Przejściówka do pada od PS2 pod PC 4079 8

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 29.03.2013 roku

Wyświetleń 4079

Odpowiedzi 8

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Przejściówka do pada od PS2 pod PC
2013-03-29, 12:19(Ostatnia zmiana: 2013-03-29, 12:19)
Witam
Na pewno ktoś z foruma jedzie na takiej przejściówce, ja właśnie planuje ją zakupić, a pady się ogarnie. Interesuje mnie ta: Allegro, ale nie jestem do końca przekonany o jej wykonaniu i trwałości w działaniu. Polecacie coś?:-)

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lol chłopie bierz byle jaką. Kiedyś kupiłem pierwszą lepszą podwójną VAKOSSa, taką klasyczną czarną w Auschan i trzymała dosyć długo ale mimo zapewnień, wibracje nie działały i w końcu sam ją naderwałem. Ale ja rozwalam wszystko więc spoko. Potem koleżanka zamówiła mi i sobie pojedyńcze, wygląda praktycznie identycznie jak ta VAKOSSA ale tym razem wibracje działają (po zainstalowaniu sterowników of koz) i nie mam z nią żadnych problemów, koszt podobny jak tej. Jak ją znajde to napisze firmę.
Pytanie jescze - to z myślą o jakich grach? Bo na tej 1 nie działała gitara z Guitar Hero, dopiero na drugiej wykrywał przyciski

Spoiler

WAH WAH WAH.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Polecam poszukać takiej przejściówki, pod którą można podłączyć 2 pady. Oszczędzisz nerwów i pieniędzy, kiedy będziesz chciał zagrać sobie z kolegą. :D  Np.:
http://allegro.pl/2-pad-y-konwerter-ps2-adapter-usb-pc-przejsciowka-i3132704357.html
Nie jest najładniejsza, ale działa całkiem dobrze. Poza tym jest kompatybilna z PS3.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Siema
Wziąłem tą, którą podałem w #1poście. Po świętach pewnie dopiero wyślą, myślę że będzie wszystko grało, głównie chodZi mi o Fife

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Przejściówka do pada od PS2 pod PC
#4 2013-04-08, 22:06(Ostatnia zmiana: 2013-04-08, 22:07)
Doszła ta przejściówka. Użyłem x360e do działania padów z Fifą. Niestety mam pewien problem, jeśli kliknę "Analog" na jednym z padów to na drugim już tego nie mogę zrobić, a jeśli się uda to na pierwszym analog się wyłącza. Mieliście może kiedyś coś podobnego? A i wibracje nie działają : D moze to dlatego, że zainstalowałem sterowniki pobrane z neta, a nie z płyty bo napędu obecnie nie mam : d tyle, że te stery na 99% są dobre skoro ogółem pady działają prócz tych analogów i wibracji...

Ps. można połączyć te posty(#4i#5), ale żeby ten był głównym ?

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie to albo wina sterów, albo przejściówki. Prześlę Ci moje stery jak wróce na chatę. A co do wibracji - to też nie zawsze działają, np. mi działały w Batman Arkham City ale już np. w Lego Star Wars/Harry Potter. Co do analogów - własnie tak jest z podwójnymi  :lol2:  Wejdź jescze w panel sterowania/kontrolery i sprawdź czy możesz tam ustawić wibracje

Spoiler

WAH WAH WAH.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Sprawdze, no i te stery jak mozesz to przeslij na pw czy w tym temacie. Miales moze problem z tymi analogami, że tylko na jednym padzie da sie włączyć?;)

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właściwie to nie pamietam zebym kiedykolwiek naraz 2 pady podłączał

Spoiler

WAH WAH WAH.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Napisałem do tych od tego urządzonka i tylko jakimś botem odpisali, że towar należy wysłać na reklamację, itp. Niestety mojego problemu nie potrafię znaleźć nawet w google, chyba nie ma na to rozwiązania : D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry