Problem ze słuchawkami Creative Fatal1ty Gaming Headset 6992 9

O temacie

Autor Kyniu

Zaczęty 31.05.2013 roku

Wyświetleń 6992

Odpowiedzi 9

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy
Witam. Mój problem polega na tym, ze słuchawki ładnie działają, ale mikrofon już nie : (. Przestawiałem ustawienia, nic. Szukałem na necie w tematach, to widzę też dużo ludzi miało  z tym problem, ale nigdzie nie było rozwiązania.
Mam windows 7 Home Premium 64bit. Mikro dobrze wsadzony, mini jack też. Sprawdzałem, także nie tu tkwi przyczyna. A to nie wina kabla a ni nic, bo te Słuchawki kupiłem dzisiaj.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To zrobili cię w huja i mikrofon uszkodzony, przykro nam, reklamacja tego nie uwzględnia.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Problem może tkwić w sterownikach dźwięku albo Sawik ma rację

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy
To zrobili cię w huja i mikrofon uszkodzony, przykro nam, reklamacja tego nie uwzględnia.
Tak, powiedz to tym wszystkim osobom, który ten problem miały/mają.
A tak btw bardzo pomocny post...  musi przecież zadziałać, skoro inni jakoś to potrafili naprawić.

Problem może tkwić w sterownikach dźwięku albo Sawik ma rację
Nie, stery raczej nie. Poprzednie słuchawki i mikro działały bez zarzutu. A stery nie, bo jak samo mikro podłączę to działa, tylko szumy są mocne.Może i nie są mocne, ale je słychać.

A i sorry za multipost. Tak wyszło jakoś.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Problem ze słuchawkami Creative Fatal1ty Gaming Headset
#4 2013-05-31, 20:10(Ostatnia zmiana: 2013-05-31, 20:12)
Ile masz w kompie. tych wejść bo ja mam ze 3 z przodu i ze 3 z tyłu spróbuj poprzepinać może to coś da. Pobaw się jeszcze przy ustawieniach dźwięku ustaw jakieś "stereło" kombinuj !
edit:masz tam jakiś program od karty muzycznej ?

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy
Ile masz w kompie. tych wejść bo ja mam ze 3 z przodu i ze 3 z tyłu spróbuj poprzepinać może to coś da. Pobaw się jeszcze przy ustawieniach dźwięku ustaw jakieś "stereło" kombinuj !
edit:masz tam jakiś program od karty muzycznej ?
Program-Menedżer Realtek HD Audio.
Ze Stereo kombinowałem. Nie skutkowało. Ja mam bodajże też z tyłu na mikro wejście. Ale to nie kwestia wejścia, same mikro podpiąłem i działało.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
masz taki magiczny guziczek na kablu:D

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy
masz taki magiczny guziczek na kablu:D
:facepalm:  . Myślisz, że nie wiedziałem?... Był na on, jak próbowałem coś mówić Nagrać swój głos ;) .

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
sorry bo nie wiedziałem z kim gadam, rozumiesz :D

Kyniu

Kyniu

Użytkownicy
posty112
Propsy8
  • Użytkownicy
Problem jakoś sam rozwiązałem.Mikrofon działa, Temat do Zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry