Problemy techniczne 25563 221

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 25563

Odpowiedzi 221

jary900

jary900

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z walką na arenie. Pokonuje ash-kora ale po tym jak wstaje nic do mnie nie mówi,a jak do niego zagadam to odpowiada coś w stylu " to nie miejsce dla ciebie mora"  i krata się nie otwiera
 

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty276
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mam pytanie, jak pozbyć się migających pasków na ekranie podczas grania?
Mam Windows 10 Pro x64.
 

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty37
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów

Dawnwender

Problemy techniczne
#202 2016-02-21, 15:19(Ostatnia zmiana: 2016-02-24, 14:03)
Nie wiem czy ta sprawa się pojawiła na moddersach w którymkolwiek z działów DS, ale mam problem z DX 11. Otóż wszystko ładnie śmiga - zero spadków FPS, video normalnie działa, postać normalnie wszystko dialogi i spolszczenie.
Problem jest z teksturami. Mam wersję najnowszą 1.0.4 i gdy jestem w jaskini to podłogi i ścian dosłownie "nie ma". Jest przezroczysta. Widzę podziemne tunele i efekty tam gdzieś w oddali. Mam L'Hiver najnowszego i DX 11 wersja najnowsza (X17). Dodatkowo w plecaku niektóre itemy kiepsko wyglądają (np. grzybki są "pomarszczone" czarnymi teksturami, itp.).
Uruchamiam w trybie zgodności z Windows XP i jako admin.
W czym może być problem?
EDIT: Dobra problem rozwiązany. Musiałem wcisnąć F11 w menu gry i wyłączyć tesalację i SMAA.
 

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty440
Propsy113
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zainstalowałem Dark sage wersji 1.0 i na to wersje PL 1.0.4.0 i po odpaleniu gry przez ikone z folderu SagaExt odpala zwykłego Gothika, który zawiesza się przy próbie uruchomienia nowej gry. GothicStarter uruchamia prawidłowo, jest intro twórców i słychać wpis do dziennika, lecz niestety jest czarny ekran. Widać pasek, można otworzyć ekwipunek itd. Instalowałem w kolejności "formalnej", tj. player kit -> patch 2.6 -> gmdk -> patch do gmdk -> system pack -> mod -> spolszczenie i player kit -> patch 2.6 -> mod -> gmdk -> systempack -> spolszczenie. Polska strona mówi, aby zainstalować moda na samym początku, lecz niestety nie da się przed zainstalowaniem player kita i patcha 2.6... Tryb administratora, zgodności ustawione...
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5108
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Ale dlaczego pobrałeś Dark Sagę w 1.0? Przecież zarówno spolszczenie, jak i moda pobiera się w tej samej wersji...
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty440
Propsy113
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Aha xD debilizm lvl ekspert :F
 

Barkler

Barkler

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z pobraniem moda po zakończeniu pobierania w google chrome wyskakuje "Nieznany błąd sieci".
Spróbowałem pobrać przez inną przeglądarkę ale nadal to samo. Problem występuje tylko przy tym pliku, mógłby ktoś podesłać jakiś alternatywny link lub torrent?
 

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty98
Propsy2
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Psimgoth

Problemy techniczne
#207 2016-05-13, 08:52(Ostatnia zmiana: 2016-05-13, 09:34)
mam problem z rozciągającym się ekranem. Podmiana gothic 2 noc kruka powoduje crash.. tak więc nie mam pojęcia jak naprawić ten rozciągający się ekran :/ tak samo instalując patcha 1.0.17 RU a potem PL mam tak samo crasha na starcie gry

Post połączony: 2016-05-13, 09:03
aha! domyślam się że efektem może być pobranie Dark Saga  1.0.4 zamiast 1.0  Nie rozumiem czym one się różnią i dlaczego po pobraniu 1.0.4 mogę nadal używać kodów? (nie lubię grać z kodami, ale kiedyś mi nie działało)

Post połączony: 2016-05-13, 09:13
Dobra już wiem.. a ja instalowałem patche na 1.04 typu 1.0.0.4 ... Jak naprawić problem z rozciągającym się ekranem ?



 

GenialnyZolw

GenialnyZolw

Użytkownicy
posty6
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w świątyni czaszki 1 raz by zdobyć hełm Ingmara, po rozmowie z tym gościem co go pilnuje ma rozpocząć się walka ale jak te wszystkie szkielety zaczynają wyjmować broń to mnie crashuje, da się coś z tym zrobić?

Też się nad tym głowiłem i miałem już zakończyć przygodę z modem ale jakoś w końcu mi się udało. Najlepiej co zrobić to do każdego szkieleta strzelić z łuku lub magii tak by większość zaczeła cię gonić (możesz też zaprowadzić ich prz okazji do tego ducha z obstawą zombie to zaczną się lać) i wtedy gdy szkielety będą miały wyciągniętą broń możesz pogadać z tym kolesiem i nie powinno ci crashować gry. :) W moim przypadku nawet z tym miałem problemy bo miałem wyloty nawet bez powodu, trzeba się trochę pomęczyć ;D. Trochę spóźniona odpowiedź ale może komuś innemu się przyda.
 

Dimikoyan

Dimikoyan

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dimikoyan

Problemy techniczne
#209 2016-12-08, 00:04(Ostatnia zmiana: 2016-12-08, 01:37)
Ma ktoś rozwiązanie na to że nie widzę podłogi w tej kopalni? Pobrałem i zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją, dodam że mam te tekstury z dx11.


Rozwiązane, aktualizacja d3d11 pomogła.
 

Xterio

Xterio

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem, mianowicie gdy włączam Nową Grę to  ładuje mi się gdzieś tak do 3/4 paska i później mi sie gra craszuje i pojawia takie cuś. Pomóżcie !




Post połączony: 2016-12-13, 20:59


Post połączony: 2016-12-13, 21:02
Zainstalowałem wszystko tak jak trzeba, zgodnie z instrukcją.
Reszta modyfikacji mi działa typu Returning i Złote Wrota
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5108
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Jak trzeba tzn. masz SystemPacka itd?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Xterio

Xterio

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Xterio

Problemy techniczne
#212 2016-12-13, 21:34(Ostatnia zmiana: 2016-12-13, 21:42)
Tak, jest zainstalowany
Wszystko GMDK I GMDK 2.6a, systempack playerkit i gothic2_fix-2.6.0.0-rev2
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5108
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Uruchamiasz w trybie zgodności z XP i jako admin?
Czy masz zainstalowaną wersję spolszczenia odpowiednią do wersji moda?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Xterio

Xterio

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Xterio

Problemy techniczne
#214 2016-12-13, 22:01(Ostatnia zmiana: 2016-12-13, 22:11)
Spolszczenie wraz z modem maja wersje 1.0.4.0
Jak się uruchamia w trybie zgodności z XP ?
 

Simen

Simen

Moderator
Dark Sun
posty5108
Propsy2045
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Dark Sun
Właściwości > zgodność
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

http://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Xterio

Xterio

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Włączyłem w trybie zgodności z XP i tak nadal nie działa
 

marcin385

marcin385

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z zakończeniem misji "przeszłość francisa". Kiedy idę z Franicisem do jaskini Gerarda wszystko jest niby w porządku puki nie zaczną ze sobą rozmawiać. Przeprowadzą ze sobą rozmowę i stoją jak słupy. Nie da się  z nimi pogadać, zabić i nic innego. Dopiero po tym jak poszedłem spać można było prowadzić dialog dalej. Dalej pojawił się demon ale po rozmowie on też się nie ruszał. Zabiłem go, musiałem ponowie iść spać bo nikt nie chciał ze mną rozmawiać. Dalej demon wstąpił w Francisa, który też nic nie robił. Zabiłem go i dalej nic. Nie mogę wyjść bo stoi przede mną ściana ognia, przez którą nie da się przejść. Jest jakiś sposób aby przejść tą misję normalnie?   
 

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
Szlachcic
posty1714
Propsy521
ProfesjaSkrypter
  • Złote Wrota
  • Szlachcic
Ktoś powie co się robiło z tą migającą wodą :F ?
 
Nie mam nic przeciwko jeśli poprosisz o pomoc...
Tylko jak już prosisz to nie proś o podstawy lub Ikarusa & LeGo gdy nie znasz nawet podstaw.
Moje skrypty:
Dwa ostrza

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty498
Propsy301
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zamierzam podejść do Dark Sagi po raz drugi, poprzednim razem miałem problem ze znikającymi przeciwnikami w grze i nie znalazłem rozwiązania ? czy ktoś miał tego buga i wie jak go uniknąć przy kolejnej próbie ukończenia moda ?
 
:D


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry