Problemy techniczne 637913 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 637913

Odpowiedzi 1643

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Stonnos111

Problemy techniczne
#60 2013-07-25, 13:09(Ostatnia zmiana: 2013-07-25, 17:03)
Mam pytanie czy wytrzymałość na łatwym poziomie trudności się zużywa czy nie?
Bo ja właśnie gram na takim poz. i wgl. mi pasek się nie kończy.

Problem rozwiązany.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Problemy techniczne
#61 2013-07-26, 02:44(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 10:47)
Pobrałem, zainstalowałem, uruchamiam i niestety:
Spoiler
Posiadam Windows 7 64bit, niegdyś zwykły Gothic mi działał.

/znalazłem jakiś temat: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1807570 jutro jak znajdę czas to się z tym pobawię..

/Edycja2. Udało się, mod się uruchomił sposobem pana o nicku "qgeen", wkleje o co chodzi, mooże ktoś też spotka się z takim problemem.
Spoiler
Got that '... failed to load object' in Gothic 2 (uses the same sound engine as Gothic 1 as far as I remember). After some searching I found out that this error was related to missing DirectMusic dlls (stock Windows 7 and Windows Vista are without them). Here's a little guide on how to deal with this problem (worked for me on Server 2008 R2\Windows 7 64bit):

1. First of all you need to obtain following dlls (just download and open offline installation of DirectX 9.0c (links below) distributive with 7zip, WinRAR or something similar): dmusic.dll, dmloader.dll, dmsynth.dll, dswave.dll, dmband.dll, dmime.dll, dmscript.dll and dmstyle.dll.

2. Copy dmusic.dll, dmloader.dll, dmsynth.dll, dswave.dll to ...\Windows\System32 and run as admin following commands in cmd:

cd %SystemRoot%\System32\
regsvr32 dmusic.dll
regsvr32 dmloader.dll
regsvr32 dmsynth.dll
regsvr32 dswave.dll

In case of Windows 7 32bit also copy the following dlls to ...\Windows\System32: dmband.dll, dmime.dll, dmscript.dll and dmstyle.dll. Execute regsvr32 for them too.

3. If you use Windows 7 64bit also copy all the dlls to ...\Windows\SysWOW64. And execute the following as admin in cmd:

cd %SystemRoot%\SysWOW64\
regsvr32 dmusic.dll
regsvr32 dmloader.dll
regsvr32 dmsynth.dll
regsvr32 dswave.dll
regsvr32 dmband.dll
regsvr32 dmcompos.dll
regsvr32 dmime.dll
regsvr32 dmscript.dll
regsvr32 dmstyle.dll

Hope this helps.

DirectX 9.0c distro:
http://www.microsoft.com/downloads/e...displaylang=en

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie czy wytrzymałość na łatwym poziomie trudności się zużywa czy nie?
Bo ja właśnie gram na takim poz. i wgl. mi pasek się nie kończy.

Problem rozwiązany.

Mógłbyś napisać jak rozwiązałeś ten problem ? Bo mam podobny u siebie.

usiek

usiek

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy

usiek

Problemy techniczne
#63 2013-07-26, 19:25(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 21:18)
Witajcie mam pytanie odnośnie opcji sprintu, którym klawiszem mam odblokować tą zdolność, bo wciskam M i nic się nie dzieje a także mam wyłączone sterowanie z gothic 1, również próbowałem innymi klawiszami i nic a gram na łatwym poziomie.
Dobra już problem rozwiązany wystarczy kupić mapę. A jak komuś się nudzi ap ov humans_sprint. :lol2:

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Witajcie, mam jeden problem, otóż.
Gram sobie, gram i po 5 minutach wyskakuje mi 5 błędów. pt. HUMAN -80 itp.
Potem gra minimalizuje się do okienka i brakuje niektórych txt.

Diwajn

Diwajn

Użytkownicy
posty31
Propsy5
  • Użytkownicy
Witam zainstalowałem moda rebelance niestety po włączeniu odpala się zwykły gothic nk ;/

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Uruchom jako administrator. Miałem tak samo :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Problemy techniczne
#67 2013-07-26, 22:57(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 22:58)
Witam. am problem, a mianowicie - podczas instalacji Full Pack'a, pod końcówkę instalacji, wyskakuje mi parokrotnie błąd:[attachment=1220:Przechwytywanie.PNG]
Co ciekawe, gdy dam OK, instalacja powodzi się. Odpalić grę także można, z działającym spolszczeniem, dubbingiem, texture packiem i patchem z okienkami z G3... A więc, czy owy błąd ma jakiś wpływ na działanie gry? Może mod się w pełni nie zainstalował? Da się jakoś zlikwidować ten błąd? A co do spolszczenia, to prezentuje się ono wyśmenicie - wszystko jest dopracowane - menu, tekstury, a co najważniejsze jakość przetłumaczonego tekstu, którego językiem można nazwać "polskim". Okna dialogowe z Gothic'a 3 też robią miłe wrażenie. Moim zdaniem, czas który poświęciliście na tworzenie spolszczenia, jest proporcjonalny do jakości tej modyfikacji. Dzięki.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ten błąd w niczym ci nie przeszkodzi, spokojnie możesz grać :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Problemy techniczne
#69 2013-07-26, 23:03(Ostatnia zmiana: 2013-07-26, 23:07)
Jesteś tego pewien? Żeby czasem nie stało się nic krytycznego!

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
też to miałem, tylko że w moim przypadku to nie było oryginalnego dubbingu do podstawki gothic 2(ale to już bardziej wina tego, że miałem innego moda z dubbingiem, pozostałości były, ale wystarczyło odpowiedni pliki skopiować i było ok)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
OK, znalazłem też podobną sytuację w innym temacie i masz rację, że to ponoć nie wpływa na działanie gry. Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam problemy z takim okienkiem... Acces violation czy coś w tym stylu, jestem w jarkendarze... i co drugi raz jak wczytam save... wyskakuje właśnie takie okienko, wyłączając przy tym gre... wie ktoś o to może chodzić ?

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

To jak z tym texturepackiem?Można go śmiało instalować czy lepiej grać bez bo jest sporo problemów?

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Gram i nie narzekam.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

moreamore

moreamore

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem z rozdzielczością w grze, mianowicie: przycina mi górny pasek ekranu w ten sposób, że nie widzie paska zdrowia przeciwników. Grzebałem w pliku gothic.ini aby ustawić rozdzielczość na 1900x1080x32, ale i to nie pomogło. Dodam, że posiadam win 8, jednak odpalenie w trybie zgodności nic nie dało.

btw. spolszczenie jak na razie wygląda super :)  szukałem w necie rozwiązania problemu, ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania :F

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
To ty masz rozdzielczość 1900x1080 !? Na monitorze powinieneś mieć przycisk od autotematycznego dopasowywania.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mateusz.Wr

Problemy techniczne
#77 2013-07-27, 20:27(Ostatnia zmiana: 2013-07-27, 20:33)
Gram i nie narzekam.

aha ok to spoks.Mam jeszcze jedno pytanie co do sprintu na początku przy rozmowie z xardasem pisze że dostajemy dar sprintu ale jakoś nie mogę go użyć naciskam M i nic?Dodam że gram na poziomie rzeźnik.

jednak chodzi Problem rozwiązany :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

moreamore

moreamore

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Mam laptopa z rozdzielczością matrycy 1900x1080. Przesyłam link, który być może lepiej zobrazuje problem:

http://imageshack.us/f/849/7x0.gif/

Jak widać góra jest przycięta przez pasek, który zasłania ilość zdrowia przeciwników. Strasznie to irytujące i na dłuższą metę nie da się z tym grać. Nie mam pojęcia jak to usunąć ; f

bartekkk

bartekkk

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Ja mam identyczny problem co ty, górę też mam przyciętą i nie widać paska zdrowia,

mam również windowsa 8 64bit
rozdzielczośc w grze mam na 1440-900 - 32

na dłuższą metę nie da się tak grać, mam nadzieję że rozwiążecie ten problem:)

0 użytkowników
Do góry