Zainstalowałem zgodnie z instrukcjami + texturepack. Wszystko odpaliło ładnie (no, były jakieś błędy przy instalowaniu moda podczas rozpakowywania). Pochodziłem trochę, pogadałem, zapisywałem, działa jak należy. Zszedłem w końcu do kotlinki z Lesterem, tam ku mojemu zdziwieniu coś mnie zabiło znienacka, z efektem przypominającym umieranie od przebiegania bariery z jedynki. Ja jednak nie o tym. Wczytanie gry okazało się być większym problemem.
Pierwsza próba wczytania (zaraz po tajemniczej śmierci) skończyła się illegal virtual call i crashem (nie spisałem nic dokładniejszego). Po uruchomieniu gry ponownie i próbie wczytania wyszło trochę lepiej - podczas ładowania gra przechodzi do trybu oknowego, i rzuca czterema błędami o brakujących modelach/teksturach typu humans1hst100.mds (jeśli to ważne, mogę spisać te numerki). Dodatkowo po wczytaniu sporo rzeczy się nie zgadza, Laga jest prawie niewidoczna, ekstrakt many stał się jakąś taką rozmytą ciapką i sporo innych. Wczytanie innego save-a sprzed śmierci nic nie zmienia.
Pomyślałem więc, że może to Texturepack coś źle zrobił. I coś w tym może być - po wywaleniu texturepack.vdf i powtórzeniu operacji co prawda nie zniknęły błędy, ale za to wszystko wygląda tak jak powinno (a okno ekwipunku wygląda jakby ładniejsze nawet, chociaż tutaj głowy nie dam, może wcześniej się nie przyglądałem po prostu).
Dla porządku dodam, że odpalam Returning 2.1