Promocje 365445 959

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 1.05.2013 roku

Wyświetleń 365445

Odpowiedzi 959

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No bo bez sensu jest wydawać wiecej kasy. I nie rozumiem tez pierdolenia (oczywiscie nie mowie tu o nikim z Was, po prostu przeczytalem takie opinie na roznych internetach i czatach), że allegro jest złe i nic nie kupujemy bo to wylegarnia oszustów. OTÓŻ NIE. Tam nie ma oszustów, są jedynie ludzie cwani (chociazby moj kolega zakupił jakiegos Call of Duty na allegro za 5zł, ktoregos nowszego, sam sie zdziwilem, pozniej on do mnie, ze mu same pudelko przyszlo - ja patrze w jego link a tam jak byk napisane w tytule "CALL OF DUTY BLACK OPS 2 (chyba, to dosyc dawno) BOX" a w opisie "na tej aukcji kupujesz same pudelko, aby zakupić gre zajrzyj do "TU ODNOSNIK" :D). Wystarczy, ze umiemy czytać i korzystać z tego co mamy miedzy uszami. Ja od dawna kupuje na allegro wiekszosc rzeczy (kilka koszulek, spodnie, czesci do kompa, gry, wczoraj mi koszulka przyszla) i jak dotąd nic a nic złego sie nie wydarzyło. Jak mowilem - trzeba umiec czytać i korzystac z tego co nam Bóg dał w głowie. Duzo osob powie "wole kupic w sklepie, bo 100% gwarancja, że wszystko bedzie ok". Na allegro też mamy taka gwarancje, o ile umiemy czytać. Ale pewnie, ludzie ktorym sie w dupach poprzewracalo od kasy wolą placic 2 razy drozej na steamie czy innych takich rzeczach. Ostatnio znalazlem okazje i kupilem za 20zł gre 7 Days To Die gdzie na steamie kosztuje 23 euro :lol2: Ale i tak powiedzą, ze to fejk :D Otóż nie. Przede wszystki zalecane jest kupować gre tylko i wylacznie jako steamgift - sam kod jak wklepiemy równie dobrze sprzedawca moglby zrobic cashbacka. Jeżeli to zrobi, a my gre otrzymalismy jako prezent (steamgift) nic nas to nie ruszy :) Do tego warto sprawdzać opinie allegrowiczow od ktorych chcemy kupić. Jeżeli mają 100% pozytywow walimy jak w dym. Jezeli maja powiedzmy 98% pozytywow, a reszta negatywy lub neutrale, to wtedy warto sprawdzić, za co są negatywy i neutrale. W kilku przypadkach wystawiaja je ludzie tacy jak wyzej wymieniony mój znajomy, ktory kupił samo pudelko od gry i sie dziwił, czemu nie dostał gry. Jezeli spojrzymy na negatywne i neutralne komentarze, i rzeczywiscie sie okaze, ze to są tępi ludzie ktorzy sami za swoje sie dorobili - wtedy tez mozna kupowac. Natomiast jesli widzimy, ze negatywne i neutralne komentarze wystawili ludzie ogarnieci i obyci, to wtedy polecam kupic u kogos innego.

Najlepsze są fejki na allegro, gdzie ktos kupuje gre na humblu za 3zł a sprzedaje za 10-15 :D Ale jesli ktos cos takiego kupi to jest sam sobie winien, ze przeplacic 7zł. W kazdym razie - gre dostaje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kazdy woli tak jak lubi ja wole ze sklepu mam 100% gwarancji
Na allegro nie kupuje bo mogą cie wychujac na kluczu i to niestety jest coraz częstsze i niema z tego żadnych konsekwencji
Jesli ktos sprzedaje gre uzywaną, to z gory sie jej nie kupuje bo na klucz jesteśmy wychujani (PC)

Pytanie brzmi czy jesteś wstanie znalesc te gry taniej w sklepach ( nie internetowych ) odp brzmi nie, będą w tej samej cenie lub taniej o 2-3 zł ale jak doliczymy dojazd wyjdzie drożej.
Mówimy tez o wersji box czyli gra i pudełko, i tak oto jest promocja chujowa bo chujowa ale jest

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kazdy woli tak jak lubi ja wole ze sklepu mam 100% gwarancji
Na allegro nie kupuje bo mogą cie wychujac na kluczu i to niestety jest coraz częstsze i niema z tego żadnych konsekwencji
Jesli ktos sprzedaje gre uzywaną, to z gory sie jej nie kupuje bo na klucz jesteśmy wychujani (PC)

Pytanie brzmi czy jesteś wstanie znalesc te gry taniej w sklepach ( nie internetowych ) odp brzmi nie, będą w tej samej cenie lub taniej o 2-3 zł ale jak doliczymy dojazd wyjdzie drożej.
Mówimy tez o wersji box czyli gra i pudełko, i tak oto jest promocja chujowa bo chujowa ale jest

W wyzszym poscie obalilem wszystkie Twoje argumenty. A zreszta, przepraszam.... Ty nie masz tam zadnych argumentow, tylko po prostu mowisz, ze nie kupisz na allegro bo Cie wychujaja. Sam sie mozesz co najwyzej wychujac, jak powiedzialem, jesli nie umiesz czytać. A jesli umiesz to zadnych, zadnych problemow na allegro nie bedzie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie obaliłeś niczego, wychujac cie na kluczach zawsze wychujaja jeśli tylko maja taki zamiar, tego nie da się sprawdzić.
Dlatego wyraźnie napisałem jak kto woli, wole zapłacić 20 zł więcej i mieć 100% gwarancji ze będzie ok, lub zapłacić mniej i może się uda zyskać.

Moge ci Sprzed AC4 BF za 50 zł na PC nie masz żadnej gwarancji ze klucz będzie nie użyty
Mozesz za 80 kupic na keye lub na allegro ( z ich aukcji ) i masz 100% gwarancji na dobry klucz
Lub za 90 wersja boxowa ze sklepów tez masz 100% gwarancji

Jeszcze jest kwestia suportu kupione przez osoby 3 nie podlegają mu chyba ze masz paragon a nie każdy na allegro z paragonem sprzedaje.

Na tym polega roznica ofc podaje przykład na żywca bo serio mam do sprzedanie AC4 za 50 zł
Ja nie kupuje na allegro bo lubię mieć absolutne 100% gwarancji, inni chcą kupuje maja prawo, inni nie bo wola dopłacić i mieć pewność nic z tym nie zrobisz poza akceptacja takiego faktu. Kwestia komentarzy to tez własne widzi mi się czy zaufać czy nie. 

Zrozumiełes ? nie hejtuje kupowania przez alegro a wyjaśniam ze są 2 opcje zależne od naszych własnych upodobań i widzi mi się.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie obaliłeś niczego, wychujac cie na kluczach zawsze wychujaja jeśli tylko maja taki zamiar, tego nie da się sprawdzić.
Dlatego wyraźnie napisałem jak kto woli, wole zapłacić 20 zł więcej i mieć 100% gwarancji ze będzie ok, lub zapłacić mniej i może się uda zyskać.

Moge ci Sprzed AC4 BF za 50 zł na PC nie masz żadnej gwarancji ze klucz będzie nie użyty
Mozesz za 80 kupic na keye lub na allegro ( z ich aukcji ) i masz 100% gwarancji na dobry klucz
Lub za 90 wersja boxowa ze sklepów tez masz 100% gwarancji

Jeszcze jest kwestia suportu kupione przez osoby 3 nie podlegają mu chyba ze masz paragon a nie każdy na allegro z paragonem sprzedaje.

Na tym polega roznica ofc podaje przykład na żywca bo serio mam do sprzedanie AC4 za 50 zł
Ja nie kupuje na allegro bo lubię mieć absolutne 100% gwarancji, inni chcą kupuje maja prawo, inni nie bo wola dopłacić i mieć pewność nic z tym nie zrobisz poza akceptacja takiego faktu. Kwestia komentarzy to tez własne widzi mi się czy zaufać czy nie. 

Zrozumiełes ? nie hejtuje kupowania przez alegro a wyjaśniam ze są 2 opcje zależne od naszych własnych upodobań i widzi mi się.

Na to wszystko co napisales - tak, obalilem to, chociazby piszac, aby NIE KUPOWAC KLUCZY. Bo na tym są rzeczywiscie przekrety. Albo Cashback, albo uzyty, albo z ograniczeniem kontynentalnym. Ja wole zaplacic 20zł mniej i też mam 100% gwarancje, że bedzie ok.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak kupujesz grę to kupujesz tez klucz, właśnie nie masz tej gwarancji płacisz 20 zł mniej za sam klucz ja mowie o wersji boxowej gra + pudełko
Na allegro możesz kupić taniej grę + pudełko niż w sklepie, ale nie masz tej gwarancji ze na 100% będzie klucz nie użyty, to jest ta kwestia czy komuś to wystarczy czy ktoś chce jednak mieć pewność.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ja allegro nie ufam i nie będę.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Jak kupujesz grę to kupujesz tez klucz, właśnie nie masz tej gwarancji płacisz 20 zł mniej za sam klucz ja mowie o wersji boxowej gra + pudełko
Na allegro możesz kupić taniej grę + pudełko niż w sklepie, ale nie masz tej gwarancji ze na 100% będzie klucz nie użyty, to jest ta kwestia czy komuś to wystarczy czy ktoś chce jednak mieć pewność.

Lol, jak klucz będzie użyty to znaczy, że koleś ma ci zwrócić kasę, jeżeli tego nie zrobi to to jest traktowane jak zwykła kradzież czy oszustwo i możesz iść z tym na policje.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mozna to obejść i zaczęli to na allegro robić, wystarczy napisać ze sprzedajesz grę nigdzie nie napisałeś ze klucz jest nie używany itp i allegro w takim wypadku nawet palcem nie kiwnie, najwyżej gościa usuną i tyle kasy ni chuja nie odzyskasz.. Dlatego jak już chcesz kupić grę z boxem itp to kupujesz z aukcji jakiegoś sklepu, taki sam efekt i taka sama cenę uzyskasz kupując bezpośrednio na stronie danego sklepu :P

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ale jak można się nabrać na takie coś :D koleś musi napisać że sprzedaje nie używany klucz, jeśli takiego czegoś nie ma, to się nie kupuje proste. Poza tym patrzy się też na opinie i ilość zakupionych kodów, nie powinno się brać od niezaufanych sprzedających. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja to wiem, ale allegro dopuszcza taka sytuacje i napisanie mam do sprzedania gre itp starcza, to ze nie ma wspomniane o kluczu to właśnie ten problem zauważ ile jest aukcji i gdzie ktoś nie sklep sprzedaje grę i napisz ze klucz jest nie użyty mało kto wspomni o kluczu a kupować od sklepów to zero oszczędzania cena taka sama :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Promocje
#151 2014-07-30, 20:55(Ostatnia zmiana: 2014-07-30, 21:03)
A tam pierdolicie, ja kupuję na allegro stale nigdy mnie nie wychujali GTA V kupiłem nówkę za 145zł dwa dni po premierze, ACIV: Black Flag też bardzo podobnie w niskiej cenie również nówka. Ostatnio kupiłem trylogię Mass Effect ogólnie za 90zł dwie używane jedna oryginalna tez wszystko git. Allegro daję też gwarancję, ale jak się nie czyta opisów to potem są żale.

Powiem prawdę, ludzie to idioci nie są obeznani kupują jak leci. Ostatnio sprzedałem 500 kodów do Heroes Online każdy po 5zł, kody miałem z takiej stronki jakaś tam grota dali mi kody i posprzedawalem. Poszło jak świeże bułeczki, nie dopatrzyli tylko tego, że kody można zdobyć za darmo. Tak się zarabia na idiotach  ^^

Post połączony: 2014-07-30, 21:03
Mozna to obejść i zaczęli to na allegro robić, wystarczy napisać ze sprzedajesz grę nigdzie nie napisałeś ze klucz jest nie używany itp i allegro w takim wypadku nawet palcem nie kiwnie, najwyżej gościa usuną i tyle kasy ni chuja nie odzyskasz.. Dlatego jak już chcesz kupić grę z boxem itp to kupujesz z aukcji jakiegoś sklepu, taki sam efekt i taka sama cenę uzyskasz kupując bezpośrednio na stronie danego sklepu :P

Ale to już twoja sprawa, jak jesteś prawdziwym kupcem i ogarniętą osobą to zawsze się spytasz a potem płacze bo się nie zapytałeś.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fabiosek i chuj ze sie spytasz sek w tym ze to co sie dzieje poza allegro ich nie interesuje ja sam nie kupuje na allegro bo jeszcze nie znalazłem tam niczego co było by taniej niz w sklepie to jest jedyny powod dla ktorego nie kupuje na allegro gier ofc, bo sprzęt itp to dość często kupuje.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tizgra taniej tam są przede wszystkim gry, w dniu premiery kupisz nówkę o wiele, wiele taniej, ale jak ty patrzysz na sklepy a nie prywatnych to się nie dziwie. Jak mówiłem np Gta V prywatnie od jakieś kobiety kupiłem bo ponoć dostała od dziadków na urodziny  :D a były fotki, że folia wszystko git. No właśnie a jak kupujesz na allegro masz jasno napisane w aukcji co i jak, możesz dodatkowo się spytać popatrzeć na komentarze w razie czego zgłosić allegro jakąś nieprawidłowość. Ale nie będę cię przekonywał ja wolę kupić o wiele taniej i mieć drugą gierkę zamiast jednej jak w twoim przypadku, allegro jest powszechnie znane i cenione przez miliony ludzi, jak się nie zna i nie korzystało to się nie wypowiada proste.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Czy ty jestes kurwa slepy czy jestes po prostu idiotą? Od 3 postów pisze, ze kupowac tylko i wylacznie STEAM GIFT - nie zaden jebany klucz! Czy do Ciebie to dociera czy znow wyskoczysz z teorią, że da sie to obejsc i ze tak kupuje klucz?

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Werewolf, ty tez jesteś ślepy, nie ważne ile razy napisze kurwa box ty i tak za chuja tego nie zauważysz.
Jak chce kupić sam klucz to idę na keye.pl i kupuje proste, ofc maja aukcje na allegro ale to to samo co u nich na stronie ta sama cena tylko ze przez allegro.

Fabiosek to jak ja kupuje to inna bajka, już kiedyś wspominałem ja i tak mam taniej niż na allegro, wiec to niema nic do rzeczy
Pokaz mi to ze jest istotnie taniej pamiętaj ze dochodzą koszta wysyłki itp.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Pokaz mi to ze jest istotnie taniej pamiętaj ze dochodzą koszta wysyłki itp.

Nawet z wysyłką jest taniej, ja mówię o grach PL nie ANG bo te angielskie są za grosze przyklad to call of duty 10 zł jakieś marne za ang a pl 90zł xD. Ja tam zawsze co do gier biore najtansze wysylki.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Za 2 dni będzie premiera sacred 3 będzie można zobaczyć cena w sklepie to 120 zł box
Sam key to 100 zł
Pytanie czy znajdziesz na allegro box ( gra + opakowanie + instrukcja czyli standard ) tańszego, nie ze sklepu, bo jak wiemy sklepy tez oferuja na allegro zeby do większej klienteli trafić, ofc kupno tak ze sklepu przez allegro to spoko sam bym tak kupił bo to to samo co kupić w sklepie, cały czas mi chodzi o przypadek ze kupuje od indywidualnego sprzedawcy, 3 osoba.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za 2 dni będzie premiera sacred 3 będzie można zobaczyć cena w sklepie to 120 zł box
Sam key to 100 zł
Pytanie czy znajdziesz na allegro box ( gra + opakowanie + instrukcja czyli standard ) tańszego, nie ze sklepu, bo jak wiemy sklepy tez oferuja na allegro zeby do większej klienteli trafić, ofc kupno tak ze sklepu przez allegro to spoko sam bym tak kupił bo to to samo co kupić w sklepie, cały czas mi chodzi o przypadek ze kupuje od indywidualnego sprzedawcy, 3 osoba.

Dobra, a teraz pytanie... co za roznica gra + pudelko czy gra w wersji steam? Ja wole steam, wszystko w jednym miejscu i przynajmniej mi sie nie walają pudełka.

KOMPUTER:
Spoiler

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Do czasu aż steam upadnie i po grach.