Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4434383 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4434383

Odpowiedzi 14149

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłem save i zacząłem kombinować ze szponem beliara. Wyczytałem, że trzeba się pomodlić do Beliara wcześniej rozmawiając z Xardasem. Z Xardkiem już raczej gadałem o tym bo opcji dialogowej nie mam chociaż nie pamiętam tej rozmowy (zaraz po wyjściu z Jarku byłem u niego i wykorzystałem wszystkie opcje dialogowe). Pomodliłem się do Beliara i zjawił się jego sługa. Ubiłem gada i nic się nie stało. Potem znowu się pomodliłem ale tym razem temu słudze oddałem Szpon Beliara to tylko dostałem 100 exp i cały czas obrywam czarami. Coś robię nie tak lub coś mi umknęło?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ponoć Opiekunowie uczą za darmo ale uczą tylko statów (siła itp) czy umiejętności też ( 1h itd)?  Dobiłem 46 lvl i za 5 siły drą ze mnie 6k golda...
Co do kradzieży kieszonkowej, otóż karma spada zawsze o jeden, nie ważne kogo okradamy. Może to być Mag albo zwykły obywatel. Dalej, jeżeli zostaniemy przyłapani ale sie wykręcimy to karma nie spada. Piszę o tym bo Gandalf napisał mi coś zupełnie innego :)
Żeby dobić do 50 lvl chyba będę zmuszony zahaczyć o pierścień wokół Zamku w GD, myślałem o wyczyszczeniu bagien w Jarku i Byłym obozie sekty ale bez ogarniętej broni dystansowej będę musiał zrobić sobie wiadro melisy...

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kwazi231 póki nie wykonczysz Sen'iaka to demony będą się pojawiać za każdym razem jak się modlisz u beliara. Polecam ogólnie poczytać:
http://thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=9

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: mateuszzxcv
Ponoć Opiekunowie uczą za darmo ale uczą tylko statów (siła itp) czy umiejętności też ( 1h itd)?  Dobiłem 46 lvl i za 5 siły drą ze mnie 6k golda...
Co do kradzieży kieszonkowej, otóż karma spada zawsze o jeden, nie ważne kogo okradamy. Może to być Mag albo zwykły obywatel. Dalej, jeżeli zostaniemy przyłapani ale sie wykręcimy to karma nie spada. Piszę o tym bo Gandalf napisał mi coś zupełnie innego
Żeby dobić do 50 lvl chyba będę zmuszony zahaczyć o pierścień wokół Zamku w GD, myślałem o wyczyszczeniu bagien w Jarku i Byłym obozie sekty ale bez ogarniętej broni dystansowej będę musiał zrobić sobie wiadro melisy...
Równie dobrze możesz to zrobić w 3, bo będziesz miał lepszy pancerz.
Nie sprawdzałem, ale raczej wszystkiego, Jak tam zawitam to co powiem, ale 90%, że za free :P

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Mógłbym to ogarnąć w III ale napisałem że nie wyjdę z II rozdziału bez 50 lvl, nie składam obietnic bez pokrycia :)
Żeby dobić te 4 lvl, pierścień ogarnę tak pobierznie bo innego pomysłu nie mam.
III rozdział ogarnę w max 2h, potem zrobię zadania dla Opiekunów i podciągnę dystans na szybkiego

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jeśli masz akro  to same zwoje ognistej strzały starcza na bagienne trutnie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Bez acro też się da, robiłem już tak sęk w tym że niemal wszystkie zwoje poleciały w I i na początku II rozdziału a nie mam gdzie ich kupić :)
Gandalf wiem bo już je wykupiłem i wykorzystałem :)
Nie możesz mieć pretensji, bo tak na dobrą sprawę to fabularnie jesteś chyba najdalej z osób udzielających się w tym temacie :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Nie wiem czy wiesz ale respawn jest w drugim. Jakieś 50% zwoji.

EDIT:
No i cp? Zadałem pytanie na poprzedniej stronie i wszystcy mieli je w dupie

Kenny
możesz nie mieć rudy

EDIT2
To dobrze

EDIT3
Co do karmy to ja tak mam. Może MO ma gorzej. Bo nie realne byłoby nabicie -150karmy okradjąc all i ani razu nie dając się przyłapać.

EDIT4
A skrypty?
Tam to musi być. Ale nie narzekam bo czarny troll sie mnie dyga. Szkoda tylko że npc i jaszczuroludszie nie mają do mniw szacunku.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kwazi231 póki nie wykonczysz Sen'iaka to demony będą się pojawiać za każdym razem jak się modlisz u beliara. Polecam ogólnie poczytać:
http://thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=9

Czytałem to wcześniej. Czyli najpierw muszę znaleźć sfery?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie oplaca się ulepszać inaczej szponu niż duszą sen'iaka, wtedy wejdzie Ci odrazu ostatni poziom ulepszenia bez straty punktow zycia, ale 2h szpon będzie mieć i tak max takie same staty jak Uriziel;) czyli 200dmg + 100błyskawice.

Jak się modlisz to masz w ogóle opcje "ulepsz szpon" ?

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I jeśli ją użyjesz pojawiają się demony rozumiem? Ale szponik się ulepsza tak że go możesz używać czy nie?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak i jeszcze mora ulartu

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I jeśli ją użyjesz pojawiają się demony rozumiem? Ale szponik się ulepsza tak że go możesz używać czy nie?

wtedy demony sie nie pojawiaja i szpona nosic nie mogę.
tylko przy normalnej modlitwie sa demony

+czytalem o mora ultaru ale nie wiem jak to zaczac ;x

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To pewnie masz za mało karmy u beliara by móc używać szpon. Bez niej nie da rady, Napisz ile masz:P

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Gandalf, widzę że w kwestii karmy nadal są niejasności więc wytlumacze to tak prosto jak tylko umiem, no to jedziemy:
Wybierasz opcje kradzieży i:
1. Udaje Ci się, zdobywasz fant a karma u Innosa spada o -1
2. Nie udaje Ci się, próbujesz się wymigać, udaje Ci się a karma zostaje bez zmian.
Nie ma znaczenia to czy Okradasz Maga (Gorax), Paladyna (Parcival) czy Mieszczanina (Salandri). Karma zawsze spada o 1 punkcik.
Jak wyglada sytuacja gdy ofiara nie wierzy w naszą wymówkę? Nie wiem bo nie doszło u mnie do takiej sytuacji ale domyslam się że karma spadnie o 1 i dodatkowo czeka nas zapłata grzywny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Albo wpierdol bez zapłaty grzywny np percival gdy nie uda nam się z niego zrobić idioty jest opcja tylko walki chyba każdy paladyn tak ma :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A z ashtarem złotym smokiem gadałeś?
Potem Xardas
Pal Melchior koło koszar
Potem Xardas
Potem kradzież kieszeni Hagena

Mateusz
Ja mówiłem że MO ma gorzej bo mu o kilka spada.
Myślałem że pal też tak ma

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gandalf z tym Melchiorem nie gadałem

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to wiesz już co masz zrobić by ruszać dalej:P Tylko uważaj z tą karmą. Bo jak wybijesz paladynów na wyspie to możesz mieć trudności z zadaniem gomeza.

0 użytkowników
Do góry