Disk Boot failure, insert system disk and press enter. 2446 2

O temacie

Autor Gerry Rafferty

Zaczęty 24.06.2013 roku

Wyświetleń 2446

Odpowiedzi 2

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Proszę o pilną pomoc, mam dwa dni wolnego i nie mogę odpalić peceta żeby jakkolwiek te dwa dni wykorzystać.

1. Kupuję, sciągam i instaluje sobie tropico 3
2. Odpalam grę, tnie się jak skurwysyn i w końcu się zawiesza.
3. Nie mogę wyjść nawe do pulpitu, jestem zmuszony do zrestartowania komputera manualnie, poprzez odłączenie zasilania.
4. Próbuje go odpalić, wyskakuje komunikat "Disk Boot failure, insert system disk and press enter."

Co jest tromfem, pomóżcie, google mówi że może dysk twardy w jakiś sposób się odłączył, macie inne sugestie co do tego co mogę spróbować zrobić? Jak mówiłem pomoc pilnie potrzebna.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ależ optymizm, "odłączył", słodkie. Padł, kiedyś miałem dokładnie tak samo. Może padła sama elektronika i po wymianie na nową, z takiego samego dysku (i przelutowaniu jednego małego gówna) zacznie działać, może jeszcze gorzej.

Na początku myślałem, że ot, rozwalił się sobie boot sector, ale skoro zaczęło się ciąć i koniec końców padło, to nie ma opcji że to to. Masz przesrane.

(znaczy mógł się odłączyć, ale na pewno już to sprawdziłeś. Mógł również zestarzeć się i zepsuć kabel od danych, albo przestać wyrabiać zasilacz, jeśli jest chujowy i ma swoje lata. O, może odłącz wszystko co zbędne i spróbuj odpalić z samym dyskiem twardym, jeśli to zasilacz to może, może jakimś cudem się włączy. Ja w to nie wierzę.)

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
w takim razie spóbuję chyba podłączyć ten cały dysk do peceta brata, i zobaczę czy będzie działać. Podejżewałem że toi całe trop;ico coś mi spierdoliło, ale gog to raczej dosyć pewne źródło. Chyba poczekam do następnej wypłaty i zbuduje sobie coś nowego. Dzięki.

EDIT: kkurwa przypomniałem sobie właśnie że nie znam loginu do mojego konta bankowego, miałem go zapisanego na dysku. :D  To w takim razie mogę rzeczywiście mieć porządny problem :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry