No bo bez sensu jest wydawać wiecej kasy. I nie rozumiem tez pierdolenia (oczywiscie nie mowie tu o nikim z Was, po prostu przeczytalem takie opinie na roznych internetach i czatach), że allegro jest złe i nic nie kupujemy bo to wylegarnia oszustów. OTÓŻ NIE. Tam nie ma oszustów, są jedynie ludzie cwani (chociazby moj kolega zakupił jakiegos Call of Duty na allegro za 5zł, ktoregos nowszego, sam sie zdziwilem, pozniej on do mnie, ze mu same pudelko przyszlo - ja patrze w jego link a tam jak byk napisane w tytule "CALL OF DUTY BLACK OPS 2 (chyba, to dosyc dawno) BOX" a w opisie "na tej aukcji kupujesz same pudelko, aby zakupić gre zajrzyj do "TU ODNOSNIK"

). Wystarczy, ze umiemy czytać i korzystać z tego co mamy miedzy uszami. Ja od dawna kupuje na allegro wiekszosc rzeczy (kilka koszulek, spodnie, czesci do kompa, gry, wczoraj mi koszulka przyszla) i jak dotąd nic a nic złego sie nie wydarzyło. Jak mowilem - trzeba umiec czytać i korzystac z tego co nam Bóg dał w głowie. Duzo osob powie "wole kupic w sklepie, bo 100% gwarancja, że wszystko bedzie ok". Na allegro też mamy taka gwarancje, o ile umiemy czytać. Ale pewnie, ludzie ktorym sie w dupach poprzewracalo od kasy wolą placic 2 razy drozej na steamie czy innych takich rzeczach. Ostatnio znalazlem okazje i kupilem za 20zł gre 7 Days To Die gdzie na steamie kosztuje 23 euro

Ale i tak powiedzą, ze to fejk

Otóż nie. Przede wszystki zalecane jest kupować gre tylko i wylacznie jako steamgift - sam kod jak wklepiemy równie dobrze sprzedawca moglby zrobic cashbacka. Jeżeli to zrobi, a my gre otrzymalismy jako prezent (steamgift) nic nas to nie ruszy

Do tego warto sprawdzać opinie allegrowiczow od ktorych chcemy kupić. Jeżeli mają 100% pozytywow walimy jak w dym. Jezeli maja powiedzmy 98% pozytywow, a reszta negatywy lub neutrale, to wtedy warto sprawdzić, za co są negatywy i neutrale. W kilku przypadkach wystawiaja je ludzie tacy jak wyzej wymieniony mój znajomy, ktory kupił samo pudelko od gry i sie dziwił, czemu nie dostał gry. Jezeli spojrzymy na negatywne i neutralne komentarze, i rzeczywiscie sie okaze, ze to są tępi ludzie ktorzy sami za swoje sie dorobili - wtedy tez mozna kupowac. Natomiast jesli widzimy, ze negatywne i neutralne komentarze wystawili ludzie ogarnieci i obyci, to wtedy polecam kupic u kogos innego.
Najlepsze są fejki na allegro, gdzie ktos kupuje gre na humblu za 3zł a sprzedaje za 10-15

Ale jesli ktos cos takiego kupi to jest sam sobie winien, ze przeplacic 7zł. W kazdym razie - gre dostaje.