Gothic ze STEAM, a pliki polonizacyjne 27779 28

O temacie

Autor Woodie

Zaczęty 11.03.2013 roku

Wyświetleń 27779

Odpowiedzi 28

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy
Zauważyłem, że jest fajna promocja na Steamie na serię Gothic. Cena jest przystępna, a że ostatnio często korzystam z tej platformy, to chciałbym kupić tam też Gothica. Problemem jest jednak brak polonizacji. Tutaj rodzi się pytanie - czy ktoś wie, czy można po prostu podmienić pliki z oryginalnych polskich wersji do tych steamowych? I czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, które to pliki? Jeśli chodzi o oryginalne, polskie wydania to mam Złotą Edycję G1 i G2, złotą edycję G3 i ZB, odzielnie Arcanię i Upadek Setarrif (wydania premierowe).

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A jaka polonizacja jest dostępna na Steamie? Angielska czy niemiecka?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy

"Języki: Angielski, Niemiecki, Hiszpański"

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

"Języki: Angielski, Niemiecki, Hiszpański"
:lol2:  :facepalm:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
wydaje mi sie ze niestety zostaje ci angielska polonizacja, ale szukaj na necie, moze znajdziesz polska polonizacje

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie to istnieje coś takiego jak angielska i niemiecka polonizacja, wystarczy, że zostanie stworzona przez obcokrajowców, więc nie ciśnijcie tak beki :lol2:  Zwłaszcza Ty Baggio, nie podobasz mi się :lol2:

Nie pamiętam jak to było z tymi plikami Gothica, ale nie widzę żadnego problemu. Gra, choć na steamie, powinna wyglądać tak samo, a język to kwestia tylko skryptów i plików mowy/filmików. Jak znajdziesz kogoś, żeby Ci takowe podesłał to nie powinno być problemów ze spolszczeniem. Ew. możesz ściągnąć kopię zapasową Gothica i stamtąd wyciągnąć pliki :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gothic ze STEAM, a pliki polonizacyjne
#6 2013-03-12, 17:55(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 17:56)
tru.

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=8VAgaO7kOvc
[/media]

ukraińska polonizacja (bodajże ukraińska)

@temat (sory że psuję zabawę): tak, jak wrzucisz pliki z plki to zadziałają.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Do G2NK albo do G1 to było by łatwo ale do zwykłego g2 to ciężki motyw chyba, bynajmniej trudniejszy

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy
Oryginalne gry pudełkowe mam, tylko chodzi o to, żeby mi ktoś powiedział, co mam podmieniać, bo sam nie dam rady. :P

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podmieniasz pliki z tego folderu:
D:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic II\Data
Speech1, Speech2 i Sounds powinno wystarczyć, jednak do pełnego spolszczenia tj. napisy, menu podmianą plików raczej nie zdołasz załatwić.
Ewentualnie możesz podmienić pliki z D:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic II\_Work\Data\video żeby mieć video po polsku.

W Gothic I zapewne podmienia się te same pliki, jednak można zainstalować Gothic Mod Tools i polskie skrypty, wtedy menu i  napisy w dialogach będą spolszczone, dźwięk jednak dalej musisz podmienić. Polecam tą paczke: http://themodders.org/index.php?/topic/5047-gothic-i-mod-tools/

Można to również zrobić z gothic II, jednak potrzebował byś dodatku Nocy Kruka i również Polskie skrypty.

W gothic III jest podobnie, z tym że można tam podmienić również napisy, na internetach powinieneś znaleźć paczke ze spolszczeniem.

Jednak jak dla mnie nie ma to wszystko sensu, instalować gre którą masz po polsku po to by podmienić pliki do TEJ SAMEJ gry w innym języku. Może jakoś to wymyślisz. Licze że pomogłem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tj. napisy, menu podmianą plików raczej nie zdołasz załatwić.
Podmieni. Gothic.dat? Nie jestem pewien, dawno się w tym bawiłem.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja wciąż nie rozumiem po co Ci gra na steamie skoro masz oryginały :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podmieni. Gothic.dat? Nie jestem pewien, dawno się w tym bawiłem
To prędzej w jedynce, tak czy inaczej- jak zauważył ŻGS - to nie ma sensu :lol:

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy
Ehh, kupiłem tą steamową paczkę, ale wywala błąd przy wczytywaniu. A kupiłem dlatego, bo cała paczka (cała seria Gothic z dodatkami i Arcania z dodatkiem) była w przecenie 75%, czyli za wszystko zapłaciłem marne 48zł. Płyty jak wiadomo się niszczą. Widzę, że mój G1 i G2 już długo nie pożyją dlatego szukam dla nich zastępstwa cyfrowego. Teraz widzę, że błąd zrobiłem, bo nie działają. :P Przynajmniej G1, a na nim najbardziej mi zależało. Szkoda.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Marne pięćdziesiąt złotych za gry, które (poza arcanią) powoli zaczynają podpadać pod abandonware : |

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie przeszkadza mi to, że nie są wspierane oficjalnie. Byleby działały. :P Problem w tym, że właśnie nawet nie działają. Wyskakuje taki komunikat:

Wiecie, co z tym zrobić?

PS. Napisy w menu są podmienione, czyli wcześniejsze rady były dobre, dzięki bardzo. :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziecko w Afganistanie dwa tygodnie by za to przeżyło

Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gothic ze STEAM, a pliki polonizacyjne
#17 2013-03-12, 22:50(Ostatnia zmiana: 2013-03-12, 22:54)
google -> gothic nvidia win7 workaround. Może zadziałać. Ewentualnie coś źle skopiowałeś, może podmień sounds.vdf czy jakoś tak. ofc cyferki obu wersji gry są takie same?

@up, pewnie w ciągu dwóch tygodni dziecko wdepnęłoby na minę i żarcie by się zmarnowało, a tak ma gierkę.

Woodie

Woodie

Użytkownicy
posty10
Propsy3
  • Użytkownicy
@Up
Działa wszystko mega. :)  Dzięki wszystkim!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up, pewnie w ciągu dwóch tygodni dziecko wdepnęłoby na minę i żarcie by się zmarnowało, a tak ma gierkę.
Pieniądze zaoszczędzone na tym dziecku można by i tak wykorzystać na wiele lepszych sposobów :lol2:

Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry