Problemy techniczne 615923 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 615923

Odpowiedzi 1643

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spotkał się kiedyś ktoś z sytuacją, w której w grze wywaliło 90% postaci? Mam IV rozdział, Górnicza Dolina, w zamku jest tylko Cliff, Garond i jeden rycerz. W całej dolinie też nie ma ani ludzi, ani potworów.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W moim przypadku NPC może nie poznikały albo takowych sytuacji nie zauważyłem ale za to miałem czasami problemy ze znikającymi potworami np. w Starym obozie na bagnach nie miałem wgl Jaszczuroczłeków...  i ogólnie oglądając niektóre Let's Play  na YT zauważałem że w pewnych lokacjach miałem mniej potworów... 

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
A ja powiem tak... Za chwile dostane KURWICY. Ide do Jarkendaru, wchodzę w teleport w khorinis. Ładuje się okno wczytywania mapy, pasek dochodzi prawie do końca, jakieś 90 % i wywala z gry. Nie wytrzymuje już. po 30 próbach wczytywania i próbowania bez ekwipunku, run i broni... Nie idzie wczytać... Mam 3 rozdział i chciałem wrócić do Jarkendaru w celu skończenia misji pobocznych... Wie ktoś co należy zrobić? Gdzie leży problem?

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Stronę wcześniej opisałem taki sam problem, nie szło tego obejść w żaden sposób i skończyłem grę na 4 rozdziale.
Popróbuj z innych save wczytać, u mnie dziwna sprawa wszystkie po 3r się zjebały, 11 slotów, a te z 2 każdy się wczytywał.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam też problem dotyczący questa Lutero o nowego pomocnika. Biorę tego Velar cośtam, z karczmy martwa harpia. Kiedy po rozmowie dotarlismy na teren miasta i byliśmy u lutero. Zakończyłem questa, a kiedy dostałem nagrodę za niego, i mówi mi o następnym zadaniu to rozmowa jakby się urywa. To nie jest wina zapisu. Bo tak jakby tego questa nie było. Chodzi chyba o tego zeby wyciągnąć sarę z więzienia. Zaczyna rozmowę mniej więcej tak " A mam dla Ciebie jeszcze jedno zadanie", i jak już skończy się to zdanie po prostu wyłącza mi dalszą jego część i wraca do wyboru zdań w rozmowie. Nie mam już też dalszej możliwości rozmowy o queście. Co mam z tym zrobić ?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kuybie albo idź porozmawiaj z Sarą, albo wczytuj grę i próbuj dalej porozmawiać z Lutero.Jeśli nie pomoże to raczej masz jakiegoś dziwnego buga.

A zbaczając od Twojego problemu...HELP!Gra w Returning'a zaczęła się robić strasznie denerwująca.O co chodzi?Ano o to iż nie mogę normalnie porozmawiać z postaciami z moda (Te z G2NK normalnie działają).Co jeden dialog jest zcina na kilka sekund i tak przy każdej postaci.Reinstall nie pomaga, wcześniej takiego problemu nie miałem (zacinał się tylko pierwszy dialog do ponownego włączenia gry).Nie chcę za bardzo odinstalować okien rozmowy z G3, więc postarajcie się znaleźć inne wyjście.Ew. mogę te okienka odinstalować.Jeszcze raz: HEEELP!

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witaam, kolejny problem. Gdy próbuje wczytać grę na ułamek sekundy pojawia się ekran wczytywania a potem jeb crash z takim komunikatem -
Spoiler
Dodam, że dzieje się tak wtedy kiedy próbuje wczytać save podczas gry bo np. zdechłem, jak dopiero po włączeniu Gothica wczytuje grę z samego menu to wszystko ładnie działa. Poza tym ten problem pojawił się ni z koziej dupy nagle, nie przychodzi mi do głowy żaden sensowny powód. Miał to ktoś może kiedyś i wie jak to rozwiązać?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Deathrou, dzieje się tak tylko podczas wczytywania save'a?Spróbuj nową gre, jeśli będzie to samo to reinstall.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, tylko wtedy. Znaczy wiadomo że gra sama z siebie często się zdarzała chraschować ale to normalne. Nowa gra nie bardzo po ponad 50 godzinach gry, a co do reinstalu to da się przerzucać save czy dupa wszystko na czysto? 

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Save da się przerzucić ale nie przyda Ci się to.
Miałem tak samo, grałem na 20 slotach aż tu nagle crash i żaden save nie chciał odpalić.Jeśli chcesz to spróbuj skopiować save'y, reinstallować Gothic'a i wrzucić save'y z powrotem, nie obiecuję, że będzie działać.

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam taki problem, grałem w Returninga już jakiś czas temu, teraz chciałem zagrać ponownie. Instaluje go dokładnie tak samo jak poprzednio, i jak jest w opisie oraz na filmiku czyli czysty G2:NK > Mod > Spolszczenie > Patch 1.2, ale gdy odpalam grę przez GothicStarter, i wybieram z listy Returning V2.1 PL to odpala mi się normalny G2:NK, bez wgranej modyfikacji, mam tylko przez 2-3 sekundy tą prostokątną grafikę na środku ekranu z returninga, co się zawsze odpalała jak włączało się grę, i potem normalnie załącza się czysty G2:NK. Mam W7, tak samo jak poprzednio, o co chodzi? To jakiś błąd patcha 1.2?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
ale ty wiesze ze najprostszą rzeczą jest odpalenie jako administrator :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kranczer

Kranczer

Użytkownicy
posty33
Propsy2
  • Użytkownicy
Ok, pierwszy raz w życiu, a komputery użytkuje od 15 lat, odpalenie programu jako administrator przyniosło porządany rezultat, ten dzień przejdzie u mnie do legend, i będę o nim opowiadał wnukom. Myślałem, że odpalanie jako administrator to taka miejska legenda.
No cóż, chyba dzięki :D

lukasz190497

lukasz190497

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Ja natomiast mam dziwny problem (na moje oko to jest bug). Gram w ReBalance V 2.1 (Windows 7). Jestem w 4 rozdziale. Zdobyłem wszystkie sfery. Poszedłem do złotego smoka i jak wiadomo oddał mi również swoje serce. Ale z rozmowy dowiedziałem się , że mogę naładować Szpon Beliara dzięki Mora Ulartu. Będąc u Xardasa nie ma żadnej opcji dialogowej związanej z Morą Ulartu. I nie wiem co dalej....

Dodam ,że byłem w połowie 5 rozdziału, ale za pożno sie pokapowałem, że Xardasa juz nie ma w wiezy, wiec postanowilem wczytac save'a z 4 rozdzialu i od nowa zdobywac sfery.
Sprawdzałem również przed i po zrobieniu na stole runicznym runy krzyża żywiołów, czy wtedy nie pojawia się jakas opcja dialogowa, ale moge sie tylko zapytac "Co nowego?" i gada cos o poszukiwaczach.
Gram paladynem.

Czekam na jakies pomysly.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
jak jesteś w 4/5 rozdziale to to juz pierdol, teraz ulepszony Szpon Beliara chuja Ci da

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

lukasz190497

lukasz190497

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ale w 4 rozdziale powinni byc wszystko git! Tak mysle...jesli jest Xardas jeszcze w wiezy...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No i chuj z tego, że nie jest! Teraz Szpon Ci się na nic nie przyda, a tak to jeśli masz jakiegoś buga to go nie ominiesz xd

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

winke125125

winke125125

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

winke125125

Problemy techniczne
#817 2014-12-10, 15:03(Ostatnia zmiana: 2014-12-11, 01:31)
Siema, wie ktoś może jak usunąć biały pasek? Próbowałem zmieniać rozdzielczość, ale pasek nadal pozostawał. :/ Pewnie nie ja jeden mam z tym problem, a trudno się gra gdy pasek życia przeciwnika jest zasłoniety przez ten biały pasek. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi, chciałem wstawić zdjęcie ale jakoś mi nie wyszło.;/ Help. :)

już po problemie :)

bialy5334

bialy5334

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema.
Mam problem odkąd wyszedłem z wieży xardasa to gre przycina postać cofa cały czas.
Zmniejszalem ustawiania do najsłabszych i dalej to samo co robić
Komputer spełnia wymagania gothica bo w normalnym NK gra działa płynnie

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Siema.
Mam problem odkąd wyszedłem z wieży xardasa to gre przycina postać cofa cały czas.
Zmniejszalem ustawiania do najsłabszych i dalej to samo co robić
Komputer spełnia wymagania gothica bo w normalnym NK gra działa płynnie

A instalowałeś systempack do Returninga ? http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/systempack/g2returning-systempack-1.1.exe

0 użytkowników
Do góry