Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4023669 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4023669

Odpowiedzi 14149

Cezarr

Cezarr

Użytkownicy
posty38
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O właśnie, a kto i w którym rozdziale uczy tej regeneracji? W sumie bardziej może wolałbym regenerację niż całkowite wyłączenie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Vatras w III rozdziale.

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
witam mam problem z zadaniem: przesyłka dla lariusa
od ball oruna

wiec: ide kolo ratusza do ogrodnika z nadzieja ze będzie linia dialogowa pt: nie wiesz jak dostac się do ratusza?

i włączam rozmowe gadam wszystko co mozliwe i tam nie ma tej lini dialogowej

i jak ja tera mam sie dostac do lariusa?

pomoze ktos
?
 nie sugerujcie z egram na kodach bo kodów to ja wgl nie zdzierże
i w kazda gre gram bez kodów

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
W podpowiedzi jest błąd, napisane jest, że wychodzi koło 18 z ratusza, a naprawdę pojawia się koło 13-14. W tych godzinach siedzi tam na ławce obok trenujących paladynów. Trzeba to poprawić w kolejnym patchu.;p

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ile potrzeba karmy u Beliara do szponu?

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
tylko ze mowie niemoge o tym pogadac z ogrodnikiem
wiec larius nie wyjdzie z ratusza to jak dostarczyc mu paczke? czy to bug ? jak temu zaradzić?

Cezarr

Cezarr

Użytkownicy
posty38
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
adas, z tym jest bug, mi o tym powiedział dopiero jak kiwnąłem mu głową(gildia złodziei), ale widziałem go tam jeszcze przed rozmową z ogrodnikiem, więc na pewno go tam znajdziesz.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
O ile mi wiadomo to larius wychodzi z ratusza od godziny 12 do 14 i siedzi sobie na lawce.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ON WYCHODZI I TAK, NAWET BEZ ROZMOWY :)  tak specjalnie duzymi)
Spij do poludnia i lec pod ratusz w przepasce  tyle.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie znajde broń "Gwiazda Nocy" (Siła 90 - Obrażenia 120)?

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
w tej świątyni na bagnach jak dobrze mi się wydaje

Karton

Karton

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
ja zręczności miałem 40 i komódki tuż przy śpiących się daje otwierać...
a tak bez obrazy... to jak się podkradasz...
Tak na marginesie, to jednak nie jest tak źle, jak masz kobietę obok...

Jak mam się podkradać xd??normalnie ;p istnieje jakiś inny sposób?

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie rozpisałby mi ktoś jak poziomy trudności mają się do siły i życia wrogów. Czy na średnim jest to 100% jak w normalnym gothicu czy może 110-120%. Łatwy to zapewne 80% czy się mylę?

PS: Czym się różni to, że odpalę z gothic startera Slash'n Craft V1.1 PL  od  ReBalance V2.1 PL

LET'S ROCK!

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Na najłatwiejszym to jest tak 110-120% standardowej nocy kruka, czyli tak 170% czystej dwójki ;)

A opisów różnic między S&C i Rebalance to tutaj jest multum, starcz poszukać.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli lepiej odpalać przez S&C tak?

PS: Granie na normalu będzie łatwe czy trudne? ;)

LET'S ROCK!

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Czy w rebalance 2.1 takze wytepuje alternatywne receptury na niektore mikstury? np. mikstura +6 mana z grzybów?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
xDominik 1.Granie na poziomie normalnym jest trochę trudniejsze, no dobra nieco więcej jak trochę trudniejsze od samego Gothica 2 z Nocą Kruka, tak więc optymalna opcja na przejście gry z modem jeśli grasz pierwszy raz.
2. Slash'n'Craft to nieco inna wersja moda, tam nauka trwa podczas walki daną bronią, itd., a nie za pkt nauki

Kurde, myślałem, że zbroja gildii zabójców wymaga zręczność, ale się zawiodłem, zostałem ich szefem, a tu klapa, ale chociaż zadania mam porobione. No nic, muszę szukać dalej zbroi na początek dla łucznika. : d Hmm, planuje wstąpić jednak do bractwa bądź najemników jako łucznik, mag ognia nie pasuje mi, no i znowu powtarzanie gry gildią, którą się kiedyś grało. Może mnie ktoś naprowadzić trochę na zbroję wymagającą zręczność?:-) Aha, no i jak najłatwiej zdobyć te 30% walki bronią dwuręczną bez straty pkt nauki? (jeśli wybiorę bractwo)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy Fernando po zadaniu związanym z listem polecającym dla Galahada będzie nam jeszcze potrzebny w dalszych rozdziałach. Chce go wydać straży jako osobę odpowiedzialną za handel bronią z bandytami a nie pamiętam czy do czegoś jest jeszcze potrzebny.

Do broni 2h jest książka dająca 5% ale kosztuje 5000 złota u Lutero, poza tym nie przychodzi mi nic innego do głowy jak wydanie ptk nauki albo nauka języka wieśniaków itp. 30% to nie problem ja bronią 1h w pierwszym rozdziale na rzeźniku mam już 40% (38% bazowe i 2% z broni).
Prosta zasada nie wydawaj ptk np co 5ptk tylko sposobem startujesz z bazowym 5% więc:
5%+1+1+1+1(9)+5 w razie jakbyś miał przeskok w większej ilości ptk nauki zawsze dzięki temu zaoszczędzisz kilka ptk na naukę czegoś innego.

Gdzie znajde broń "Gwiazda Nocy" (Siła 90 - Obrażenia 120)?

Jarkendar nie pamiętam jaki dom ale jest on na bagnach obok bazy bandytów, na straży są Kamienni Strażnicy więc proponuję Burze lub Deszcz Ognia, jednym czarem skosisz wszystkie golemy.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Baggio
Czyli coś w stylu Skyrim,, im więcej nawalam danym typem broni tym lepiej tym nawalam" ?

LET'S ROCK!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry