Asauke - Endless 3836 8

Ankieta

Muzyka

Głosów w sumie: 4

O temacie

Autor Asauke

Zaczęty 12.02.2013 roku

Wyświetleń 3836

Odpowiedzi 8

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Od dłuższego czasu tworze muzykę głównie elektroniczną, ale lubię czasem skomponować coś poważnego, lecz niestety rzadko kończę to co tworze z tego gatunku. Mam tutaj 7 całkiem przyjemnych utworów w różnym stopniu ukończenia.
Jako że szkoda mi żeby się walały na dysku to podzielę się z Wami :]

Might and Magic

War March

Drama Gothic

Journey

Irish Tale

Seattle Rain

Paradise

Lyric Ballad

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Przesłuchałem trzy pierwsze - wydają się takie bez wyrazu. War March ma bardzo fajne intro lub byłby fajnym intrem, jednakże w nic się nie rozwija. Popracuj nad budowaniem napięcia. Narysuję Ci wykres:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Asauke - Endless
Mi się bardzo podoba, chociaż faktycznie brakuje w większości utworu momentu kulmiancyjnego, co nie zmienia fakty ,ze miło się tego słucha.W czym tworzyłeś ? W FL'u ?
PS:ŻGS fajny wykres i taki uniwersalny wiele rzeczy mógłbym obrazować :D

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy

Asauke

Asauke - Endless
#3 2013-02-13, 21:18(Ostatnia zmiana: 2013-02-13, 21:20)
@Kelten Tak FL Studio :)

Jeszcze dwa kawałki z soundclouda tym razem skończone

Alone in The Crowd

End Place

A jeszcze samplowany beat na podstawie Daeth Valley z G3:
Death Valley

PS. Radze nie patrzeć na inne tracki na mojej dźwiękochmurze (głównie bardzo cięzki dubstep)

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh

Toworish

Asauke - Endless
#4 2013-02-16, 14:48(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 14:50)
Might And Magic - Brakure jakiegoś pierdolnięcia podstawowej pętli kick&snare lub będnów z perkusią plus bass

War March - Tutaj ŻGS ma rację w bitwie na epickie intro z tym kawałkiem raczej byłbyś wysoko

Drama Gothic - Ja dodał bym tutaj po kilku sekundach od początku coś takiego (kick   kick kick  tss kick   kick kick)
w sensie takim że (Tum,przerwa,Tum,malutka przerwa,Tum,przerwa,tss,malutka przerwa i od nowa)

Journey - Zdecydowanie brak odpowiednio pasującego basu

Irish Tale - To by mogło być soundtrackiem jakiejś japińskiej gry 2d np jak pokemon

Seattle Rain - ciężko stwierdzić bo po 41 sekundach przestało grać, początek pasował by na soundtrack jakiejś przygodówki A potem wjazd (kick/Hihat/Perc czy snar) i tak w kółko ja zminiłbym tą podstawową pentle na inną

Paradise Beat - pasuje mi to bardziej na nutkę do jakiegoś filmu zamiast Hip hop

Lyric Ballaed - Nie wiem jak określić

Alone in The Crowd - Fajne

End Place - Niezłe

Death Valley - Nie mam komentarza

Oczywiście znawcą to ja nie jestem ale swoje zdanie pizgłem

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy

Asauke

Asauke - Endless
#5 2013-03-01, 17:42(Ostatnia zmiana: 2013-03-01, 17:43)
Falling Down

Nowy score jeszcze nie skończony w sumie ale na chórek muszę poczekać.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Zapowiada się dobrze. Chórki na pewno dużo dadzą. To jest typ utworu, którego lepiej by się słuchało, gdyby był dłuższy, bo ledwo się rozwinie a już się kończy. Sciszyłbym też to "wysokie" plumkanie, pasuje, ale troszkę kłuje w uszy swoją głośnością. Ogólnie świetny pomysł na kawałek. Czekam aż go dokończysz.

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Powiedzmy że skończyłem Falling Down

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Nie!  ten piszczący sampel chce rozjebać uszy, nie pasuje on musiałbyś go trochę wytonować i w niektórych momentach takt tej piszczałki nie zgrywa się z resztą kawałka

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry