Do samego spolszczenia nie mam żadnych zastrzeżeń. Jednak już sam mod jest zbugowany pod wieloma względami. Postaci, których śmierć oznaczałaby koniec fabuły i były normalnie nieśmiertelne - teraz mogą być pobite, z czego podczas zadań z Miltenem/Gornem/Diego/Lesterem oni mogą normalnie zginąć. Następnym problemem są bugujące się punkty nauki - gdzie dostajemy ich multum, i chcąc grać uczciwie i zapisując sobie na boku gdzieś tyle, ile mamy ich na prawdę... Się nie da. Bo zaraz potem znów się resetują. Dalej - bardziej chorego systemu walki jeszcze nie widziałem. Myślałem, że na wyższych poziomach będzie dużo lepiej. Śmierć postaci zaczyna się w momencie, w którym dostajemy pierwszy cios - potem już można liczyć tylko na to, że mamy wystarczająco dużo punktów HP by zrobić unik w tył w międzyczasie, jak mobek nas bije, bo o kontrze i bloku nie ma mowy. Jeżeli tak bardzo zależy komuś, by pobiegać sobie cyckami, frustrując się ciągle bo mod się wyłącza i erroruje, i nie przeszkadza mu to, co napisałem wyżej, to niech ściąga. Ja wymiękłem podczas szukania kamieni ogniskujących, bo już miałem dość.
@Edit: No i wielki szacun dla chłopaków, którzy zrobili spolszczenie. Przynajmniej nie trwało to 3 lata