Witam. Pisałem sobie dzisiaj dialog, parsuje skrypty a tu tak błąd "U:PAR:/_work/data/scripts/content/story/dialoge/DIA_VLK_7000_Ferdek.d Wrong type:Dia_Ferdek_praca_dlaczegopraca"
Nie wiem o co tu chodzi, a tu macie skrypt całego dialogu[tzn opcji dialogowej : P]
INSTANCE DIA_Ferdek_praca (C_INFO)
{
npc = VLK_7000_Ferdek;
nr = 5;
condition = DIA_Ferdek_praca_Condition;
information = DIA_Ferdek_praca_Info;
permanent = FALSE;
description = "Właściwie, gdzie ty pracujesz?";
};
FUNC INT DIA_Ferdek_praca_Condition()
{
if (Npc_KnowsInfo (other,DIA_Ferdek_thanksforhelp ))
{
return TRUE;
};
};
FUNC VOID DIA_Ferdek_praca_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_15_01"); //Gdzie pracujesz?
AI_Output (self, other ,"DIA_Ferdek_praca_03_02"); //Dalej tu jesteś?Fakt, że przyniosłeś mi piwo, naprawdę dzięki. Ale daj mi spokój.Na tej wyspie nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem.
Info_ClearChoices (DIA_Ferdek_praca);
Info_AddChoice (DIA_Ferdek_praca, "Co cię trapi?", DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc);
Info_AddChoice (DIA_Ferdek_praca, "Mogę jakoś pomóc?", DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca);
};
FUNC VOID DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_15_01"); // Może mógłbym znaleźć dla ciebie jakąś pracę...
AI_Output (self, other ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_03_02"); //Ciekawe gdzie?
AI_Output (other,self ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_15_03"); //Mam różne znajomości. Powiedz co chiałbyś robić, to coś na to zaradzimy.
if (other.attribute[ATR_STRENGTH] >= 50 )
{
AI_Output (self, other ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_03_05");// Mam lepszy pomysł.Widzę, że jesteś silny.Widziałem pewną jaskinię niedaleko miasta, gdzie można byłoby zrobić bimbrownię...
AI_Output (other,self,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_15_06");// Wiem, do czego zmierzasz... Mogę ci pomóc, ale nie za darmo. Połowę zysków zostaje dla mnie, zrozumiano? Inaczej w to nie wchodzę.
AI_Output (self, other ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_03_07");// W porząku, niech tak będzie.Za mną!
AI_StopProcessInfos (self);
Npc_ExchangeRoutine (self,"followtobimber");
self.aivar[AIV_PARTYMEMBER] = True;
Log_CreateTopic(Topic_workforferdek, LOG_MISSION);
Log_SetTopicStatus(Topic_workforferdek, LOG_RUNNING);
B_LogEntry(Topic_workforferdek,"Ferdek nie ma pracy. Chce założyć własną bimbrownię i poprosił mnie o pomoc. Ciekawe, do czego jestem mu potrzebny...");
};
else
{
AI_Output (self, other ,"DIA_Ferdek_praca_potrzebnapomoc_03_08");//Nie, nie. Wątpie, że tu jest jakaś praca dla mnie.Przynajmniej nie na tej wyspie.
};
};
FUNC VOID DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_15_01"); //Dlaczego nigdzie nie znalazłeś pracy?
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_02"); //Długo by opowiadać..
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_15_03");//Mam czas, mów.
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_04");//Więc było to jakieś 15 lat temu.Myrtana, a dokładniej Geldern.
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_15_05");//A więc nie od zawsze mieszkałeś w Khorinis?
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_06");//Nie, ale gdy ty mówiłeś, to JA ci nie przerywałem.. Dobra, wracając do tej opowieści
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_07");//Pracowałem w Geldern jako Strażnk bram miasta.Była to przyjemna i łatwa praca, cały dzień stania na straży i pilnowania bram Geldern.
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_07");//Pewnego dnia byłem tylko lekko napity, miałem ciężk dzień i się jednego, dosłowne JEDNEGO piwka napiłem...Strażnik, który obok mnie stał podkablował mnie.
AI_Output (other, self,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_15_08");//No ale wiesz... w pracy się raczej nie pije
AI_Output (self,other ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_03_09");//Wiem, ale to była wyjątkowa sytuacja i nigdy przed tym nie napiłem się ani kropli piwa ani nawet wódki.
Info_AddChoice (DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca, "Nie próbowałeś szukać innej pracy?", DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_searchforwork);
Info_AddChoice (DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca, "Rozumiem.", DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_understand);
};
FUNC VOID DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_searchforwork()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_searchforwork_15_01"); //Nie próbowałeś szukać innej pracy?
AI_Output (self, other,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_searchforwork_03_02"); //Z moimi Umiejętnościami?Coś ty,chociaż przybyłem do Khorinis w poszukiwaniach, ale nic dla mnie tu nie ma
};
FUNC VOID DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_understand ()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_understand_15_01"); //Rozumiem.
AI_Output (self,other ,"DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca_understand_03_02"); //To się bardzo ciesze.
Info_ClearChoices (DIA_Ferdek_praca_dlaczegopraca);
};
};
Wiem, że trochę tego jest. Według mnie wszystko powinno być git, ale nie wiem czemu tego nie wykrywa albo tego nie ma. Proszę o pomoc. A i jak by się zdarzyło, że wcześniej rozwiązałem problem[zanim ktoś napisał, jak to było wczoraj]to tu napisze Edita ;p . Więc proszę, czytajcie dokładnie posty. Ale raczej dzisiaj nie będę miał tak dobrze, że sam z tym problemem dam radę.Więc tutaj proszę o pomoc.