Witam dopiero zaczynam się w to bawić i mam parę pytań ponieważ tutki co niektóre sa troche chaotyczne i ciężko z nich mi wydobyć interesującą mnie informacje a mianowicie :
- mam stworzony własny świat i zapisany w formacie ZEN - stworzyłem w nim startpoint i waypointa
- z tego co wyczytałem musze teraz stworzyć plik o nazwe Startup.d i w nim wpisać wpisać waypointy ( z tym problemu nie mam) , moje pytanie czy startpoint także musze jakoś wpisać w tym pliku czy jest on już ustawiony w ZEN i wystarczy ze tylko wrzuce ZEN wraz ze skryptami do paczki z modem i w pliku nazwamoda.ini w miescju Wolrd dam nazwe mojego świata ?
- drugie moje pytanie to : zastanawia mnie coś takiego : mam swój testowy świat i teraz jedyne co w nim chce narazie mieć to swoją postać i jakiegoś innego NPC w danym Waypoint - czyli skromnie

I teraz moje pytanie : co konkretnie musze dać ze skryptów do swojej paczki z modem - z tutorialów wyczytałem że muszą to być skompilowane skrypty , tylko teraz zastanawia mnie właśnie coś takiego bo tworze skryp swojego PC i NPC i mam także plik Startup.d i wszystkie inne potrzebne mi w tym świecie skrypty, meshes itp. jak mam skompilować tylko te część skryptów która jest mi potrzebne? bo przcież nie będe do swojego moda w nowym świecie potrzebował np. Gomeza, czy Kruka itp... tylko zupełnie nowe postacie bądź znacznie zmienione stare.
Dziękuje za wszelką pomoc.