Czy można przerwać transfer danych w Livebox? 2577 7

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 6.07.2013 roku

Wyświetleń 2577

Odpowiedzi 7

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Mam takie pytanie - czy w neostradzie można jakoś uniknąć problemu, że jak jakiś jeleń w rodzinie pobiera coś, to u mnie na komputerze dostaję taki ping, że ja pierdolę?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No, dać mu osobny internet. :mellow:
Bierzecie huj warte internety a potem płaczecie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
qos. wyszukaj sobie w google, parując to słówko z modelem swojego routera.

Fraser
  • Gość
Zainstaluj netlimitera temu komuś, następnie u siebie jeszcze ustaw qos i powinno być wszystko dobrze. sam spróbowałem tego sposobu i bez problemu można grać przynajmniej w haxballa.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, już nie wiem gdzie jest pies pogrzebany. Nic nie jest ściągane na chwilę obecną(sam sprawdzałem, czy brat czegoś nie pobiera), a ping dalej jest duży. Przetestowałem swoje łącze na 2-ch stronach:
http://www.speedtest.net/my-result/2821006131
http://www.speedtest.pl/test/63922901
Niby zbliżone do siebie, a ping do 100 byłby w miarę znośny w grach przez sieć i przeglądaniu. Najpierw sprawdziłem na tym drugim, a przed chwilą na tej 1 stronie. Natomiast jak w wierszu poleceń daję zadanie "ping o2.pl -n 12" to mam takie coś:
http://tinypic.com/view.php?pic=qyies4&s=5
Czyli jak widać co drugi ping wychodzi ponad 1k. Czy to może być wina:
1)Kompa(np.wirusy, w co wątpie, bo przeskanowałem system parę minut temu i nic nie wykryło)
2)Problemy w sieciach TP
3)Lub wina mojego adaptera/lekkie "zawieszenie" Liveboxa?
Dodam, że wczoraj(gdzieś tak do 19)miałem normalny ping, a później zaczął się ten cyrk w postaci 500+ ms.
Edit: Zauważyłem, że filmiki na youtube mogę w miarę normalnie oglądać(czasami zmienia się jakość samoczynnie, ale w miarę szybko się ładuje cały filmik). Czyli chyba coś na linii jest,nie?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja dzisiaj rano miałem straszny spadek wydajności na liveboxie, teraz mam w miarę normalnie. Może sieć była rano przeciążona?
No i wczoraj wieczorem też.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
LIVEBOXA? Masz, tu leży Twój problem :F

Nie no, poważnie - lajwboxy to nie jest do końca szczyt zaawansowania technologicznego i niezawodności. Spróbuj podpiąć się kablem - jeśli pingi spadną, to to kwestia wifi, zostań przy kablu/zmień antenę wifi/wywal liveboxa, jeśli to nie pomoże i masz możliwość to pożycz od kogoś router - znowu, jeśli problem zniknie, wywal liveboxa i kup coś normalnego.

Mam neostradę, ale z normalnym routerem i jest naprawdę spoko.

Aha, i zmniejsz swojemu domowemu jeleniowi ilość partnerów na torrent, o ile ściąga właśnie z nich.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie cały czas mam taki wysoki ping. Wieczorem(albo jak cała sieć będzie wolna - czyli nikt z rodzeństwa nie będzie potrzebował korzystać z neta)to spróbuję zrestartować router. Może akurat jego restart spowoduje zmniejszenie pingu. Bo tak normalnie przy ściąganiu fakt, jest spadek wydajności mojego neta, ale wtedy strony www normalnie szybko zapierdzielają, tylko w grach są lagi. A na chwilę obecną i na stronach i na grach jest widoczne spowolnienie.
Edit: Podpięcie kabla odpada, bo musiałbym przez dwa pokoje go przeciągnąć, co może być problemem i utrudnieniem ruchu.
Edit2: Tymczasowo mam normalny ping. Może po prostu sieć ma jakieś kompleksy...
Edit3: I znowu w pizdu ping... czyli ewidentnie wina sieci.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry