Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4028604 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4028604

Odpowiedzi 14149

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Uciekanie potworów uzależnione jest od poziomu twojej siły, im większa tym więcej potworów ucieknie od ciebie. Mam 134 siły i jak na razie uciekają ode mnie szczury, kretoszczury i ścierwojady reszta atakuje normalnie. Na uciekające potworki jest sposób taki - atakujesz je z łuku/kuszy  i jeśli potworek oberwie to cała banda przyleci do ciebie i będziesz mógł zaatakować je z mele.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
3. W czym dokładniej pomaga Gravo? W rozwiązaniu jakich ,,problemów"?

Gdy zrobisz zwykłe przestępstwo np. w mieście i idziesz do andre to płacisz grzywnę, ale gdy tych przestępstw będzie za dużo,  zbyt dużo świadków itp. to wtedy całe miasto chcę cię zabić gdy pójdziesz do andre i nie będziesz mogł w ogóle pokazywać się w mieście, właśnie od takich spraw jest Gravo

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czy do tego zalicza się tylko miasto czy także inne lokacje farmy, obozy (np.najemników) itp... ?

LET'S ROCK!

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakisch przeciwnikow lepiej uzywac broni siecznej a na jakich obuchowej?

Obuchowej używaj na kamiennych strażników(najlepiej sprawdza się przy tym młot adanosa). Obuchowa jest też dobra na jaszczury(choć może mi się wydaje?)
Siecznej zawsze używam na szybszych przeciwników np: zębacz ;)
W grach stosuję taką jedną zasadę: Broń obuchowa - Powolni, opancerzeni przeciwnicy itp, itd. Broń sieczna - Szybcy i słabo opancerzeni przeciwnicy :D

Przeciez Falk mowi co i jak na jakie potwory używac, opisuje czy uzywac obuchowej czy siecznej, luku czy kuszy :)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A czy do tego zalicza się tylko miasto czy także inne lokacje farmy, obozy (np.najemników) itp... ?
Do tego zalicza sie np :
Paladyni, najemnicy,magowie itd
Gdy za duzo przeskrobiesz to bedzie cos w stylu " Paladyni uznają cie za winnego (np) " i wszyscy chcą cię wyrżnąć :)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
W Slash'n'Crafcie 1.1 na co wpływa poziom trudności, prócz zdobywanego EXP'a?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W Slash'n'Crafcie 1.1 na co wpływa poziom trudności, prócz zdobywanego EXP'a?
Poziom trudnosci wplywa np. : na większą wytrzymalosc przeciwnika :)

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Zrobiłem zadanie dla 6 opiekuna, ale Abuyin nic mi nie mowi o lokacji 7 z nich. Czy 7 opiekun pojawia sie w pozniejszych rozdzialach?? (jestem w 3)

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem: Ucieczka Cliffa. Otóż powiedziałem mu, że możemy się udać do Obozu Sekty i teraz w poradniku czytałem, że mamy mu dostarczyć ciężki pancerz straży (jakbym miał się domyśleć, że akurat TEN pancerz, ale mniejsza z tym). No to idę do komnaty Garonda (znajdującej się dokładnie nad wielką dolną salą, patrzę do obu skrzyń, i nie mogę go znaleźć.

Wie ktoś gdzie dokładnie jest ten pancerz?

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Mam problem z Lutero. Wykonałem zadanie "Asystent", ten mówi, że musimy pozmawiać na troch ważniejszy temat, klikam "Dobrze, porozmawiajmy" i... nic.
Wracam do reszty opcji, czyli 1. Pohandlujmy i 2. Kto należy do gildii kupców?
Może mi ktoś powiedzieć, co nie gra?

Ponieważ następna misja odblokowuje się w 4 rozdziale, a ty pewnie jesteś w 3 :>.

Jestem w 4 rozdziale. Więc?

I poza tym, mam jeszcze problem z zadaniem: Ucieczka Cliffa. Otóż powiedziałem mu, że możemy się udać do Obozu Sekty i teraz w poradniku czytałem, że mamy mu dostarczyć ciężki pancerz straży (jakbym miał się domyśleć, że akurat TEN pancerz, ale mniejsza z tym). No to idę do komnaty Garonda (znajdującej się dokładnie nad wielką dolną salą, patrzę do obu skrzyń, i nie mogę go znaleźć.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
I poza tym, mam jeszcze problem z zadaniem: Ucieczka Cliffa. Otóż powiedziałem mu, że możemy się udać do Obozu Sekty i teraz w poradniku czytałem, że mamy mu dostarczyć ciężki pancerz straży (jakbym miał się domyśleć, że akurat TEN pancerz, ale mniejsza z tym). No to idę do komnaty Garonda (znajdującej się dokładnie nad wielką dolną salą, patrzę do obu skrzyń, i nie mogę go znaleźć.

Ja mu tam dałem pancerz z płytek pełzaczy. Grałem na wersji 2.1. I odprowadzic go do tego obozu mozna chyba tylko po zabicu wszystkich smoków.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ostatnio prawie w ogóle nie gram(brak czasu) to ponawiam pytanie, na które nikt nie odpowiedział. Jest może jakaś porządna zbroja wymagająca zręczność? Najlepiej na początku gry. Kurde dziwne by było gdyby takiej zbroi nie było, chociaż mogę się mylić bo siła to jednak pasujący wymóg, gdyż tą zbroję trzeba jakoś nosić na sobie - waga - siła, to się rozpisałem.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
je go do obozu zaprowadziłem w 2 rozdziale

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
je go do obozu zaprowadziłem w 2 rozdziale

Możliwe, że da się wczesniej. Juz nie pamietam dokladnie. Wiem ze ja go zaprowadziłem jak juz droga była oczyszczona;)

Ostatnio prawie w ogóle nie gram(brak czasu) to ponawiam pytanie, na które nikt nie odpowiedział. Jest może jakaś porządna zbroja wymagająca zręczność? Najlepiej na początku gry. Kurde dziwne by było gdyby takiej zbroi nie było, chociaż mogę się mylić bo siła to jednak pasujący wymóg, gdyż tą zbroję trzeba jakoś nosić na sobie - waga - siła, to się rozpisałem.

Przechodze gre drugi raz i nadal nie spotkałem takiej zbroi. Ktoś już mówil, że szaty magów nie mają wymagan. Więc zrób z siebie łucznika, który może mordować w nocy dzieki runie światła;)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem zadanie dla 6 opiekuna, ale Abuyin nic mi nie mowi o lokacji 7 z nich. Czy 7 opiekun pojawia sie w pozniejszych rozdzialach?? (jestem w 3)
w 4 rozdziale:)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma takiej, jedynie jak up napisal graj magiem i tyle, nie musisz uzywac run, mozesz mordowac z luków :)
A mag lucznik to wyjątek :)

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, z tymi poziomami trudności to jak jest? Mi się wydaje że jedyne co się różni to bonus jaki dostajemy od xardasa na początku, a cały mod jest identyczny pod względem trudności. Dobrze mi się wydaje? Jak nie to niech ktoś napisze co się jeszcze oprócz tego różni.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eeee wszystkim się różni obrażenia przeciwników, zdrowie przeciwników, doświadczenie zdobywane za nich ... A ponoć przy trudnych poziomach są dodawane przymusowe pułapki i brak nieograniczonego snu. Ja gram na średnim i jest dosyć ciężko choć możliwe do przejścia. Na tych wyższych na prawdę już się trzeba nagłowić jak to takiego wilka rozwalić na początku gry. Myślę że bez bugowania gry i innych tego rodzaju sztuczek nie jest możliwe przejściu ostatnich 2 poziomów trudności, chyba że na upartego męczyć tą grę 500h i powtarzać walki po 15 razy. Ale do takiego grania nie miał bym siły fizycznie ani psychicznie :)

LET'S ROCK!

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tylko exp się zmniejsza. Tylko.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak myślałem,dzięki loop.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry