najemnikiem? Nie wiem, w każdym bądź razie NA PEWNO są one w skrzyni mistrza kowalstwa.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Ostrza zdobywamy głównie z wytopu rudy, uczy nas tego Wąż, wydobycia nauczymy się od od Snipesa na farmie Lobarta  i Grimesa w GD. Radzę mieć przynajmniej 30 punktów w wydobyciu. Jakość ostrzenia zależy też od naszego zaawansowania w kuciu.

Bodajze była jakaś osoba, która wspominała o plusach i minusach graniem daną frakcją o "trudnych" czy łatwych początkach, mógłby ktoś gdzieś mnie pokierować, gdzie to było opisane, o ile było?

Znalazłem taki opis na ruskim forum : https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&tl=pl&u=http://worldofplayers.ru/threads/18802/&usg=ALkJrhhxkNE0iG7oYSIZcZ7Uut45U7TsgA

Osobiście odradzam paladyna bo w zwarciu jest gorszy od łowcy a jego magia to śmiech na sali.Guru też nie może się popisać zbyt dobrymi czarami(szczególnie w rebalance, w SnC troche to poprawili). Jako mag wody najdłużej musimy się męczyć jako nowicjusz.Reszta gildii jest mniej lub bardziej wporzo.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w obozie na bagnie trzeba byc guru lub strarznikiem aby wejsc do lorda hagena? na tym nowym spolszczeniu?

nike50m

nike50m

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktoś dlaczego Thorben nie chce mnie nauczyć otwiernia zamków? Mówi że muszę go przekonać że jestem uczicwym człowiekiem. Jestem już czeladnikiem u Bospera. Mam +1 u Innosa. Pomożecie?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
w obozie na bagnie trzeba byc guru lub strarznikiem aby wejsc do lorda hagena? na tym nowym spolszczeniu?

Tak

Wie ktoś dlaczego Thorben nie chce mnie nauczyć otwiernia zamków? Mówi że muszę go przekonać że jestem uczicwym człowiekiem. Jestem już czeladnikiem u Bospera. Mam +1 u Innosa. Pomożecie?

Musisz mieć 25 karmy u Innosa i wykonać dla niego zadanie z błogosławieństwem bogów. (albo uwolnić Elvricha) Ale radziłbym Ci zostać członkiem gildii złodziei. U nich masz dużo tańszą nauke

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tak

Musisz mieć 25 karmy u Innosa i wykonać dla niego zadanie z błogosławieństwem bogów. (albo uwolnić Elvricha) Ale radziłbym Ci zostać członkiem gildii złodziei. U nich masz dużo tańszą nauke

a zmienia to jakis patch min. rebalance.   czy te nowe spolszczenie?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie o jagody trolla, robi się z nich jakiś eliksir czy służą do jedzenia ?
W cmentarzysku orków po pokonaniu nieumarłego szamana i skorzystania z runy teleportu, którą miał znalazłem posążek Beliara, służy do czegoś ?
 Na plaży niedaleko fortu Azgan znalazłem klucz jednak po przejściu całej wyspy nie znalazłem pasującej skrzyni czy ktoś wie gdzie znajduje się skrzynia zamknięta na klucz ? + czy da się wejść do wieży w forcie Azgan bez mordowania paladynów ?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie o jagody trolla, robi się z nich jakiś eliksir czy służą do jedzenia ?
W cmentarzysku orków po pokonaniu nieumarłego szamana i skorzystania z runy teleportu, którą miał znalazłem posążek Beliara, służy do czegoś ?
 Na plaży niedaleko fortu Azgan znalazłem klucz jednak po przejściu całej wyspy nie znalazłem pasującej skrzyni czy ktoś wie gdzie znajduje się skrzynia zamknięta na klucz ? + czy da się wejść do wieży w forcie Azgan bez mordowania paladynów ?

Nie spotkalem zadnego przepisu więc jedz smiało. Ten posążek związany jest z zadaniem opiekunów. A ten klucz chyba nic nie otwiera. Też się nad nim zastanawiałem

0 użytkowników
Do góry