Tutorial moddingu Little Fighter 2 4134 3

O temacie

Autor Markham

Zaczęty 13.05.2013 roku

Wyświetleń 4134

Odpowiedzi 3

Markham

Markham

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Witam wszystkich!
Jestem nowym użytkownikiem, mam bardzo poważny dylemat. Bardzo chcę zrobić modyfikację do Little Fighter 2,ale jest pewien problem: nie znam się na tym. Szukałem w internecie,jednak jest tam tego bardzo mało. Byłem także na serwisach poświęconych tej grze. One są niemal już wymarłe. Linki do filmów z tutorialami nieaktualne. Nie wiem gdzie mam się zwrócić o pomoc,więc znalazłem tą stronę i postanowiłem się tutaj zwrócić o pomoc. Mając nadzieję,że ktoś pomoże. Byłbym bardzo wdzięczny za szybką reakcję tutejszych użytkowników i liczę na pomoc.
Pozdrawiam

Ponury Żniwiarz

Ponury Żniwiarz

Użytkownicy
♠ 6661 ♠
posty34
Propsy8
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • ♠ 6661 ♠
Znam tę grę dość dobrze, ale nigdy nie słyszałem o jakimkolwiek modzie jej/do niej, czy to na pewno wykonalne? Wygląda na niezbyt złożoną ale kto wie... Generalnie to trzymam kciuki że tak, bo to całkiem niezły czasoumilacz, i fajnie by było ją zmodyfikować, np. dodając postacie z Tekkena czy coś.

Markham

Markham

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Jest naprawdę wiele modyfikacji. Umiem zrobić bardzo podstawowe rzeczy,ale to za mało. Tego nie da się nazwać modyfikacją. W google ciężko znaleźć cokolwiek,a fora opustoszały...

PomniejszyPrzedwieczny

PomniejszyPrzedwieczny

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
(Siemka, pierwszy post  :lol:  )
Może odkopuje temat ale jeśli ktoś chce zacząć przygodę z modowaniem LF2 to polecam zacząć od programów z tej strony. Nie widziałem jeszcze na internecie jakiegoś porządnego poradnika o modowaniu tej gry ale bycie samoukiem to nie grzech. :D  
Do modowania wystarczy Paint i DataChanger. Paint'em modyfikujemy sprite'y, Changer służy do otwierania plików .DAT służących za statystyki postaci. Niestey są one napisane w języku programowania który może stanowić trudność dla tworzenia całkowicie nowej postaci.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry