Dobra gra z trybem współpracy? 11080 41

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 14.05.2013 roku

Wyświetleń 11080

Odpowiedzi 41

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Z nudów zacząłem szukać pomysłu na nową serię na youtube, ale nie znam żadnej ciekawej gry, która miałaby tryb współpracy(coś jak Diablo 2 LoD). Może wy, zacni userzy znacie jakąś grę, z której mógłbym zrobić serię wraz ze znajomym? Typ gry teoretycznie dowolny, aczkolwiek ze strategiami, sportowymi i wyścigami miałbym małe problemy(ale możecie podać wszystkie propozycje). Liczę na waszą pomoc, kamraci!

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lara Croft and the Guardian of Light?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Portal 2, nawet mogę być tym pomocnikiem :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
Magicka.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
borderlands
borderlands 2
saints row the third
dead island
payday the heist

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
A kurwa zapomniałem, Left 4 Dead 1&2.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Stary jak świat Counter Strike

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
ArmA 2: Namalsk Crisis

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
League of Legends :D

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Jazz Jackrabbit 2 :D
a jak jesteś hardkorem to contra i super contra

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jak jesteś hardkorem to contra i super contra
Contra Force FTW :ok:

We współpracy mistrzowskie są jeszcze obie części Chip n' Dale :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Aztek wreszcie napisał coś sensownego. Musimy kiedyś zagrać. Nie będę Cię rzucał w przepaść jak Vierzbę (zrzucałem go prawie tylko dlatego, że mnie blokował ciągle i rzucał we mnie skrzyniami).

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A zagramy w koszykówkę w kanałach? Będę Cię wrzucał do kosza.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wolałbym się napić w przekręcie, ale cóż, teraz tylko takie rzeczy mogę robić, to czemu nie :|

ale potem, bo teraz mi się nie chce

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz pije się w plenerze przy Odrze... acz beze mnie. Ostatnio nie chce mi się w ogóle pić.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I lecą mandaty #Łosiek  :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
magicka, aczkolwiek sam nie grałem, bo nie mam kolegów

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Baldur's Gate
Nox
Torchlight II
Alien Swarm

DeathSpank bodajże miał też coopa, ale nie jestem pewien jak z tym sprawa wyglądała (Na singlu grało się przyjemnie). Jeśli odpowiada ci dość prymitywne, ale w mniejszych dawkach całkiem niezłe napierdalanie się to Watchmen, koniecznie pierwsza część.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
A zagramy w koszykówkę w kanałach? Będę Cię wrzucał do kosza.
Mów jak tam się wchodziło w tej chwili, kumpel mi pokazał 10 lat temu i do dziś tam nie byłem

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mów jak tam się wchodziło w tej chwili, kumpel mi pokazał 10 lat temu i do dziś tam nie byłem
Misja w kanałach - bodajże druga. Chodząc po rurach pod sufitem jest taka wąska dziura - należy złapać partnera, wziąć rozbieg (aż się zaświeci) i rzucić go do tej dziury. on naciska przycisk i możecie tam wejść obaj :ok:

https://www.youtube.com/watch?v=vBYgskTG2kA

2:15

https://www.youtube.com/watch?v=W93WEBoB9UY

a tak grałem z meatem :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry