Czy to ma sens? 1670 3

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 9.12.2012 roku

Wyświetleń 1670

Odpowiedzi 3

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Czy ma sens instalowanie 64-bitowej wersji windowsa 7 przy 4 gb ramu,czy lepiej spatchować kernelem 32-bitową wersję?Bo z tego co wyczytałem na necie,to przy starszych komputerach może być problem ze znalezieniem odpowiednich sterów pod system 64-bitowy.I z tego co kojarzę,to 64-bitówka zżera więcej zasobów.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ja mialem 64 bit pod 4 gb ramu, teraz mam 12 i na powitanie system zzera mi 2,5 gb. to ile ramu zzera ci system zalezy od etgo ile tego ramu masz. im wiecej masz tym wiecej zzera. nie mialem zadnych problemow z programami czy sterownikami, 64 bit to dzisiaj w sumie standard. jedynie byly klopoty z bardzo starymi aplikacjami i grami jak gothic, ale w koncu jakos po poradach na forumach udawalo sie je odpalic.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Czy to ma sens?
#2 2012-12-09, 12:59(Ostatnia zmiana: 2012-12-09, 13:00)
Ja mam Windowsa 7 64 bit na 4GB ramu - zresztą, to przeciętna ilość ramu w obecnych komputerach i spokojnie wystarcza. Dodam, że nie mam żadnych problemów z aplikacjami, jak np. Gothic. Wszystko mi się odpala bez żadnych problemów :-)

@góra- 12GB ramu, nieźle : D

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
przebijam - 16GB i dwa sloty wolne na przyszłość  :lol: . Ale fakt im więcej ramu się ma tym więcej windows sobie rezerwuje na sprawne działanie. Jak się przesiadłem ze starego lapka co miał 2GB ramu to było to widać naprawdę wyraźnie.

Popisuje się ciągle menda jedna...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry